Vai būtu pareizi izdot D. Čalovski ASV tiesai?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv Aptaujas Vai būtu pareizi izdot D. Čalovski ASV tiesai?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158591
    samurajs
    Participant

    Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi izskatīšanai kibernoziegumos apsūdzētā Latvijas pilsoņa Denisa ÄŒalovska advokātu iesniegumu un noteikusi pagaidu aizsardzību – aizliegumu izdot ÄŒalovski ASV.

    Tātad visa Eiropa jau nodarbojas ar šo hakeri (vai ar nevainīgu cilvēku, kurš ķeksīša atvilkšanai padarīts par grēkāzi). FIB materiāli un pierādījumi diemžēl nav publiskoti, tā kā mēs varam izteikt vienkārši savu cilvēcisko viedokli par šo tēmu.

    Par ÄŒalovska vainu vai nevainību gan šeit nerunājam (to var noteikt tikai tiesa uz pierādījumu pamata).

    ECT dokuments, kas aizliedz izdot ÄŒalovski – šeit.

    #300128
    Crow
    Participant

    ÄŒalovskis ir tas, kas aukstasinīgi noslepkavoja Treivānu Mārtiņu? Ä€, nē, tas bija Cimmermens. Jūk tie arābu teroristi man.

    #300129
    RicoPico
    Participant

    Ja tiešām tas frukts ir sadarījis visu ko šim piešuj, viņam vajag paspiest roku un nolīgt darbā drošības jautājumos nevis sēdināt aiz restes. Iespējams, ka ASV to arī vēlas. A Latvija tirgojas. Politika, zinies….

    #300130
    aoma
    Participant

    Uzvarēs stiprākais, tpu, bagātākais.

    #300131
    Willis
    Participant

    Quote:

    vai ar nevainīgu cilvēku, kurš ķeksīša atvilkšanai padarīts par grēkāzi


    Apsūdz par datoru inficēšanu, ÄŒalovskis pats ir atzinies ka pielabojis vīrusu, tātad vainīgs vien ir .

    Man pilnīgi vienalga, ved viņu prom vai tiesā šeit, 🙂 galvenais lai cietuma apstākļi būtu labi .

    #300132
    Aldis
    Participant
    #300133
    Foxsk8
    Participant

    Nu te ir tā. Taksists aizved zagli līdz zādzības vietai. Zaglis samaksā taksistam, lai uzgaida. Zaglis iekāpj taksī un aizbrauc. Vai tad taksometra vadītājs saņēmis par pakalpojumu (vešanu) ir vainīgs?

    Man draugam tieši līdzīga situācija, zvana čoms, aizved mani tur un tur, pagaidi, savākšu no džeka dažas savas mantas un braucam tālāk, kamēr čalis gaida, otrs nozog vērtslietas, nonāk lejā un aizbrauc. So, šajā gadījumā manam čomam nācas arī visam tam etapam iet cauri kā līdzdalībniekam un attaisnoties par to, ka viņš nekā nav zinājis. Š ādā situācijā var nokļūt jebkurš no Jums.

    Tātad kaut vai ši stāsta galvenais varonis, ko grib izdot ASV, ja arī par savu darbu ir saņēmis naudu, reāli nevar būt vainīgs. Programmētājam pasūta darba uzdevumu, tā ir jebkur, pasūta izstrādāt kaut ko, ko tālāk klients dara ar savu lapu, kodu, utt… programmētājam reāli ir pie pakaļas, klients samaksā par darbu un visi ir laimīgi.

    #300134
    aoma
    Participant

    Tātad iznāk, programmētājs pats nejēdz ko kodē? Un mēs vēl gaidām notepad v.4 – izrādās, neviens pat nezin, ko kaķis sadomās taisīt nākošo 😀

    #300135
    Uvchiks
    Participant
    #300136
    Willis
    Participant

    Tāds pats raksts kā daudzi citi, nekā konkrēta . .

    citāts no raksta

    Quote:

    Jā, visticamāk, ka laimīgais pircējs bija pats FIB. Un, ja arī nebija, skaidrs, ka šis darījums notika ļoti ciešā FIB uzraudzībā.


    Pieņēmumi un ne vairāk .

    #300137
    ruukjis
    Participant

    Nu te tā nav. Analoģija ar taksi derētu tajā gadījumā, ja taksists zinātu, ka viņa klients apzog dzīvokli, vai vismaz nojaustu, jo zaglēns atgrieztos aizelsies ar LCD TV rokās un no kabatām veltos ārā dārglietas. Tāpat arī šajā gadījumā – programmētāji (OK, Foxi, spriežot pēc komenta, tu varbūt nē) zin, ko viņu rakstītais koda gabals dara.

    #300138
    Eudoxus
    Participant

    Jautājumā ir pārāk daudz nezināmo mainīgo, lai uz to varētu atbildēt. Tē, manuprāt, ir jēdzīga analīze https://politika.lv/article/latvijas-hakerstasts-ka-atskirt-svarigo-no-troksna

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā