Adobe uzskata, ka apkarojis pirātismu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Adobe uzskata, ka apkarojis pirātismu

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159871
    samurajs
    Participant

    Adobe pārgājis uz jaunu biznesa modeli: pierasto Photoshop kārbiņu versiju vietā tagad par lētu naudu pārdod Creative Cloud abonementus. Uz mākoni, kas izmaksā dažus dolārus mēnesī, parakstījušies jau 2,3 miljoni lietotāju. Tikai šā gada 2. ceturksnī nākuši klāt 464 tūkstoši jaunu klientu. Š obrīd 53% Adobe ienākumu nāk no Creative Cloud un Marketing Cloud abonentiem. Adobe uzskata, ka pirātisma līmenis ir pamatīgi samazinājies – pieslēdzas liels daudzums jaunu kompāniju, kuri agrāk nebija viņu klienti.

    Tā kā Adobes programmatūra skaitās labākā datorgrafikas jomā, pirātu interese par to vienmēr bijusi visaugstākā. 25 gadu laikā Photoshop utml. programmatūra tikusi nelegāli uzstādīta uz daudziem miljoniem PC. Creative Cloud ieviešana daudziem kļuva par nepatīkamu pārsteigumu. Pirāti gan nepadodas: joprojām lieto vecos Photoshop, Photoshop Lightroom, Illustrator, Premiere, Indesign, After Effects un Acrobat Pro. Trekeros pēdējā Photoshop CS6 pakete joprojām ir lejupielāžu topa virsotnē. Izdevies arī uzlauzt Photoshop CC 2014, bet bez iespējas saņemt mākoņpluginus un lietot mākoņpakalpojumus.

    Tomēr kompānija Adobe uzskata, ka viņu mērķis ir sasniegts, un visā pasaulē atteikusies no pretpirātisma reidiem, tiesas prāvām un citiem represīviem pasākumiem. Ja kāds tomēr nevēlas maksāt tos dažus dolārus mēnesī, nekas traģisks nenotikšot.

    Avots

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_adobe_creative_cloud_logo_1.jpg[/img]

    #309631
    aoma
    Participant

    Vispār jau veselīga attieksme. Ja tas “pirāts”, kas pāris reizes mēnesī savām “biužām” ar fotožopu noņēma “sarkanās acis”, tagad, nevarēdams vai negribēdams to izdarīt ar jaunāko Adobes versiju, tomēr to programmu nepirks, bet izdarīs ar Gimp vaicitu līdzīgu bezmaksas alternatīvu, ne peļņu, ne zaudējumus šim gigantam tāpat nenesīs.

    #309632
    nevertell
    Participant

    Jā, ome, bet tas, ka tagad ir CC, nenozīmē, ka CS6 vairs nevar nekur dabūt.

    #309633
    aoma
    Participant

    Daudzi “jaunie tirgus spēlētāji” nemaz nezin, ka tāds arī eksistē 😉

    Ja kas, man ir pafisam oficiāli pirkts Photoshop 7, savām vajadzībām pilnībā apmierina. CS “uzstutēju”, tikai, lai palūrētu, kas mainījies.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā