HDD problēmas. Ieteikumi.

Sākumlapa Forumi Hardware Atmiņas (HDD, RAM, Flash) HDD problēmas. Ieteikumi.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149484
    Foxsk8
    Participant

    Sveiki tautieši, beidzot man arī ir radusies kāda problēma, kur prasu help, kā labāk rīkoties.

    Lieta tāda, pirms diviem gadiem iegādāts Seagate Baracuda 250 GB HDD SATAII. Tātad ik pa laikam bija tāda sajūta, ka viens no hdd (otrs exelstore 80 GB SATAII) itkā atslēdzas, bet tai pašā momentā atkal pieslēdzās, skaņa tāda, ka tiko PC rubītos iekšā un disks sāk darboties. Ok viss stradā ideāli.

    Un te sākas problēmas, pirms 2 dienām sākās mistiski gļuki: Zilais screens ar uzrakstu:

    Unmountable boot volume

    Labi, ka bija otrs HDD, paņemu pieslēdzu to, uz brīvas partīcijas uzmetu XP. (P.S. Nebija laika diži pētīt, domāju win miris), pieslēdzu te pēkšņi izlec ček disks un grasās pārbaudīt manu bijušo win partīciju uz 250 GB HDD. Palaižu testu, viss iziet, viss okey, slēdzu back 250 GB, viss aiziet, viss strādā kā bijis, šodien sākas atkal problēmas, cietas ķerās, viss PC frezo, ok metu mieru un ņemu uz 80 GB brīvas vietas metu XP, viss ir okey, atlak tiek pieprasīts palaist ček disku, palaižu, atkal pieslēdzos uz 250, viss okey. Pie ček diska pamanīju, ka runa iet par kaut kādiem bad sektoriem.

    Tātad mēģināju kā jau vienmēr palaist MHDD, testam, tavu brīnumu, nevienu HDD neredz, laikam abi uz slave atstāti, hmzz…… tur es vēl pačakarēšos.

    Jautājums ir tāds, vai pats 250 GB win saķēris drazu, kas taisa badus uz hdd, vai arī kāds elektronisks, mehānisks gļuks uz 250? Vai ir vērts čakarēties. Itkā kā extra data storage kalpo labi, ja win ielādēju no 80 GB.

    Varbūt kādam ir bijusi līdzīga problēma. Risinājumi itkā ir pašam, bet kurš būtu vislabākais.

    P.S. Rīt ienāk viens 80 un vēl viens 160 GB, ko varētu likt vietā un 250 patestēt uz otru PC. Vienkārši situācija ir tāda, ka riskanti tagad čakarēt sistēmu, web darbi jānodod tieši pa šim dienām un uz 80 GB sistēmu ar web backup atstāt arī negribās, jo 80 liekas nedrošāks par 250 barakudu, kā arī uz 80 ir brīvs tikai 10 GB operācijām. 🙁

    #210550
    drunk_lizard
    Participant

    godiigi sakot nesapratu nekaa :>

    uzriidi tam 250niekam hdd regenerator.

    #210551
    m_janis
    Participant

    Par neko labu jau tas neliecina – vai nu HDD bēdas saradušās, vai, no paša pieredzes – baroklis čakarējas. Bija līdzīgi simptomi kādu mēnesi, beidzot nokūpēja baroklis – ar jauno nekādu problēmu jau ilgāku laiku.

    #210552
    jazzer
    Participant

    Domā,ja Baracuda,tad nekad nevar nobeigties ?Ja jau chkdsk uzrāda bad sektorus,tad jau laikam viņi tur ir.Vaina izskatās tīri mehāniska.Ielādē šo https://www.hdtune.com/ ( free) un palaid pilno skenēšānu(ilgi). Ja tas arī uzrādīs bad sektorus,tad vari to cieto izmest.Protams,pirms tam jasaglabā vajadzīgos datus. Radikāli kaut ko uzlabot neizdosies.Pilnīgs finišs ir tikai laika jautājums.

    Viss izsatās sarežģīti,bet tā ir mana versija.

    #210553
    Foxsk8
    Participant

    Lieks money priekš 500 GB HDD pašlaik nav, lai pilnībā uzņemtu visus datus, otrs pilna skenēšana arī pašlaik nav iespējama. Pagaidām atstāšu pieslēgtu kā datu disku un kad būs brīvāks laiks paskatīšos tuvāk, barošanas bloks arī varētu būt pie vainas, vai nu arī pats win ir nočakarējies.

    Paldies par ieteikumiem.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā