Intel demonstrē mikroskaitļotāju Edison un valkājamās ierīces

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Intel demonstrē mikroskaitļotāju Edison un valkājamās ierīces

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159227
    samurajs
    Participant

    Pentium klases mikroskaitļotājs Intel® Edison, kuru šodien prezentēja kompānijas CEO Braiens Kržaničs, maz kuru atstāja vienaldzīgu. Ierīces “sirds” ir divkodolu SoC Quark procesors, un tā pēc izmēriem un formas atbilst SD atmiņas kartei. Mikrodators ir x86 savietojams, darbojas Linux vidē, bet iespējamas arī citas OS. Tiek atbalstīti WiFi un Bluetooth savienojumi, iebūvētas LPDDR2 un NAND flash atmiņas. ÄŒips izgatavots pēc 22 nm tehnoloģijas un ir ļoti energoekonomisks.

    Par Edison varbūtējām pielietojuma sfērām nekas netika teikts ar domu “mēs izgatavojām mikrodatoru, bet jūs izdomājiet, ko ar to iesākt.” Bez Edison Intel vēl izrādīja viedpulksteņa prototipu un smart klases austiņas Jarvis gan earbud, gan headset noformējumā. Jarvis vienmēr klausās savu valkātāju, gaidot komandu kā balss asistents Siri vai Google Now. Bez tam šais austiņās iebūvēti pulsa u.c. sensori, kas noderēs sportistiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_pen_2.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_wat_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_jarv_1.jpg[/img]

    #305125
    garaisezis
    Participant

    aizmirsi piebilst kad tā ir tikai plika perifērija, kur vēl hdmi jeb vga controlieris, skaņa utt. Starp citu, procis iet uz 400hz tikai… Vairāk kā, parasts mikro kontrolieris nav nekur izmantojams, bet priekskam sarežģīt situāciju, ja tā vietā var izmantot vnk releju…

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā