Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Analītiķi apšauba Windows 8 panākumus
Kompānijas IDS analītiķi izteicās visai skarbi par Windows 8 perspektīvam galda datoru tirgū:
“Windows 8 pamatā bus nebūtisks jauninājums parasto galda datoru lietotājiem un mēs sagaidām, ka atjaunināšanās no Windows 7 uz Windows 8 šajā tirgus segmentā praktiski nebūs.â€
Jāpiebilst, ka kompānija IDS prognozē Windows 8 RTM-versijas iznākšanu tikai 2012. gada augustā.
Turklāt arī kompānija IDS prognozē, ka Windows 8 ne tik raiti veiksies arī planšetdatoru tirgū. Arī te analītiķi paredz neiepriecinošus rezultātus 2012. gadā. Tātad planšetdatoru ražotāji, kas izmantos Windows 8 bāzi, ienāks 2012. gada planšetdatoru tirgū, kas jau būs pārsātināts ar spēcīgiem spēlētājiem un interesantiem risinājumiem. Zināmā mērā var atkārtoties Windows Phone 7 stāsts. Windows Phone 7 ir lieliska operētājsistēma, tomēr tā parādījās mobilo telefonu tirgū ar lielu nokavēšanos, kā rezultātā Microsoft nākas ar milzīgām pūlēm iekarot savu tirgus daļas gabalu. Ir dzirdētas ziņas, ka ARM- risinājumi bāzēti uz Windows 8 parādīsies tikai 2013. gadā.
Ceru, ka Win spečuki būs gudrāki, bet pašlaik tā neliekās
1. Apple popularitate aug
2. Mobilo iericu joma rezultati vaji
3. Mekletajs ir diezgan nepopulars
4. Zune nogaja pa burbuli
5. IE strauji zaude pozicijas
6. Makonjoshanas tendences arii vijniem neruna par labu, jo daudz citi saja laucinja pamanamaki
7. Atvertais kods arii problemas rada vinjeim
BET tie kaads ir iepazinies ar Apple aizgajusaa sefa Stiiva celju stikla kalnaa, tad zinas, ka ikvienaa uznjemumaa un ikvienaa sistema ir augshas un lejas. Microsoft taktika naudas kacasanaa tradaja agrak, bet ne sobrid. Bet mees nezinam kaadu strategjiskus soljus sper Microsoft, kas varetu atmaksaties piemeram pec 10 gadiem utt.
Laiks radis un es esmu par izaugsmi, attistibu un parmainjam!
Nav svarigi kadas kljudas pieljaujam, bet ko mes daram ar savam pieljautajam kljudam! 🙂
Laist tik entās sp priekš w7 un miers.
Un tas ir tikai viens iemesls, kāpēc galddatori nekur nepazudīs. Tad jau drīzāk patreizējajā tablešu mānijā porķiki izzudīs.
Nopietnam darbam nekas labāks par stacionāro darbstaciju ar lielu monitoru vēl nav izdomāts.
darbstacijas
Jau Playstation (, ja esi vismaz 20 gadus vecs, tad sapratīsi, par ko es runāju) norādīja datoram tā īsto vietu. Man šķiet, ka MS būs pietiekami liela ietekme, lai beidzot norādītu visam īstās vietas.
Ir veseli spēļu žanri, kuri nav normāli paspēlējami bez peles un klavas. Tādi, kur ir jāiet un jāšauj, nevis tikai jābrauc. Hoķ tas pats SA – nu ir tā spēle pārdotākā PS2 spēle – bet nu tas ir dirsā spēlēt viņu ar DualShock kontrolieri, ko arī parāda tas, cik atsevišķas misijas grūti iziet, kuras uz kompi es mierīgi izgāju. Kā arī konsoļu mūža ilguma dēļ tas SA PS2 ports ir vienkārši smieklīgs – vissūdīgākais SA ports, tizla grafika utt.
Konsolēm gan ir viens pluss – tu zini ka tu ieliksi disku un varēsi spēlēt.
Kojāns atkal mēģina skaldīt matus, lai (nezinu kādu iemeslu dēļ visdrīzāk kādu dziļi personīgu) pierādītu, ka viņš te ir krutākais čuvaks 🙂 Kojān neapvainojies nav doma tevi noniecināt, tomēr tu man izbrīni bieži vien tad, kad galīgi sāc nesmukirunāt, tad arī dusmot.
Piemēram programma AutoCAD būtībā tur baigo datora jaudu nevajag (ja nu vienīgi mega 3d cik zinu gan tur nav problēmas ar renderēšanu, jo modeļi nav tik izsmalcināti), bet tomēr būtu grūti tos cilvēkus, kas rasē būves, projektē ēku un apkārtnes elektroapgādi, izstrādā ūdens apgādi, piespiest darboties uz notebooka vai tabletes. Vai arī elektronisko shēmu izstrādes vide OrCAD, PCAD u.t.t. tur PC jaudu vispār nevajag, bet vajag lielu monitoru un protams daudz, daudz zināšanu galvā. 🙂
Nu labi 3d Modelēšana, 3dmax, maya, blender tur ir vajadzīga jauda, bet vairumā gadījumu gan tieši renderēšanai, tomēr uz cita datora kā uz PC (raksta oriģinālā bija nosaukums “standard PC”) būtu grūti veikt šos darbus.
Negribu būt kaut kāds baigais uzvarētājs vai kā vienkārši kārtējo reizi brīnos, kas tev liek sākt konfliktēt tur, kur to nebūt nevajadzētu darīt.
Jā..PC ir mirstošs, vismaz tādā izpratnē kāds tas ir šobrīd. Domāju, ka nākotnē PC ieņems tādu kā servera nozīmi (mājā, uzņēmumā, utt). Un ar laiku tas sašaurināsies, jo mazam serverim vairs nevajadzēs PC.
Tas tagad nenozīmē, ka jātaisa panika, arī es plānoju iegādāties diezgan spēcīgu PC tuvākajā gada laikā. Bet agri vai vēlu tas notiks.
Neapvainojaties, bet domāju, ka daudzi skatās uz lietām (iekārtām) un risinājumiem (tehnoloģijas, pakalpojumi) pārāk šauri.
Š omēnes vairāk nepaspēšu, bet janvārī mēģināšu uzcept interesantu rakstu un praktiski ko nodemonstrēt.
Pat ar laiku milzīgas planšetes un mākonis, man šķiet, spētu izspiest pīsli no grafikas lauciņa, bet tas arī tik mans minējums.
P.S Tieši šāds bija mans viedoklis pirms kādiem gadiem septiņiem, bet tad nebija nekā no augstāk minētā, un mani apklusināja pretarguments, ka konsoles vienkārši kļūs līdzīgas datoriem. Un tolaik mans vienīgais atskaites punkts bija PS2.
Naakamais ir par Microsoft naudas kaashanu. Nemaz tik traki nav kaa liekas. Studentiem ir loti lielas atlaides programmaam liidz pat 90%. Ja esi students ieksh UK:
Mums ir planšetes – kas tad ir? Eksistē viņas jau kādus 20 gadus… Divkodolu trubas? Manis pēc hoķ astoņkodolu, mobis ir domāts zvanīšanai un vēl pāris funkcijām, pārējās ir surogātfunkcijas, kuras tām paredzētās ierīces izpilda miljons reižu labāk – sāksim jau ar tiem taviem priekšā un pakaļā piesauktajiem “sociālajiem tīkliem” 😀 Samsūda šmārt tīvī? Tur vispār ir kaut kas pieminēšanas vērts? Cilvēki jau gadiem slēdz datorus klāt pie televizora, tikai parasti ir baudāmāks rezultāts nekā samsūdam sanācis. Jaudīgas spēļu konsoles? Nu jaudīgas it kā ir, bet ļoti smagi ierobežotas no to izstrādātāju puses , kā arī kvalitāte mēdz smagi pieklibot, jo konsolei jāmaksā max 500-600 zaļos. Sociālie tīkli? Ko tu viņos dari ka visu laiku piesauc?
Milzīgas planšetes un mākonis spēs izspiest datoru no grafikas lauciņa? Nez kā? 😀 Kurš uzražos tās lielās planšetes – kārtīgas paplātes lielumā, lai tās spētu normālus monitorus aizstāt, un kurš viņas pirks? Par mākoni vispār skaļš rēciens – reku forumā vienā tofikā mani nosauca par lohu un atpalicēju, jo ja jau reiz man pietiek ar 20-30 MBps ātru cietuci, tātad man viss velkoties un vajag SSD, kuram tie skaitļi ir ar trijiem cipariem – bet tu abus piedāvā aizstāt ar kaut ko, kas ir 1-10 Mbps ātrs… 😀
Sapņot jau nav slikti, bet savus sapņus izvirzīt kā spēcīgu argumentu tehniskās diskusijās… 😀
Cola vs. Pepsi???
Preses relīzes