Gartner: PC kļūst nevajadzīgi, tirgus sāk bremzēt

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Gartner: PC kļūst nevajadzīgi, tirgus sāk bremzēt

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154892
    samurajs
    Participant

    PC to klasiskajā veidā vairs drīz nevienam nebūs vajadzīgi – pie tāda secinājuma nonākusi tirgus analīzes kompānija Gartner. Jau trešo reizi šogad tirgus pētniekiem nācās koriģēt attīstības prognozes, un ne jau uz optimistisko pusi. Ja sākotnējās prognozes 2011. gadam paredzēja PC pārdošanas pieaugumu 15,5%, tad tagad prognoze nokritusi vairs līdz 3,8%.

    Faktori šādām pārmaiņām ir trīs. Kā galvenais jāmin masīvais planšetdatoru ražotāju uzbrukums PC ražotājiem. Tā kā strauji pieaug sociālo tīklu nozīme mūsu dzīvē, tad tāpat pieaug mobilo interneta ierīču loma. Daudziem vairs nav pieņemami komunicēt, nekustīgi sēžot pie datorgalda, viņi grib to darīt, atrodoties kustībā.

    Protams, nekādā gadījumā necietīs sfēra, kurā PC kalpo kā darbarīks – birojos nekādas izmaiņas nav paredzētas.

    Kā otrs faktors minams lietotāju nevēlēšanās iegādāties jaunu datortehniku, jo esošajā paredzēts milzum daudz upgrade iespēju. Datoru īpašnieki aizvien biežāk izvēlas atjaunināt esošo datorparku gan dzelžu, gan software līmenī, līdz ar to ievērojami palielinot tā kalpošanas laiku.

    Daļa no jaunās patērētāju paaudzes vispār pārstājuši uzskatīt klasisko PC par pirmās nepieciešamības preci. Viņi labāk izvēlas alternatīvos mobilos risinājumus.

    Trešais faktors vienādi skar gan kā privātos, kā korporatīvos pircējus, un tā ir vispasaules ekonomikas krīze. Nekur tā nav pazudusi, tepat vien ir, un daudzus piespiež taupīt. Tieši šā iemesla dēļ samazinājies PC pieprasījums ASV un Rietumeiropā.

    Gartner analītiķi izsaka cerību, ka varbūt 2012. gadā situācija uzlabosies, un izdosies saražot tos 400 miljonus skaitļotāju, kurus prognozēja jau šogad.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_imagecomputerdisposaldallas_1.jpg[/img]

    #275311
    shady
    Participant

    Tā jau ir, pilnīgi piekrītu! Pats plānoju tuvākajā nākotnē iegādāties jaunu mājas PC…kā ne kā, 7-8 gadi pagājuši. Vecais darba zirdziņš vairs netiek līdzi.

    #275312
    Wuu
    Participant

    Muļķības, viņi paņem HP un salīdzina portatīvo un desktop PC pārdošanas apjomus. Tie protams ir kritiski atšķīras, jo neviens tak mūsdienās nepērk gatavos variants, izņemot biroji.

    #275313
    samurajs
    Participant

    Taisni pretēji – vienīgi tie daži procenti, kas labi orientējas IT sfērā, komplektē savus PC pēc pasūtījuma. Lielās tautas masas dodas uz datorveikalu vai ābolveikalu, kas nu kuram tuvāks 😀

    #275314
    usins
    Participant

    Nu mēs tikai kopmlektējam. Nekādus brendiniekus netirgojam. Brendiniekus pērk tikai ārzemju kantori. Tie ir krituši uz HP un DELL

    #275315
    Aldis
    Participant

    Es mājās, gan arī darbā esmu kritis uz brendiniekiem… Principā no PC tikai DELL 🙂

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā