Samsung aptauja: jau katrā trešajā Latvijas mājsaimniecībā ir planšetdators

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Samsung aptauja: jau katrā trešajā Latvijas mājsaimniecībā ir planšetdators

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159947
    samurajs
    Participant

    Rīga, Latvija – 2014. gada 6. augusts – planšetdatoru lietotāju skaits turpina pieaugt, jaunākie dati parāda, ka katrā trešajā Latvijas mājsaimniecībā ir planšetdators, turklāt daļai lietotāju (5 %) ir pat divas vai trīs ierīces. Liela daļa planšetdatoru lietotāju ierīcē lieto video saturu – no tiem 54% straumē un lejupielādē video, bet 32% skatās video un TV pārraides, noskaidrots Samsung dzīvesstila indeksā LIVING.

    Planšetdators – ierīce individuālai lietošanai

    Pētījumā secināts, kas atšķirībā no citām ierīcēm, piemēram, televizora un datora, kuru parasti vienlaicīgi patērē vairāki cilvēki, planšetdatorus biežāk izmanto viens cilvēks. Ierīcē tiek skatīti gan video, gan lietots internets (78%), meklētājprogrammas (70%), kā piemēram, Google, sociālie tīkli (62%) un e-pasts (58%). Minētās funkcijas tiek izmantotas vidēji par trešdaļu biežāk, nekā mobilajos telefonos. Planšetdatorus katru dienu lieto jau septiņi no desmit respondentiem, vismaz reizi nedēļā katrs trešais, bet retāk nekā reizi nedēļā tikai 7%.

    Jauni skatīšanās paradumi | trends „Binge-Watching”

    Sabiedrības loma mainās no pasīviem uz aktīviem patērētājiem, jo īpaši video vērošanā. Tāpēc radies trends „Binge-Watching” – video satura organizēšana pēc indivīda personīgajiem ieskatiem un atbilstoši vēlmēm. Aktuāla ir mērķtiecīga video skatīšanās, nevis skatīšanās tikai tāpēc, ka tas tiek rādīts un ir pieejams. Tāpat lietotājiem arvien svarīgāk ir patērēt video neierobežotā apjomā – svarīga ir iespēja redzēt, piemēram, četras seriāla sērijas pēc kārtas, nevis vienu, kā piedāvā tradicionālā televīzija.

    „Izmaiņas video paradumos un arī planšetdatoru lietošanas pieaugums saistāms ar ierīces fleksibilitāte – to ir ērti izmantot jebkurā laikā un vietā. Atbildot uz pieaugošo video skatīšanās popularitāti lietotāju vidū, ražotāji rūpējas par jaunām tehnoloģijām, kas nodrošina kvalitatīvu un nemainīgu attēla kvalitāti gan tumsā, gan spožā saules gaismā. Piemēram, nupat kā iznākušajam Galaxy Tab S planšetdatoram ir jaunas paaudzes ekrāns – SUPER AMOLED, kas ievērojami uzlabo krāsu kvalitāti salīdzinājumā ar ierasto LCD ekrānu. Turklāt arvien tiek domāts arī par citām izklaides iespējam, piemēram, jaunajā planšetdatorā noteiktu laiku ir pieejami bezmaksas elektroniskie žurnāli – Forbes, Vogue, GQ, Bloomberg un citi,” stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

    Igauņi iecienījuši daudzveidību un funkcionalitāti

    Salīdzinot ar Latviju, pārējās Baltijas valstīs planšetdatoru izplatība ir nedaudz lielāka – Igaunijā ierīce ir par 5% izplatītāka (35% mājsaimniecību), bet Lietuvā par 2% izplatītāka (32% mājsaimniecību). Turklāt igauņi plašāk izmanto planšetdatora funkcijas, piemēram, par 17% biežāk lietot e-pastu, par 16% uzņem video, par 14% fotogrāfē, bet aplikācijas izmanto par 12% vairāk.

    Planšetdatorus Latvijā visvairāk lieto iedzīvotāji vecumā no 35 – 44 gadiem (35%), bet vismazāk (20%) vecumā no 55 – 65 gadiem. Visvairāk planšetdatoru īpašnieku dzīvo Pierīgā (36%), bet vismazāk Zemgalē (23%), Kurzemē un Vidzemē (25%).

    Par Samsung dzīvesstila indeksu LIVING

    Samsung dzīvesstila indekss LIVING ir pētījums par sabiedrības paradumiem digitālajā laikmetā un to, kāda ir tehnoloģiju nozīme mūsu dzīvē Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Papildu pētījumu ciklā padziļināti tiek apskatītas tādas tematiskās jomas kā mobilitāte, zaļā domāšana un saziņas veidi ģimenē. Dzīvesstila indeksu LIVING veikusi tirgus pētījumu kompānija „GfK Custom Research Baltic” interneta vidē. Izlases lielums ir 2155 respondenti visā Baltijā.

    Par Samsung Galaxy Tab S

    Galaxy Tab S ir plānākais un vieglākais Samsung planšetdators. Tam ir industrijā spēcīgākais SUPER AMOLED ekrāns, kas nodrošina izteiksmīgus un realitātei pietuvinātākus attēlus – vairāk nekā 90% ADOBE RGB krāsu, spilgtākus baltos un izteiktākus melnos toņus, kā arī krāsu kontrastu 100000:1. Tāpat TAB S pieejami uzlaboti produktivitātes un daudzfunkcionalitātes rīki – zvanu pāradresācija, pirkstu nospiedumu atpazīšana un vairāku lietotāju režīms, zvanu un vairākuzdevumu režīms, bērnu vide, ātra savienošana un MULTI-WINDOW panelis.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_samsung_galaxy_tab_s_10_8__1.jpg[/img]

    #310063
    nitro
    Participant

    Palietojot to plansheti izraadaas ka nemaz tik eerta nav kaa reklamee. Dazhas speeles kaa piem Deus Ex The Fall vispaar nevar normaali paspeeleet. Muuziku arii nevar kabataa ielikt. Video arii shvaki skatities bez speciaala statiiva. nu internetam itkaa der tikai bremzee. Navigaacijai gan der ideaali. 🙂

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā