Firefox radikāli uzveicis RAM rijību

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Firefox radikāli uzveicis RAM rijību

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158815
    samurajs
    Participant

    Lielos priekos Mozilla paziņo, ka pēc vairāku gadu pūliņiem panākumiem vainagojies darbs pie projekta MemShrink jeb RAM patēriņa optimizācijas. Pēdējā dēļ Firefox daudzkārt kritizēts, un tas zaudējis daļu cienītāju, kuri migrējuši uz Google Chrome. Vakar publicēts ziņojums par buga #847223 salabošanu, kas kopā ar ielāpu bugam #689623 pilnībā novērš atmiņas izšķērdību. Publikācijā pievienota visai pārspīlēta infografika:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_inf_1.jpg[/img]

    Tātad optimizētais MemShrink šobrīd sastopams tikai Firefox 26.0 Aurora. Sākot ar Firefox 24.0 Stable, pielietots tikai daļējs risinājums – buga #847223 labojums. Notepad tūlīt veica flash-eksperimentu minēto faktu pārbaudei, un jāsaka, ka tie lielā mērā apstiprinājās. Par testa lapu tika izvēlēta pietiekoši smagā Kasjauns.lv.

    2. attēls – Firefox 26.0a2 Aurora

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_aurora_1.png[/img]

    3. attēls – Firefox 25.0 beta

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_firefox_2.jpg[/img]

    #301999
    garaisezis
    Participant

    labaak lai pateeree ram nekaa dzenaa turpu shurpu uz cietni visu drazu

    #302000
    Stat1CX
    Participant

    +1 un labāk lai ātrāk strādā, nekā ramu mazāk rij un bremzē. Mūsdienās ar RAMu jau nu tiešām problēmām vairs nevajadzētu būt, mūsdienu PC minimums būs 4 GB

    #302001
    Crow
    Participant

    Jožiks runā reti prātīgus vārdus. Līdz riebumam riebjas tie, kas brēc par RAM lietojumu. Kam nafig tad tie n-tie gigabaiti visādā ziņā pašas ātrākās datu glabātuves pēc paša procesora keša un ar tiešu savienojumu ar procesoru ir nafig vajadzīgi, ja tie stāv tukši. Vismaz Sivēns, ja ir vairāk par 8 GB, sāk jūtami agresīvi kešot diska failus, bet citādi tā ir vējā izmesta nauda.

    Piebildīšu, pats Rusinovičs ir neskaitāmas reizes teicis, ka ne Task Manager, ne Process Explorer nevar objektīvi parādīt atsevišķa procesa patērēto apjomu.

    https://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx?Redirected=true

    Un Linux ir tieši tāpat.

    https://www.infoworld.com/t/linux/making-sense-of-memory-usage-linux-196126

    #302002
    samurajs
    Participant

    Kungi, jums taisnība tiktāl, ka ja man ir nopirkts RAM, tad gribu, lai tas pilnvērtīgi strādā visā savā apjomā.

    Bet

    1. kālab vajadzētu bez vajadzības aizņemt RAM ar starprezultātiem u.c. neoptimizētu drazu?

    2. ko iesākt ar to milzīgo datorparku, kurā nav 4 vai 8 GB RAM?


    @Crow
    : piekrītu Rusinovičam, ka tā precīzi noteikt apjomu nevar. Bet salīdzināt 2x, 3x vairāk vai mazāk taču var?

    #302003
    Crow
    Participant

    1. Nestrīdēšos, ka bags tur bija un ir risināts. Bet uz kā rēķina?

    V24 man notiek sekojoši – avotā norādīto testa lapu ielādējot aiziet līdz ~1.1 GB. Pārslēdzoties te rakstīt savus murgus nokrīt līdz ~650 MB. Arī saidbār-gadžetā stabiņš attiecīgi tai brīdī no 2.25 GB nokrīt uz 1.77 GB.

    Bet tagad stratēģiski svarīgs jautājums – pārslēdzoties atpakaļ uz lapu un izritinot visu cauri no augšas līdz lejai, aizsistais apjoms ir atpakaļ uz 1.1 GB un CPU sāk liet sviedrus. Vēl jāpaskatās, kā tieši uzvedās V26, bet vai es pareizi saprotu, ka tagad attēli tiek izmesti no atmiņas katru reizi, kad man tos uz īsu brīdi vairs nevajag un atkal dekodēti katru reizi, kad man tos savajagās? Es ļoti ceru, ka neesmu pareizi izpratis šī labojuma būtības pamatu, jo citādi tas ir ārkārtīgi greizs optimizācijas paņēmiens.

    2. Pirkt jaunu datorparku. Industrijai jākustās. Labi, padodos, te man nav argumenta :>

    #302004
    msh
    Participant

    Paga, tas viss ar atvērtu vienu lapu?

    #302005
    jonjs
    Participant

    Mūsdienās laikam neviens tā īsti nedomā par izmaksām, rezultātu un mērķi. Virums tricina gaisu (ar “pērkondārdiem” no aizmugures izejas), turklāt visās dzīves sfērās, lai tik būtu pamatīga darbības imitācijas. FF rija RAM-u pirms tam, tagad drillēs HDD, nedrillēs HDD, tad drillēs mazliet RAM-u un HDD. Tad vēl kaut ko izdomās, kā uzlabot un attīstīt.

    Par RAM-u jāpiekrīt, ka jauniem datoriem ar RAM 4 GB un augstāk tass viss ir pie kājas arī pirms šiem “MEGA BUGFIKSIEM”. Bet uz datoriem ar RAM-u 1GB vai pat 2 GB, tas ir jūtams pamatīgi. Nesen vienam džekam liku Windblowsu. Smagi, smagi tas ir 🙂 Ceru, ka prognoze par HDD drillēšanu tomēr nav patiesa. Citādi patiesi zb. Žēl savu cieto disku 🙂

    #302006
    BlackHalt
    Participant

    Man uz Kubuntu Firefox nekad nav rijis tos baismu stāstus. Pašlaik “rij” ~230 MB. Atvērti 9 tabi.

    Iespējams arī tādēļ, ka es stipri nooptimizēju web lapās man atrādāmo saturu ar visādiem ABP.

    Nelietoju pluginus, izņemot flash, kas arī noklusēti man ir izslēgts.

    Dažreiz izmantoju arī 2 GB RAM disku, cachei. Dažreiz tādēļ, ka slinkums dzenāt tos cache MB turp no diska un atpakaļ uz RAM.

    #302007
    Stat1CX
    Participant

    Š trunts ar visiem HDD, iedomājies kā tur jūtas SSD 😀

    #302008
    BlackHalt
    Participant

    A manējais nekā nejūtas. Viss profils RAM diskā. (smaikļiks)(smaikļiks)(smaikļiks)

    #302009
    Brutto
    Participant

    Tieši tā!

    #302010
    msh
    Participant

    Ja tik traki ir, tad izmet to FF, bet baigi ož pēc līkām rokām – es par to tavu instalāciju ar jūtamo sistēmas bremzēšanu – es vēl pāris gadus atpakaļ bez jebkādām problēmām darbināju winxp uz 1 GB rāmja ar atslēgtu page file bez problēmām – un lietojot operu ar vairākiem desmitiem atvērtu tabu. Arī 550 mhz P3 ar 512 MB ram darbojās pilnīgi pieņemami – tur tik vajadzēja sevi ierobežot uz max 10 tabiem. Esošajai sistēmai – gigabutei – es nekad neesmu redzējis rāmja patēriņu virs 2 GB – page file atkal ir atslēgts – uz sitiena ir 1,68 GB un darbojas opera ar 39 tabiem un vēl ff ar 3 – un te pat man ir standarta winxp x64 SP2, nevis apcirpts. Man vienīgi nepatīk ka operai pēc pastāvēšanas mēdz parādīties apetīte uz procesora resursiem, par ff šādu īpatnību nav gadījies pārliecināties.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā