Canon EOS 550D – apvērsums amatieru pasaulē?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Canon EOS 550D – apvērsums amatieru pasaulē?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #150642
    shady
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/29_canon_logo_1.jpg[/imgl] Canon laiž klajā jauno EOS 550D, radot apvērsumu amatieru attēlveidošanas pasaulē. Vieglā digitālā SLR (DSLR) ļauj lietotājiem paplašināt savu fotoattēlu un Full HD video uzņemšanas iespēju apvāršņus.

    Pēdējais pasaulē atzītā Canon EOS klāsta papildinājums, EOS 550D, ir izcili piemērots īpaši detalizētai un niansētai atmiņu iemūžināšanai. Š obrīd Canon vismodernākā amatieru DSLR apvieno dažādu izcilu funkciju klāstu un kompaktu, ērti lietojamu korpusu, nodrošinot izcilu instrumentu sava radošā redzējuma atklāšanai un attīstīšanai.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_canon_eos_550d_1_1.jpg[/img][img]https://notepad.lv/userpix/29_canon_eos_550d_2_1.jpg[/img]

    Saskatiet it visu – notveriet vissmalkākās detaļas

    18 MP izšķirtspēja un 9 punktu Auto Focus (AF) sistēma nodrošina lielformāta izdrukas, katrā kadrā iekļaujot smalkas detaļas. Jaudīgā DIGIC 4 attēlu apstrāde papildina optisko izcilību ar ātrumu un inteliģenci, nodrošinot dzīvus attēlus ar minimāliem traucējumiem neatkarīgi no tā, vai uzņemat satriecošas ceļojumu ainavas vai sportiskas aktivitātes. Pirms uzņemšanas režīmu klāsts nodrošina iespēju īpaši viegli vadīt EOS 550D, lai lietotāji varētu pievērst visu uzmanību tikai uzņemamajai ainai.

    Fotografējiet tumsā

    Pateicoties uzlabotajam ISO diapazonam – līdz pat 6400, ir pavisam vienkārši fotografēt vājā apgaismojumā. Tuvojoties saullēktam, var būt grūti uztvert vasaras ballītes, kāzas un dārza svētkus, tomēr EOS 550D atvieglo izcilu attēlu uztveršanu tumsā, neizmantojot zibspuldzi. Vistumšākajos apstākļos ISO var paplašināt pat līdz 12 800, ļaujot pavisam viegli uzņemt ainas vakarā vai nespodrā apgaismojumā.

    Pētiet un eksperimentējiet ar EOS Movie

    EOS 550D ir piemērota ne tikai izcilu fotoattēlu, bet arī HD video uzņemšanai ar 1080p izšķirtspēju. Pilnīga rokas vadība ļauj lietotājiem radoši saskaņot iestatījumus, lai tie atbilstu objektam, nodrošinot iespēju uztvert dažādus darbības veidus – no ģimenes saietiem līdz sportiskām aktivitātēm.

    Sensora izmērs ir līdzīgs tiem, ko izmanto profesionālajās kinokamerās. Tas ļauj izmantot diafragmu, lai kontrolētu, cik liela attēla daļa ir fokusā, tādējādi nodrošinot plašas iespaidīgu vizuālo efektu radīšanas iespējas. Jaunā Movie Crop funkcija ļauj pietuvināt darbību, palielinot fokusa attālumu septiņas reizes, nemainot objektīvu un nodrošinot iespēju uzņemt plaša diapazona video, neizkustoties ne soli.

    Uzņemiet un kopīgojiet

    Jauns 7,7cm (3,0”) 3:2 Clear View augstas izšķirtspējas LCD ekrāns nodrošina iespēju ļoti viegli kopīgot attēlus uzreiz pēc to uzņemšanas. 3:2 paplašinājums perfekti sakrīt ar kameras uzņemtajiem attēliem, atainojot kadrus bez melnām apmalēm. Savukārt platie skatu leņķi un pretatspīduma pārklājums ļauj viegli apskatīt attēlus pat visspilgtākajā saules gaismā. Tiem, kuri vēlas kopīgot attēlus lielajā ekrānā, HDMI savienojamība ļauj viegli pievienot kameru saderīgam HD televizoram.

    Kompaktais un izturīgais dizains nodrošina iespēju ērti fotografēt jebkurā vietā, un lietotājam draudzīgais pogu izvietojums ļauj gan viegli turēt, gan lietot kameru. Izcili piemērota iesācējiem un tiem, kuri vēlas realizēt savas radošās iespējas, EOS 550D neatkarīgi no pieredzes ļauj uzņemt gan izcilas kvalitātes video, gan attēlus.

    Galvenās funkcijas:

  • * Ar 18 MP APS-C CMOS sensoru var uztvert lielus, detalizētus kadrus

    * DIGIC 4 attēlu apstrāde nodrošina lielisku ātrumu, krāsas un zemu traucējumu līmeni

    * Izcilas kvalitātes video ar Full HD (1920x1080p) ierakstīšanu

    * Lieliska uzņemšana vājā apgaismojumā, ko nodrošina 100 – 6400 ISO, paplašināms līdz 12 800

    * Pateicoties 3,7 fps lielajam ātrumam, netiek palaists garām ne mazākais sīkums

    * Kristālskaidra atveide augstas izšķirtspējas 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD ekrānā

    * Ar 9 punktu AF sistēmu var izbaudīt vissmalkākās detaļas visā kadrā

    * EOS integrētā tīrīšanas sistēma nodrošina kadrus bez putekļiem

    * Jaunais LP-E8 augstas ietilpības akumulators ļauj fotografēt un filmēt visu dienu


  • CANON iMAGE GATEWAY – kopīgojiet savus stāstus

    Jaunās Canon EOS 550D īpašnieki var pievienoties CANON iMAGE GATEWAY – Canon tiešsaistes bezmaksas pakalpojumam, kas atvieglo attēlu un video kopīgošanu. Lietotāji var izmantot priekšrocības, ko sniedz 2 GB vieta simtiem augstas kvalitātes attēlu uzglabāšanai. Tiek atbalstīta arī mobilā pārlūkošana, ļaujot draugiem un radiem apskatīt attēlus, arī esot ceļā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_canon_eos_550d_3_1.jpg[/img]

    Rakstu sagatavoja: CANON

    (Preses relīze)

#228612
rATRIJS
Participant

Nekas revolucionaars jau tur nav. Tas lielais ISO taapat ir izmetams miskastee, jo, parasti, jau peec 1600 (vispaar jau 800) jau ir metams miskastee, ja vien nav veelme veidot kaut ko kreatiivu vai ‘kreatiivu’ izmantojot defektu kaa efektu. Piedevaam Canon’iem tas troksnis ir taads negliits.

Filmeeshana ir forsha lieta, tachu, biezhi vien filmeet ar fotokameru ir tas pats kas fotografeet ar mobiilo. Bet nu, protams, nav tik traki.

Lai nu kaa – kamera, droshi vien, forsha, tachu nekaads apveersums tas toch nav 🙂

overall Pentax FTW!!!

#228613
shady
Participant

Tas vēl nav teikts – esmu novērojis dažām kamerām ļoti mazu trokšņa līmeni – kā ir šai, nemāku teikt (nav bijusi manās rokās – kad būs, tad pateikšu).

Cena jau ar nav neko maza, lai kvalitāte būtu pietiekoši laba.

#228614
samurajs
Participant

Par ISO 6400 lietderību es arī skatos skeptiski. Bet ikdienas amatierfotogrāfs neko labāku par šo nevar vēlēties.

#228615
Scandal
Participant

ISO tad ISO, viņu tur var lielu uzlikt, bet tas jau neliek to izmantot ikdienā! Drīzāk redzami trokšņi pie normāla iso varētu būt dēļ 18 MP APS-C CMOS sensora, jo šī ir pirmā kamera ar tik daudz pikseļiem uz APS-C izmēra sensora (ar full frame matricu nav problēmu ar lielo pikseļu skaitu).

#228616
riverx
Participant

nu eos 450D jau ISO 800 ir gandrīz nebaudāms grauds, līdz ar to vairāk par ISO 400 labāk nelietot. Pieņemu ka šeit ISO 800 vai pat 1600 varētu būt tīri baudāms, kas nozīmē, ka bez zibeņa patumšā telpā ar 1/30 varētu mierīgi ķert kadrus. Bet tad jau laikam labāk full frame kameru vajag, kura arī ar 3200 ISO tīri labi tiek galā.

#228617
samurajs
Participant

riverx: nu tu esi ļoti izlepis fotogrāfs, ja šitā kritizē. Te būs Canon EOS 450D bilde ar ISO=1600, ņemta šeit.

Pati bilde:

[img]https://www.bildites.lv/images/9a3t3rhkeon0f5ggmlvv_thumb.jpg[/img]

Un pēc iztīrīšanas ar Neat Image:

[img]https://www.bildites.lv/images/iw0hk7qamia8wfd1geii_thumb.jpg[/img]

Priekš amatieru kameras uzskatu, ka pavisam neslikti. Nepatīkamāka lieta ir hromatiskā aberācija kadra malās, nuja – lētie KIT stikli, ko var gribēt.

#228618
Scandal
Participant

riverx wrote:

nu eos 450D jau ISO 800 ir gandrīz nebaudāms grauds, līdz ar to vairāk par ISO 400 labāk nelietot. Pieņemu ka šeit ISO 800 vai pat 1600 varētu būt tīri baudāms, kas nozīmē, ka bez zibeņa patumšā telpā ar 1/30 varētu mierīgi ķert kadrus. Bet tad jau laikam labāk full frame kameru vajag, kura arī ar 3200 ISO tīri labi tiek galā.

Mazliet liekas, ka nesaproti ko runā! Kā jau rakstīju, tad daudzie pikseļi jeb pikseļu blīvums radīs lielākus trokšņus pie tāda paša ISO kā kamera, kurai ir mazāk pikseļu jeb pikseļu blīvums (pieņemu, ka ir vienlieli APS-C). Un ja uzskati, ka full frame kamera ir laba priekš iesācējiem, tad sāc “pakaļu slaucīt ar zaļajiem” 😉

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā