Tests: Samsung Omnia 7 ar Windows Phone 7

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: Samsung Omnia 7 ar Windows Phone 7

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #153469
    shady
    Participant

    Nu jau plaši tautās izdaudzinātā Microsoft operētājsistēma, kura paredzēta mobilajiem telefoniem, ir sacēlusi apkārt lielu ažiotāžu un interesi. Nav šaubu, ka Microsoft vēlas pārņemt arī mobilo iekārtu segmentu, jo pēdējos gados mobilas iekārtas pārdošanas īpatsvars tikai aug un to apjomus nosaka gan cilvēku augošās prasības saņemt no mobilajām iekārtām maksimumu, gan arī savu lomu spēlē stils un mode. Atļaušos teikt, ka līdz šim Android sistēma ir guvusi milzīgus panākumus un pamatīgi izēd savus konkurentus, tad beidzot Microsoft ir spēris pirmos soļus atbildes triecienam. Pirms sāku Windows Phone 7 (WP7) nomētāt ar akmeņiem vai celt to debesīs, vēlos pievērst lasītāju uzmanību uz to, ka šis ir pirmais laidiens šai sistēmai un tālāk tekstā aprakstītās nepilnības iespējams drīz tiks labotas.

    Maza atkāpe no Windows Phone 7 iespējam – šis tomēr ir arī apkārt esošās čaulas (Omnia 7) tests, tāpēc pateikšu galvenās telefona iezīmes, kuras vērts pieminēt:

    1) Ekrāns

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_prieksa_11.jpg[/img]

    Kā redzat attēlā, tad tam ir milzīgs ekrāns (4 collas), kurš pieder pie Super AMOLED kapacitatīvās tehnoloģijas. Ko mēs no tā iegūstam? Pirmām kārtām teicamu saskari un minimālu kļūdas procentu darbojoties pa ekrānu. Otrām kārtām – var skatīties no jebkura leņķa un attēls nebūs izkropļots. Ekrāns nodrošina pietiekoši lielu izšķirtspēju (480 x 800 px), lai attēls būtu pēc iespējas kvalitatīvāks un būtu viegli pārskatīt sev interesējošās lietas bez acu mežģīšanas. Iespējams daudzi pasmīnēs, bet uzdrošināšos un iedalīšu šo tālruni savā izdomātā kategorijā – kaut kas starp viedtelefonu (smartphone) un planšeti. Patiesībā pirmā doma, kas man iešāvās prāta paņemot rokās šo telefonu – mini planšete!

    2) Dizains

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_aizmugure_7.jpg[/img]

    Lai gan korpuss ir no plastmasas, tam aizmugurē ir metālisks vāciņš, kas dod savu izturības un stila piesitienu. Neskatoties uz lielajiem platuma (64,2mm) un augstuma (122,4mm) gabarītiem, tas ir diezgan plāns (11mm). Lai arī korpusā iestrādāti noapaļojumi, tomēr gribas to nosaukt par diezgan kantainu kluci. Viss ieturēts diezgan klasiski lietišķā stilā.

    3) Ērtums

    Lai arī teicu, ka darbs ar ekrānu ir neiedomājami ērts, tomēr tā fiziskie gabarīti dara savu. Atrodoties miera stājā, piemēram, sēžot pie galda – nekādu problēmu! Bet godīgi atzīšos, ejot pa ielu, uzmanījos, lai tālruni neizmestu no rokas – pārāk masīvs.

    Piebildīšu ko arī par apakšējām pogām:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_apaksejas_pogas_1.jpg[/img]

    Labajā pusē ir skārienpoga, kura izsauc bing.com Microsoft meklētāju – diezgan bieži to nejauši nospiedu. Iespējams, ka var vainot manu neuzmanību, bet tomēr šķiet diezgan kaitinoši.

    Vidējā poga (winlogo) gan ir fiziski nospiežama ar kuras palīdzību nokļūstam uz darba virsmas (desktop) – vērtēju pozitīvi.

    ”back” poga – skārienpoga, ar tās palīdzību tiekam iepriekšējā stāvoklī.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_atblokesanas_poga_1.jpg[/img]

    Atbloķēšana notiek ar sāna pogu – nospiežam un paceļam „aizskaru” (pārvelkam pāri ekrānam ar pirkstu).

    4) Fotokamera

    Vienkārši teicama kvalitāte! Viena no labākām kamerām (5mpx, 2592 x 1944 px), ko nācies man aplūkot testējot tālruņus. Nav jākautrējas iemūžināt kādu jauku bildi un jābaidās par to, ka rezultātā tā nebūs baudāma, jo nav pie rokas īsta fotokamera.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kameras_tests__samaziants_1.jpg[/img]

    Nesamazināts attēls pieejams šeit:

    5) Ä€trums un stabilitāte

    Nevienu pašu sliktu vārdu nevaru teikt…strādā ideāli – ātri un stabili!

    Tā…telefons kā tāds būtu apskatīts, ķeramies atkal klāt pie Windows Phone 7!

    Tā tad, iesākumā uz ekrāna redzam savu darba virsmu (desktop):

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_desktop_3.jpg[/img]

    Š o darba virsmu varam brīvi modificēt pēc saviem ieskatiem – iznest laukā funkcijas, programmas no izvēlnes, pārkārtot to izkārtojumu pēc saviem ieskatiem un pats galvenais – nav ierobežots laukums (vertikāli) – varam likt klāt uz darba virsmas funkcijas gan augšā, gan apakšā pēc savām vajadzībām. Ja kas neieiet vienā ekrānā, tad atliek tik paritināt skārienjūtīgo ekrānu.

    Tāpat arī izvēlne, kur atrodas funkcijas un aplikācijas, tiek veidota vertikālā virknē – ritinām un atrodam sev vajadzīgo.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_izvelne_2.jpg[/img]

    Uz izvēlni tiekam, ja nospiežam bultiņu kreisajā sānā (ekrāna augšgalā):

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_izvelnes_bultina_1.jpg[/img]

    Vēlos pievērst uzmanību uz interesantu funkciju – uzstādīt paroli uz atbloķēšanu. Veicam ierasto atbloķēšanas darbību, tik papildus ievadam arī paroli.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_parole_pie_atblokesanas_1.jpg[/img]

    Ļoti daudzu profilu/kontu integrācija – Google, Facebook, Yahoo mail, Windows Live, Outlook, kā arī manuāli definējami konti. Tomēr izbrīna fakts, ka Twitter aplikācija nav iestatīta jau no rūpnīcas.

    Internets tomēr manā uztverē ir galvenā funkcija šim aparātam. No vienas puses viss ir skaisti un pūkaini – ir wi-fi, ideāls ekrāns, ātrs tālrunis, ko gan var vēlēties? Atbilde ir – Internet Explorer! Jā, tieši IE ir mūsu web pārlūks un izskatās, ka uz doto brīdi arī vienīgais iespējamais pārlūks uz šīs sistēmas. Īstenībā neko sliktu nevar teikt, jo strādāja stabili, vēra vaļā visas ikdienas lapas un nebija nekādu problēmu, pat tabu atbalsts ir. Tomēr… pārlūka iestatījumi ir katastrofāli niecīgi, ja salīdzina ar MiniOpera, OperaMobile vai ko tamlīdzīgu. Nevar atslēgt pat bilžu ielādi (vismaz neatradu tādu iespēju), un tas rij tikai papildus trafiku, ja tiek izmantots mobilais internets… un šādam tālrunim tas noteikti tiek izmantots.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_ie_iestatijumi_1.jpg[/img]

    Nākošais mīnuss ir reģiona uzstādījumi. Ja norāda īstos datus – Latviju, tad praktiski mums nav pieejams nekāds atbalsts (tāpat ir angļu valoda, kā arī aizmirstam par atjauninājumiem un programmu iegādi no Marketplace).

    Secinājums:

    Uzskatu, ka tālrunis ir paredzēts tiem cilvēkiem, kuri vēlas vienmēr un visur lietot internetu. Iekārtu var arī tīri labi izmantot kā izklaides sistēmu, jo pārdodas 8 un 16 GB atmiņas variantā un Zune mūzikas un video servisa atbalsts lieliski to papildina. Noteikti jāpiezīmē Xbox Live spēļu servisu, kurš garantēs vēl lielākas izklaides iespējas spēlīšu cienītājiem. Tomēr nevar neņemt vērā to, ka tālrunis maksā diezgan sālīti – ap Ls 350, kā arī lielie gabarīti prasa papildus uzmanību. Potenciālajam pircējam ieteiktu vispirms apdomāt savas vajadzības – vai ir vajadzīgs liels ekrāns? Kādam mērķim kalpos mobilā ierīce?

    Runājot par pašu sistēmu kā tādu (WP7), tad uzskatu, ka vēl ir jāpieslīpē un jāpagaida nākošie atjauninājumi. Lai gan sistēma ir stabila un bija patīkami ar to strādāt, tomēr trūkst tādas elementāras lietas kā copy/paste iespēja. Nevajag aizmirst, ka Windows Phone 7 ir tikai pirmais laidiens, tāpēc viss ir saprotami – gaidām un ceram uz uzlabojumiem. Lai arī Microsoft ir izlaidis diezgan daudzsološu sistēmu, tomēr vairāk tā ir orientēta uz gala patērētāja uztveri (viss ir ērti un saprotami), tiem kuriem patīk paurķēties pa OS, tomēr pagaidām pats par savu favorītu izvirzu Android.

    Plusi / Mīnusi:

    + Liels ekrāns

    + Ideāla saskare ar ekrānu

    + Labs kontrasts (melns = melns, balts = balts)

    + Ātrs

    + Jauna sistēma ar jaunu piedāvājumu lietotājiem (WP7)

    + Ļoti laba kamera, LED zibspuldze

    + Liela atmiņa (8/16 GB)

    – Nav copy/paste funkcija (gaidāms atjauninājums)

    – Reģionālās problēmass

    – Nepilnvērtīgs Office atbalsts (var rediģēt dokumentus, bet nevar veidot jaunus)

    – Masīvs

    – Aplikāciju trūkums, Internet Explorer ir vienīgais web pārlūks uz doto brīdi

    – Trūcīgas konfigurācijas iespējas Internet Explorers

    – Nav paredzēts lietot atmiņas karti

    #262409
    Kon
    Participant

    Lūk kādai ir jāizskatās mobilajai OS

    #262410
    Willis
    Participant

    No Gaiļezera 4 vienmēr labas bildes sanāk.[img]https://notepad.lv/userpix/29_kameras_tests__samaziants_1.jpg[/img]

    #262411
    Evers
    Participant

    Man vienīgajam WP7 sākuma ekrāns izraisa vēdera krampjus?

    #262412
    brikas
    Participant

    Gaidu Nokia ar WP7 🙂

    #262413
    ZalktiS
    Participant

    ASV programmatūras gigants Microsoft ir nācis klajā ar paziņojumu, ka desmitajai daļai Windows Phone 7 ierīces lietotāju bijušas problēmas, veicot programmatūras atjaunināšanas procedūru.

    Avots:Tvnet

    Nu i ko tagad ar to miskasti visi dara ?!

    #262414
    aviators
    Participant

    Evers wrote:

    Man vienīgajam WP7 sākuma ekrāns izraisa vēdera krampjus?

    Ne tev vienīgajam. Gan jau ar laiku varēs pietiekami customizēt, bet nu defaultais ir vienkārši šausmas. Sevišķi, ja padomā, cik daudz var iebāzt informācijas uz 4″ ekrāna. Nu, tā, lai uzmetot aci, var redzēt tekošo nepieciešamo (neatbildētos zvanītājus, īsziņu sākumtekstus, atgādinājumus tekstā, nevis vienkārši ciparu utt). Galu galā tas štrunts ir lietošanai nevis interjera elements. Pie tam izvēlnes ritināšana uz leju ir gaužām nepārskatāma. Man simbiānī nokiā tas ļoti kaitina. Paldies dievam, beidzot parādījās softs, kas ļauj salikt pa vietām režģī plus ar mapju atbalstu. Citādi ritināt ir sviests. Un pie tam neviens no tačskrīnu telefonistiem nav iedomājušies uzlikt uz ekrāna up-down pogas, kuras var piespiest un turēt kā pogu telefonu džoistiku. Izmantojot Opera Mobile iespēju visu lapu salikt slejā, tas ļoti noderētu.

    #262415
    Raivix
    Participant

    Manuprāt, tas W7 ir vienkārši atbaidošs. Nu vaitad nevar kā gaumīgāk salikt ekrāna visas izvēlnes, nevis vienkārši kaut kādu milzonīgi kvadrāti. OK, citreiz ir grūti trāpīt ja ir maziņas pogas, bet vaitad vajadzēja visu padarīt tik briesmīgu?

    #262416
    garaisezis
    Participant

    win 6.5 ar htc sense bija ok, pats priecaajos ar htc hd2, izmeginaju ari wm7, domaju pec tam vnk nošauties…… tagad esmu sazombets androidietis… Pats labākais telefons pasaulē

    #262417
    shady
    Participant

    Desktop jau ir modificējams – sakārto visu kā vien vēlies. Ja viss vajadzīgais neieiet ekrānā, tad tas automātiski pagarinās (ritinam no augšas <=> leju).

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā