«Pirātu līcis» gatavojas izšķīst P2P tīklā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas «Pirātu līcis» gatavojas izšķīst P2P tīklā

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Populārais bittorent trekeris The Pirate Bay turpina sekmīgi darboties par spīti organizētajai pasaules mēroga vajāšanai. Par nozīmīgu sasniegumu var uzskatīt pagājušajā vasarā izdoto specializēto interneta pārlūku PirateBrowser, kurš lejuplādēts jau 2,5 miljonus reižu. Aizliegumi noveduši pie tieši pretējiem rezultātiem – pagājušajā gadā pirātiskie faili lejuplādēti par 50% vairāk, bet 2 gadu laikā datubāzes apjoms ir dubultojies. TPB piedāvā pavisam ap 2,8 milj. pozīciju, no kā 54% sastāda videofaili.

Tagad brīvās failapmaiņas aktīvisti plāno iet vēl tālāk: pārkārtot servisu pilnībā uz P2P bāzes ar savu alternatīvo fake DNS serveri. Centralizēts vairs nebūs absolūti nekas, līdz ar to neko vairs nevarēs izsekot, konfiscēt vai bloķēt. Plānota gan speciālu lietojumprogrammu izdošana, gan TPB spraudņi pārlūkiem Firefox un Chrome.

Vienkāršiem vārdiem izsakoties, visa The Pirate Bay trekera datubāze tiks izkaisīta starp lietotājiem visā pasaulē, un glabāsies uz lokāliem datoriem. Datu daudzums un resursu patēriņš “uz galviņu” būs neliels un nekādi neietekmēs datora veiktspēju. Kurš daudz velk, un nevēlas gaidīt meklēšanas rezultātus, būs iespēja glabāt uz PC arī kaut visu TPB datubāzi. Tā aizņems dažus GB diska vietas. Padomāts arī par datubāzes izmaiņu sinhronizāciju, kuru lietotāji pados viens otram.

Protams, tikko jaunā sistēma būs gatava, to piedāvās arī citiem bittorent trekeriem.

TorrentFreak

[img]https://notepad.lv/userpix/28_piratebaymassdistribution_1.jpg[/img]

Anonīms
    Neaktīvs

m/

🙂

:

Y
    Participant

Runājot par nekā esam centralizētam, es nesaprotu kādā veidā notiks šī datu sinhronizācija? Jābūt taču kādam galvenajam serverim, no kura p2p tīklā iesinhronos jaunos datus… Atliek uzlauzt serveri un palaist vienam vīrusu un bums globāla katastrofa. Jeb es tiešām kaut ko nesaprotu?

samurajs
    Participant

Man ar vēl īsti nav skaidrs, jo prodžekts vēl izstrādē. Bet bija teikts, ka lietos kriptēšanu kā Bitcoin, tā kā diez vai kāds vīruss tiks cauri.

LooNeY
    Participant

Sāks ķerstīt nevis TPB, bet cilvēkus kuri ‘kačā’ no turienes un datorā ir saturs no turienes….

Neverending story…..

atlans
    Participant

trekeru vajāšana ir labāka nekā lietotāju, vajadzīga drošāka vieta. es vismaz esmu lecheris tik lidz atnāk situ portus ciet , parasti lietoju publiskos jo zinu ka viņus ķers nevis mani. parato traffic kā radio un pārlūku lieku aiz vpn (atradu bezmaksas vismaz traffiks iet). gribēju tor bet tas bloķēts. torrenti caur toru nav taču reāli??

msh
    Participant

Reāli droši vien ir, bet Tor tādām figņām nav domāts.

BlackHalt
    Participant

Nav obligāti centralizētam.

Galveno infu tīklā iemet cilvēks, kam ir “atslēgas”. Kādu laiku izplata, piemēram, caur TOR. Pārējie infu atpazīst pec pub key. Tālāk jau lietotāji paši izplata savā starpā.

Nezinu vai tā tur būs, bet es vismaz tā to darītu.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā