Google patentējis autopilotu autotransportam

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google patentējis autopilotu autotransportam

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155573
    samurajs
    Participant

    Kompānija Google saņēmusi patentu par tehnoloģiju, kas automašīnām ļauj patstāvīgi saņemt informāciju par iespējām turpināt ceļu automātiskā režīmā. Darbojas tas tādi: lai paziņotu auto, kurp tam jābrauc, vadītājam jāpiebrauc pie speciālas zīmes – tā var būt liels QR kods, uzkrāsots uz asfalta vai sienas, vai virsmā iestrādāts RFID sensors.

    Autopilota vadību inženieri sadalīja 2 moduļos. Pirmais nolasa zīmi, kas norāda, ka turpmākā kustība notiks autopilota režīmā. Otrais saņem instrukcijas, kas nosaka – kurp doties. Tas notiek pa internetu, un QR/RFID zīmēs var būt ietverti attiecīgi URL linki.

    Tieši par auto vadību atbild īpaša sistēma, kas sastāv no lāzera tālmēriem attāluma mērīšanai līdz šķēršļiem, GPS navigāciju un kartēm.

    Jaunā tehnoloģija paver plašas iespējas hibrīdautomobiļu ražošanai ar divējādu vadību: rokas un automātisko. Piemēram autopilotu izdevīgi izmantot, lai atrastu brīvu vietu, kur noparkot auto. Pietiks piebraukt pie stāvvietas ar RFID zīmi, un pārējo izdarīs automātika.

    Jau 2010. gadā šādi guglomobīļi bija automātiskā režīmā nobraukuši ap 220,000 km. Tas gan viss notiek puslegāli, jo paredzams, ka šādiem robotauto ne tik drīz izdosies saņemt atļaujas iekļauties publiskajā satiksmē.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_toyota_prius_f34_ns_101210_815_1.jpg[/img]

    Avots

    #279883
    Creep
    Participant

    Nezinu gan, vai es autopilotam uzticētu ko tādu, kā parkošanās stāvvietā. Tomēr gadās pat tādas situācijas, kas pat normālam vadītājam (šeit nerunāju par blondīnēm) liek iesvīst. Neesmu gan redzējis darbībā to verķi, bet domāju, ka tāda šurpu turpu stumdīšanās vien būtu…

    #279884
    Nelabojams
    Participant

    Lauku vecim pālī no Mazpisāniem mājās uz Muhosransku tik un tā būs pašam jābrauc, jo nekāda RFID pie ciema bodes vis nebūs, bet uz sienas visticamāk uzrakstīts kaukas cits. Kaut gan tieši šādās situācijās tas būtu visnoderīgāk.

    #279885
    usins
    Participant

    Kā. Frids vairāk derīgs stāvvietā, kur piemēram pie ieejas auto no frid vai qr koda nolasa linku uz stāvvietas dinamisko sistēmu, kura dzīvajā monitorē brīvo vietu skaitu un rezervē vietu katrai mašīnai. Bet apdzēries janka autopilotam vnk gps kordinātes vai adresi pateiks. viņam jau po, ir vai nav pie mājas brīva vieta.

    P.S.- robotizētām auto jau ir atļauja braukāties pa mūsu cilvēku satiksmi. ASV ir tādas šmukas sacensības, kur mākslīga pilsēta, kurā notiek robotu satiksme. Bet nu rezultāti ir tik labi, ka ļauj pielietot robotus arī normālajā satiksmē… tā ka moš drīz autobusos nebūs šoferu bet rbots.

    P.S.- kaut kur āzijā vienā lidostā jau ir robotizēti busiņi, kuri uzņem līdz 8 pasažieriem, lai nogādātu tos no punkta a uz punktu b.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā