Microsoft: grēku atlaide ierindas pirātiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft: grēku atlaide ierindas pirātiem

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154069
    samurajs
    Participant

    “Jūs brīvi varat likt uz saviem datoriem pirātisko Microsoft programmatūru; vismaz no Microsoft puses jums par to nekas nebūs,” tā īsumā var rezumēt Microsoft Interneta pirātisma apkarošanas programmas vadītāja Pītera Anamana (Peter Anaman) teikto intervijā interneta resursam CNews.

    Pēc P. Anamana teiktā, šobrīd Windows 7 un Office 2010 ir internetā visbiežāk pieprasītās programmas. Nereti tās tiek sagraizītas, modificētas, bieži ar mērķi samazināt to apjomu.

    “Ja galalietotājs pirātiskās produkcijas izplatītāja dēļ nesaņem Windows 7 ar pilnu funkcionalitāti, vai nekorekti strādājošu, tad viņš uzskata, ka tā ir Microsoft vaina. Un iespaids par šo OS ir sabojāts,” tā Anamans.

    Cīņu pret “mājas pirātiem” pirātisma apkarotājs negatavojas uzsākt, jo viņš tos drīzāk uzskata par upuriem. Internetā eksistējot i-veikali, kas nav atšķirami no īstajiem. Un tajos varot iegādāties pirātisko Windows par cenām, kas līdzinās īstajām. Nezinātājs nekad nepateiks, ka viņam iesmērēts viltojums.

    “Starp citu, ja vēlaties iegādāties pirātisko programmatūru apzināti, galalietotājam no Microsoft puses nekas nedraud,” apgalvo Anamans, “Jūs varat kaut tūlīt iet un sagādāt pirātisko Windows 7, un paziņot mums par to – mēs vienīgi pamēģināsim izdibināt, kur Jūs to dabūjāt, lai sauktu pie atbildības pirātisko resursu īpašniekus. Jūs pašu par pirātismu korporācija pie atbildības nesauks.”

    [imgr]https://notepad.lv/userpix/28_anaman_00037_1.jpg[/imgr]Pēdējos gados Microsoft būtiski pastiprinājis kontroli pār pirātiskās programmatūras izplatītājiem. Pēdējos 5 gados interneta lietotāju skaits pasaulē pieaudzis 4 reizes, ievērojami pieaudzis arī tā ātrums. Tiešsaistes kontrolei Microsoftam ir vesels programmatūras komplekss. Tas seko spama plūsmai ar linkiem uz pirātiskajām vietnēm, veic pirātisko programmu automatizēto meklēšanu internetā ar sekojošu rezultātu analīzi. Atrodot vietnes ar nelegālo programmatūru, darbā iesaistās cilvēki, un labo situāciju.

    Nereti arī paši lietotāji paziņo Microsoftam par vietnēm, kuras izplata pirātisko programmatūru. Kompānijas darbu apgrūtina interneta decentralizācija – nereti serveris ar nelegālo saturu atrodas vienā valstī, bet pārvaldīts tas tiek no pavisam citas zemes.

    Par galveno nelegālās programmatūras izplatības ceļu Anamans uzskata bittorent tīklu. Bet arī šajā gadījumā Microsoft nesāks vajāt individuālos lietotājus, kas būs nošārējuši savu Windows 7. Pirmām kārtām triecienu saņemšot pirātisko tīklu uzturētāji un pirātisko vietņu reklāmas izplatītāji.

    Pirmavots

    #269606
    Evers
    Participant

    Nez vai šis attiecas arī uz uzņēmumiem? 😀

    #269607
    Stormbird
    Participant

    Es personīgi neuzticos torrentos kačatajiem win. bet lietoju origināla kopiju un “savu” seriāli kuru ms atzīst par labu esam un nekādus mistiskus krekerus nevajag likt 😀

    #269608
    Jaunzems
    Participant

    Microsoft jāsāk izglītot tauta, kā neuzķerties uz ļevajām Windows versijām – BLuE EDiTioN by superVASJA1998 All Crackzzz and KEyGenS InCludEd by SuperVaSjA1998 – ar reklāmas rullīšiem un reklāmrakstiem!

    #269609
    Imhoteps
    Participant

    ЦЭПУРНОСТ! Lai kādi arī būtu “par”/”pret” – цэпурност par attieksmi.

    #269610
    vincister
    Participant

    Nekas jauks tas patiesībā nav.

    Atgādināšu Bila teikto:

    “As long as they are going to steal it, we want them to steal ours. They’ll get sort of addicted, and then we’ll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.”

    #269611
    Willis
    Participant

    No Microsoft puses varbūt arī nekas nedraud, taču Ekonomikas policijai par to ir savs viedoklis .

    #269612
    Garinsh
    Participant

    Reāli kāds Latvijā ir apcietināts par pirātiskas programmatūras lietošanu? Kaut kā nav sanācis dzirdēt, bet neesmu arī interesējies.

    #269613
    Willis
    Participant

    Apcietināts laikam nav, bet sods internetveikalam +6000.Ls apmērā ir bija jāmaksā un visu datoru konfiskācija .

    Ar parastiem mirstīgiem nav tik traki, sods daži simtiņi un arī datora konfiskācija .

    #269614
    shadowmen
    Participant

    Paldies Tev Microsoft, paldies 😀

    #269615
    shb-
    Participant

    Ja ir bail no netā pieejamajām windām, ir iespējas vilkt no MSDN izzagtos iso. Kad tie novilkti, var ielogoties MSDN ar savu Live acc un salīdzināt tur norādītās failu čeksummas, ko var redzēt visi, ar savām. Tiesa, šajā gadījumā pašam kkā viņš ir jāaktivizē.

    #269616
    ruukjis
    Participant

    Hmm, nez kur Sisenis pazudis, esmu drošs, ka viņa tikumības korāna pilnīgi noteikti ir kāds bauslis šai izvirtušajai un netiklai sabiedrībai…

    #269617
    jonjs
    Participant

    Tomēr kaut kāds mājiens par to, ka viņi var uzzināt (apzināt), kurš Win ir legāls un kurš ne man patika 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā