Kas ir Windows 8.1: update vai upgrade?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kas ir Windows 8.1: update vai upgrade?

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158575
    samurajs
    Participant

    Jau ilgu laiku dažādos avotos Windows 8.1 sauc gan par atjauninājumu (update), gan par uzlabojumu (upgrade). Ikdienas valodā nav īpaši lielas starpības šais jēdzienos, tikai ar vārdu “jauninājums” mēs saprotam nelielas izmaiņas, bet “uzlabojums” jau ir kas nopietnāks. Portāls Computerworld atklājis, ka Microsoft obligātajā ziņojumā ASV Biržas uzraudzības komisijai (Securities and Exchange Commission, SEC) Windows 8.1 definējis kā atjauninājumu – update.

    No lietotāja viedokļa minētajam faktam nozīmes nav nekādas, bet no finansista – pat ļoti liela. Gadījumā, ja Windows 8.1 tiktu definēts kā uzlabojums (upgrade) vai pat jauna OS, pēc Apple Mac OS parauga nāktos par to prasīt naudu vai arī riskēt ar Windows 8 pārdošanas apjomiem. Daudzi potenciālie jauno datoru pircēji arī izvēlētos nogaidīt, līdz varētu nopirkt PC ar preinstalētu Windows 8.1. Savukārt planšetdatoru pircēji labāk izvēlētos Android vai Apple produkciju, kur jaunie OS laidieni ir bezmaksas.

    Š inī kontekstā var prognozēt, ka drīzumā Windows kļūs abonējams pēc Office 365 parauga. Abonenti visas turpmākās izmaiņas saņems automātiski, bet pārējiem nāksies tās iegādāties atsevišķi.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_1370274468_startscreen_1.jpg[/img]

    Avots

    #300022
    Crow
    Participant

    Downfall…

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā