Kurzemes hercoga paziņojums inbox.lv 2006 / 04

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Cilvēks un Sabiedrība Kurzemes hercoga paziņojums inbox.lv 2006 / 04

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154164
    andrejsLi
    Participant

    Vai kāds šo vēl atceras? Ventspils vadonis vēlāk atzina, ka šo ir pats sūtījis:

    Latviskai laimei!

    Valsts un tauta sašķīdusi atsevišķās merkantilu interešu grupas. Kopums, kas ir bijis lepnums, pazudis. Domubiedri, ko saucam par politiskajām partijām, nespēj rast atbalstu vairāk par 10-12%. Sabiedrība – klani, bagatie un pavisam nabadzīgie, vidējie, tie, kas saņem pabalstus vai grantus, pilsētnieki un lauķi, natoisti, kurzemnieki, tie, kas dzīvo priekšpilsētās, inteliģenti un dzērāji.

    Katrs dzīvo savu dzīvi. Un, šķiet, savā atsvešinātībā jūtas pat laimīgi.

    Katrs no tiem savā aplaimē nejēdz Lielo Draudu, kas ir pavisam tuvu.

    Mums. Visiem un katram.

    Ir laiks, kad kā gaiss nepieciešamas jaunas valstiskas idejas. Apgaismības brīdis un pilsoniska drosme tās īstenot. Mums vajadzīgs vadonis, kurš konsolidē nāciju, kuram ir drosme un spēks saliedēt mūs vienotā veselumā, un virzīt katra īpašo „ego” vienotā lielā mērķa sasniegšanai.

    Nebūs viegli. Bet nakts vismelnākā ir pirms rītausmas. Un, lūk, par Kurzemes zilajiem siliem lec saule – vadonis, saimnieks, dēls un tēvs Aivars Lembergs! Viņš ir Vārds, Viņš ir gudrs un taisnīgs, Viņš ir elegants un rūpīgs saimnieks. Viņš ir šķīsts un tīrs. Viņš ir pirmklasīgs sportists un mednieks. Viņam jau daudz ir un vēl vairāk būs. Un ja ko vajadzēs valstij, viņš būs tas, kas valstij dos. Valsts esam mēs. Un Aivars Lembergs ir mūsu priekšstāvis, vienotājs, tēvs un draugs.

    Š odien, vispārējās globalizācijas laikos, mūsu mazā tauta tiek krāpta ar viltus vērtībām. Vai „Rigas balzāms”, „Laimas” šokolāde, „šprotes un dūmdesas” ir latvju nacionālās vērtības, vai pazīšanās zīme? Taču Nē!

    Mūsu spēks ir Cilvēks! Cilvēks ar Lielo Burtu.

    Konsolidējošais Aivars Lembergs ir tas, kas mūsu vārdu spēj nest lielajā pasaulē. Ar to mēs kļūstam vareni. Eiropā ir tikai daži līderi, līdzinieki Mūsu Aivaram. Varbūt Berluskoni. Varbūt Lukašenko. Varbūt Miloševičs. Š ie vīri savu tautu intereses ir likuši pāri visam. Mūsu Aivars ir tāds.

    Mūsu vadonis, nākot pie varas, dos katram, ko tas grib visvairāk. Izslāpušiem veldzi, izsalkušiem maizi un medījumu. Katrā mājā Aivara foto pie sienas. Un tūkstošgadu laimi daudz cietušajai latvju tautai.

    Visi zem Aivara karogiem! Lai dzīvo laimīga un atjaunota Latvija lielā tēva azotē!

    Te protams, nav politikas forums, bet jautājums – par ko viņš uzskata tautu?

    #270390
    samurajs
    Participant

    Man šitas uzreiz atmiņā ienāca:

    [spoil][img]https://notepad.lv/userpix/28_poster1950l_1.jpg[/img][/spoil]

    #270391
    andrejsLi
    Participant

    Tas tikai pierāda, ka viņš ņirgājas ne tikai par prokuratūru un valsts prezidentu, kuri visi esot “amerikāņu suņu” uzpirkti, bet arī vienkāršu ikdienas cilvēku. Sākumā domāja to vēstuli pārvērst par itkā konkurentu nomelnojošu sūtījumu, bet kad saprata, ka tas neizdosies, atzinās, ka ir viņas autors.

    #270392
    WordPad
    Participant

    Eww… kas tas par murgu, izniekoja tikai manu laiku, lasot šito palagu.

    #270393
    shadowmen
    Participant

    Doma jau nav slikta 🙂 Bet bišķiņpārspīlējuši ar vēstules tekstu (Nu tikai nedaudz 😀 )

    Vajag valstij Vadoni,bet diemžēl prezidents jau ir ievēlēts un Aivaram tiesas darbi traucē kļūt par prezidentu….(uzskatu,ka ja Aivaram nebūtu tiesa,viņš tēmētu iespējams uz prezidenta krēslu)(uzskatu,ka Aivara tiesa nav netīšām,bet gan lai viņš netēmētu uz šo prezidenta krēslu)…

    Bet vispār, es ,Aivaru labprāt redzētu Vadoņa lomā 🙂 ÄŒalim ir sajēga kā vadīt valsti (Kā nekā oligarhs 😀 )

    Un par ņirgāšanos par prokaratūru-a kapēc gan lai neņirgājas,viņa vietā darītu tāpat,cik ilgi čakarējas un neko nevar pierādīt,tikai traucē Aivaram prezidenta krēslu ieņemt 🙂

    Ja Dūle var nolikt izglītības sistēmu,tad Aivars var nolikt prokaratūru 😀

    Un vispār notepad vajadzētu atraut forumā sadaļu ”Politika”….(un visi pārējie bullshiti ap to… )

    #270394
    shadowmen
    Participant

    Nu ja ka tā 🙂

    Aivars tiek nomelnots,lai nenāktu pie varas,jo visi zin,ka tad daudzi kritīs,no daudziem prasīs atbildību un būs jāstrādā…

    Aivars vispār ir labais 🙂 Un šovasar braukšu uz Ventspili-pilsēta,kas ar savu sakārtotību vienmēr paliek atmiņā…(Liepāja arī ir jauka,jo tur piedzima vējš 🙂 )

    #270395
    andrejsLi
    Participant

    “jo visi zin,ka tad daudzi kritīs,no daudziem prasīs atbildību un būs jāstrādā…”

    Tev tiešām šķiet, ka ģenerālprokuratūra vajā Aivaru Lembergu tādēļ, ka nākot pie varas, viņš prasītu ģenerālprokuratūrai atskaiti (Tavā skatījumā – atbildību) par paveiktajiem darbiem?

    Iesaku novērst problēmas ar IQ: https://www.iqtest.dk/main.swf

    #270396
    Aldis
    Participant

    ‘Par Aivaru…

    Vinjsh pelna, vinjsh biida stelles, vinjsh buuvee… Nu protams, lai guutu sev labumu… Kapec gan ne?

    MS vai Apple šefs arī, pērk, bīda lietas, noraada ko un kaa vajag, – protams… lai nopelniitu – ir nauda, vajag vel.

    Neaizmirstam – darba vietas, sakoptu pilseetu, naudas kustiibu.

    Lembergs pilseetu iekalis brugjeetos celinjos, jaa, pasjam pieder ja nemaldos gan firma kas taisa brugji, asfaltu (Osta+nafta+viss nepieciesjamais), gan taa firma, kura straadaa lai koptu celjus. bet laikam lielakajai daljai no mums patik visu pirkt no citam valstim, naudu atdot prom… Vinjam naak nauda, cilveekiem sakopta pilseeta. Neba man loznjaat pa vinja maku.. nav tas pat vajadziigs…

    Ir kaads komenteetaajs sjeit kuru personigi Lembergs ir aplaupiijis? Kuram deelj lemberga sjinii momentaa ir slikti?

    Principaa, paskatieties uz Zviedrijas liimeni… tur katrs 15 pamatiedzivotajs ir liela biznesa, naudas tureetaajs… tie paareejie 14 +/- nesudzoties pa dziivi, dziivo un neblaustaas ka sjos kaads aplaupiijis..

    Vaacijaa – atveerts darba tirgus, brauc latviesji… straadaa… pie vaaciesjiem… hmm.. mums te LV bums likt divu stiklu pakesju logus (dubultos), vaacijaa sjie rauj aaraa, un liek trijskaarsos… tikai tapec ka taa ir labaak…

    ai karocj.. es varu te daudz muldeet… nesaprotu to visu cepienu…

    Nu sjitaada izraadiisjanaas, un veestulju drukaasjana ir muljiiga, bet ja to var atlauties, kur probza? 😀

    #270397
    samurajs
    Participant

    Laiks noskaidrot, par ko īsti runājam.

    Wikipēdija:

    Oligarhija (no grieķu: λιγαρχία, oligarchiā – “mazākuma vara”, saturiski: “bagāto vara”) valsts iekārta, kur augstākā politiskā un ekonomiskā vara pieder nelielai bagātāko pilsoņu grupai, kas valsti pārvalda savās, nevis sabiedrības interesēs.

    Latvijas gadījumā oligarhijai vēl raksturīga naudas līdzekļu glabāšana offšoros – lai pasargātos no kontroles, un nebūtu jāmaksā nodokļi. Par to, cik “draudzīga” uzņēmējam ir LV nodokļu sistēma, labāk nerunāsim – tā ir cita tēma.

    Atlants.lv vēl tāda definīcija atrodama:

    Code:

    Jēdziens “oligarhija” ir zināms jau no seniem laikiem, tomēr par oligarhiem Latvijā sāka runāt salīdzinoši nesen – apmēram 2001.gadā. Iepriekš šos cilvēkus mūsu valstī mēdza dēvēt par ekonomisko grupējumu pārstāvjiem. „Oligarhu jēdziens pārņemts no Krievijas, kur tas ir daudz plašāk aprobēts. Oligarhija ir tāda pārvalde, kur valda tikai daži cilvēki, bet oligarhs it tāds, kuram pieder politiskā, ekonomiskā un mediju vara. Bet ne jau visi tieši tā domā, tāpēc var apskatīties, ko citi cilvēki domā par oligarhiem un vai tādi ir Latvijā, piemēram, Politologs J. Ikstens vienkāršiem vārdiem raksturo oligarhu kā ļoti turīgu cilvēku ar politisku ietekmi, jo bagātu cilvēku ir ne mazums, tomēr daudziem no viņiem nav aktīvas intereses par politiku. Starp bagātu cilvēku un oligarhu nedrīkst likt vienādības zīmi.”[15] Š ī gada vasarā intervijā mūsu laikrakstam ekspremjers Andris Š ķēle skaidroja: “Lai kvalificētos apzīmējumam “oligarhs”, nepieciešamas trīs pazīmes. Pirmā – politiskā vara, otrā – vienlaikus jābūt arī ekonomiskajai varai, savukārt trešajai jābūt varai pār medijiem.” Tādējādi bijušais Tautas partijas (TP) līderis norāda, ka par klasisku oligarhu Latvijā var uzskatīt tikai vienu cilvēku – un tas ir Aivars Lembergs. Līdzīgi domā arī Saeimas frakcijas “Jaunais laiks” vadītājs Krišjānis Kariņš. Skaidrojot, kas ir oligarhs, viņš nosauc trīs īpašības: nauda, politiskā vara un ietekme uz presi. Viņš uzskata, ka Latvijā nevar runāt par tādu oligarhijas problēmu, kāda tā ir Krievijā.

    Tad nu varam paši mēģināt izdomāt, kurš ir oligarhs un kurš nē.

    #270398
    shadowmen
    Participant

    Vienā no Lemberga intervijām Aivars pastāstīja par savu vadības stilu-viņš skaidri un gaiši pastāstīja,ka pārzin visu,kas Ventspilī notiek,ja bērnudārzs veic iepirkumu Aivars zin,kas ir nopirkts,par cik un kurš nopirka…Aivars kontrolē visu un tieši tāpēc saku,ka Aivars prasa atbidību no visiem,kas strādā viņa pakļautībā,un tā tam būs būt,un tikai tā var sasniegt ko…

    #270399
    Kon
    Participant

    Kādas problēmas 😕

    btw iq testi netā ir sūds, pie psihologa jāiet :>

    Man šajā bija kā Ļeņinam, ja pareizi atceros TV reklāmu

    Iemočītu Adderall būtu visi 200 :>

    #270400
    andrejsLi
    Participant

    Iesaku palasīt, pēc autora intonācijas šķiet, ka runā taisnību: https://uploadingit.com/d/O18G0DZPQHYIDSLE

    Īsumā:

    Ventspils uzņēmumu “likumīgā”privatizācija un pārnešana ofšoros (jebkura valsts ārpus rezidences, bet šādi parasti apzīmē nodokļu paradīzes zonas un tiesiskā bespriģela valstis) radījusi miljardiem lielus zaudējumus valsts budžetam,

    Ir pamatotas aizdomas, ka lai panāktu īpašumu privatizāciju, ir notikusi masveidīga valsts amatpersonu uzpirkšana. Pie viņa piektdienās esot rinda amatpersonu stāvējusi, atskaitīties, ko izdarījuši viņa labā – “aiz labas sirds”?!

    Arī Ventspilī ir salauzts asfalts un izgāzti mēsli pie pamestām mājām. Nemaz tie Ventspils uzņēmumi neesot tik kruti – sadarbības partneri iekšējo karu dēļ aiziet no Ventspils.

    Manās acīs zaglis ir un paliek zaglis, arī cik ielas būtu izslaucījis un kādu kumosu atmetis. Vai ir grūti saprast, ka trīs cilvēki savā starpā sadalīja ietekmi? Vergu kompleksi izmira jau 20. gs. sākumā..

    #270401
    grisha
    Participant

    KO var cepties? Tauta taapat ieveelees tos pashus, kaa jau parasti. Vienkaarshi izveeles nav.

    Plus, miinuss, visi vienaa maisaa baazhami. Visi grib naudu, Saeimaa pie taas tikt ir visvieglaak, jo nekas nav jaadara.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā