Tagad modē Twitter kontu uzlaušana

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Tagad modē Twitter kontu uzlaušana

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152590
    shady
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/29_twitter_hacker_uzlausana_1.png[/imgl] Pēdējā laikā konstatēti vairāki populāru Twitter kontu uzlaušanas gadījumi. Pēc ekspertu domām, nākotnē šādu mēģinājumu daudzums vēl vairāk palielināsies — The New York Times raksta, ka pašlaik Twitter lietotāju skaits pasaulē sasniedzis 175 miljonus, tādējādi turpinot piesaistīt kibernoziedznieku uzmanību.

    Par vērā ņemamu tendenci kļuvusi tādu @ziņu izplatīšana, kas izskatās ļoti interesantas vai pienākušas no personas, kuras vārds pavisam nenozīmīgi atšķiras no jums pazīstama interneta lietotāja vārda. Š ā gada septembrī Twitter bija spiests cīnīties ar datortārpu, kas izmantoja starpvietņu pieprasījumu viltojuma (Сross Site Request Forgery) veida uzbrukumu, lai upuru kontos publicētu nepieklājīgus ziņojumus un kaitīgas saites.

    „Baraks Obama, Britnija Spīrsa, British Petroleum un New York Times ir tikai dažas populāras personas un organizācijas, kuru Twitter konti cietuši no uzbrukumiem. Š…emot vērā pašreizējo lietotāju intereses straujo pieaugumu, nepārsteidz, ka tādas vietnes kā Twitter kļūst par izdevīgu mērķi datorurķiem. Diemžēl visticamāk šī tendence saglabāsies arī 2011. gadā. Tāpēc neatkarīgi no tā, vai lietojat organizācijas vai personisko Twitter kontu, jums ir jāzina, kā to pasargāt no uzlaušanas,” saka Kaspersky Lab Globālās pētniecības un draudu analīzes centra Austrumeiropā, Tuvajos Austrumos un Ä€frikā vecākais antivīrusu eksperts Stefans Tanase.

    Kaspersky Lab galvenie ieteikumi Twitter konta aizsardzībai pret uzlaušanu

    Izmantojiet sarežģītas paroles — neizmantojiet īsas un viegli paredzamas kombinācijas. Izdomājiet kaut ko oriģinālu. Kaut arī tas šķiet pats par sevi saprotams, tieši šo padomu lietotāji neievēro visbiežāk.

    Izvairieties no pikšķerēšanas vietnēm — ja kibernoziedznieki nevar uzminēt paroli, viņi mēģina panākt, lai pats to iedodat. Izturieties piesardzīgi pret elektroniskajām vēstulēm un Twitter paziņojumiem, kas satur lūgumu atkārtoti ierakstīt paroli, īpaši, ja neesat to pieprasījis. Jūs varat kļūt par pikšķerēšanas vietnes upuri, kur no lietotājiem izvilina konfidenciālu informāciju, lai iegūtu piekļuvi viņu kontiem.

    Esiet uzmanīgi ar īsajām saitēm — mājaslapu adrešu saīsināšanas pakalpojumi, piemēram, bit.ly, strādā ļaundaru labā, maskējot jūsu noklikšķināšanas pāradresācijas vietnes adresi. Jūs varat neapzināti nonākt pikšķerēšanas vietņu serverī vai mājaslapā ar kaitīgu saturu.

    Tas, ka kibernoziedznieki pievērš lielu uzmanību tādām vietnēm kā Twitter, liek ne vien ievērot dažus drošības noteikumus, bet arī regulāri atjaunināt programmatūru, sākot no operētājsistēmas līdz antivīrusu risinājumiem.

    #252314
    Zobrats
    Participant

    Ko tad briesmīgu tāds uzlauzts twitter akkaunts var padarīt? Nez vai pāris jocīgi ”tvīti” no hakeru puses var lielajām personībām sabojāt reputāciju.

    #252315
    Jaunzems
    Participant

    varbūt kādam pokemonam jā. Bet no nopietnajiem lietotājiem ar >1000 lietotājiem tas varētu būt ideāls līdzeklis spamam.

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā