Android fragmentācija: 18796 ierīču modeļi

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Android fragmentācija: 18796 ierīču modeļi

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160004
    samurajs
    Participant

    Android ekosistēma jau sākta gala izceļas ar iespaidīgu fragmentāciju – tas nozīmē, ka nabaga OS teorētiski vienlīdz veiksmīgi jāgriežas uz visdažādākajiem procesoriem, čipsetiem, visdažādākajām ekrānu izšķirtspējām. Problēmu tur pārpārēm. Lai atjauninātu ierīces uz pēdējām Android versijām, jāraksta visai sarežģīti patchi, ko ne katrs ražotājs grib darīt. Tāpēc arī lielākā daļa viedtālruņu un planšetdatoru darbojas ar novecojušiem Android ar visām izrietošajām sekām: neaizlāpīti drošības caurumi, nesaderība ar jaunākajām lietotnēm utt. Vienubrīd Google šķaudīja uz grafisko virsbūvju veidotājiem un solīja izlaist tādu Android, ko nevarētu uztjūnēt. Tomēr no tā nekas nesanāca, un fragmentācija sasniegusi neaptveramas virsotnes.

    Izlaisto Android modeļu skaits pa gadiem:

    2014. g. augusts – 18.796 modeļi

    2013. g. augusts – 11,868 modeļi

    2012. g. augusts – 3997 modeļi

    Pēc ekspertu datiem, 12 no 13 vispopulārākajiem Android ierīču modeļiem ražo Samsung. Tāpēc arī viņi iekarojuši 43% tirgus.

    Atsevišķu ražotāju pienesums fragmentācijā:

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_00312_1.png[/img]

    Android laidienu izplatība (baltā līnija rāda, cik % aizņem tobrīd populārākais Android laidiens)

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_0045_1.jpg[/img]

    Pētījums

    #310449
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Interesanti kāpēc mana Nokia 3310 joprojām var strādāt ar to veco firmware kas nāca no rūpnīcas?

    Telefons ir lai zvanītu un pa retam kādu SMS. Internetam ir laptops, fotogrāfēšanai fotoaparāts, video ir videokamera bet navigācijai paša galva uz pleciem un fotogrāfiskā atmiņa.

    #310450
    Crow
    Participant
    #310451
    shadow118
    Participant

    Un tad ar visu to uzkabi tu staigā apkārt? 😀

    #310452
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Nē, man līdzi ir tikai telefons, navigācija pašam uz pleciem un reizēm laptops darba vajadzībām. Ko es darīšu ar to foto? Es neesmu no soctīklu pajoļiem kas dienā uztaisa vismaz 10 selfijus.

    #310453
    Y
    Participant

    Visiem nav fotogrāfiskā atmiņa, you sun of a beach.

    #310454
    msh
    Participant

    Nu vēl ir atsevišķas navigācijas, kā arī kartes.

    Pāris gadus atpakaļ sanāca pirmais un līdz šim vienīgais aizbrauciens uz rīgu ar mašīnu – vadoties pēc piecus gadus vecas telefonu grāmatas. Nu akej, ar navigāciju būtu atkrituši visādi interesanti piedzīvojumi 😀 , kaut gan pati rīgas satiksmes organizācija ir pietiekami tizla.

    #310455
    shady
    Participant

    Nu nevajag *irst!

    Ja dzīvo mucā un neko nevajag, tad staigā laimīgs ar savu 33.trubu. Es soc.tīklus vispār pēdējā laikā kā praktiski nelietoju, bet fočēt sanāk regulāri. Gan bērna bildes, gan darba vajadzībām. Un man tāpēc nevajag staipīt līdzi papildus agregātu.

    Arī bez navigācijas praktiski nav iespējas iztikt, jo sanāk pārvietoties ļoti bieži. E-pasts un internets ar ir vitāli svarīgs (un ne jau tikai izklaidei un laika kavēšanai). Nē, man pilnīgi noteikti nav ne mazākās vēlmes staipīt līdzi datoru. Pat planšeti vēl neesmu nopircis, jo ērtāk (un pagaidām pietiek) ar normālu smārtu.

    #310456
    msh
    Participant

    Redzi, šeidij, visas tās atsevišķās ierīces ir ilgspēlējošas, atšķirībā no plakanajiem sūdiem. Š obrīd tu stāsti ka tev ir normāls plakanais sūds – paiet pāris gadi – “nevar uzlikt jaunāko andrīša versiju, palicis bremzīgs, un vispār ir iznākuši plakanie sūdi ar 29 kodoliem, bet manam ir tikai 13, jāpērk jauns”. Bez tam, kas der visam, tas neder nekam – plakanais telefons tam ir ļoti uzskatāms piemērs – surogāts visam, pa īstam priekš kaut kā – nekam.

    P.N. Pusbrālis nesen nodemonstrēja kā viņam lieliski darbojas trešā samsūda galaktika, tb cik lieliski bremzē – gaidīšanas ilgums uz kaut ko sākot ar piecām sekundēm – man uzpīkstinot, esot vienā istabā, no sākuma likās ka es pīkstinu kādam citam, jo es biju jau kādus 3 vai 4 signālus izdzirdējis, līdz uzdegās ekrāns un sāka skanēt melodija, vēl vajadzēja pāris sekundes lai parādītos mana bilde… 😀

    #310457
    shady
    Participant

    Redz, msh, tavam pusbrālim problēma ir kur citur. Nevajag sadrazot telefonu ar visādiem šitiem. Lai uztaisa pilnu resetu, vai pārliek romu.

    Es nesen nopirku trubu pa 60 eirikiem, tepat notepadā ( http://www.notepad.lv/forums/16836/perku-android-telefonu-~70€/ ) un manas izklaides un darba vajadzības ir pilnīgi apmierinātas. Bača, protams, kā jau visiem smārtiem, varēja būt labāka, bet pa 20 eirikiem paņēmu 8000mah power-banku, un esmu pilnībā apmierināts.

    Pēc gada varbūt paņemšu ko labāku, bet tad jau to būšu atpelnījis simtiem reižu.

    #310458
    msh
    Participant

    Problēma ir tur ka plakanais telefons, kurš ir domāts lai stulbiem zābakiem būtu ar ko pazīmēties, nav atbilstoši uztaisīts. winxp tak nu jau arī skaitās sūds, jo prasa nedaudz smadzeņu, kamēr sivēnam un uz priekšu ir iestrādāta smadzeņu aizvietošanas funkcionalitāte un pokemoni starā – plakanie telefoni nav tikuši pāri tai winxp stadijai 😀

    Kas ir “8000 mah pauer banka”? Izklausās ka tev ne tikai vienu bikšu kabatu izspīlē plakanais telefons, bet arī citu, aizmugurējo, kārtīgi aizpilda liels klucis 😀

    #310459
    shady
    Participant

    Nesapratu to winxp un telefonu salīdzinājumu, bet ok, nav svarīgi.

    Powerbanku gan es kabatā nelieku, bet pirkumu nenožēloju. Lad gūglēju labāko pirkumu, tad gandrīz iegrābos uz 4k mah bankas, bet veiksmīgi atradu arī 8k. Lielumā ir apmēram kā 6 collu smārts un bik biezāks, bet ir 3 izejošie usb porti.

    #310460
    msh
    Participant

    Zinot cik liels ir 1 Ah aķis, izklausās pēc fufeļa 😀

    #310461
    Aldis
    Participant

    Ja nav vajadzības, protams ka var staigāt ar parastu klučtelefonu.

    Bet ir samērā ērti, ja darba vajadzībām internetā tiec, vari sazināties jebkur un nestaipot līdzi laptopu, planšeti.

    Kā arī dažādiem momentfoto nav nepieciešama spoguļkamera. 🙂

    Soc. tīklus lietoju, un pārsvarā tos pašus darba vajadzībām, uzturu firmas soc tīklus / lapas, komunicēju ar klientiem. Būtu diezgan neērti it īpaši vasaras laikā skriet uz mājām pie datora lai atbildētu klientam uz jautājumu twitterī, kur to jams gaida ātri.

    Atpelnīšanās ziņā ja zini kā to lietot, atpelnās.

    Pārsvarā telefona bremzēšana rodās no piedrazotas sistēmas – Samsung Galaxy S3 jau ir samērā normāli parametri, cik esmu pamēģinājis tad strādā pat ar tagadējām aplikāciju versijām.

    #310462
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Tur jau tā nelaime ka cilvēkam ir vispār dota iespēja piedrazot telefonu ar visādiem sūdsoftiem. Cilveks tiek mācīts nedomājot instalēt visu ko viņš redz vai viņam piedāvā. Agrāk uz PC tā nebija. Un tad tikai lasām ka tādai un tādai aplikācijai uz novecojušas gemoroida versijas ir iespēja nokopēt tavas meitenes kailfoto jo viņai tas ir iespējams.

    Kas būs nākais? Bremzīgs, ar malware inficēts, netam pieslēgts ledusskapis, lai Anonymous skidiji varētu caur netu sapūdēt ledusskapī esošo paiku?

    #310463
    Participant

    Nesaprotu, kur kārtējam noutpadiešu vēnu graizītājam atkal ir problēmas. Man Android tālrunis, ko pirms vairākiem gadiem pa 100ls nopirku vēl tagad kalpo, jo nav man instalēti Instagram un citi tādi. Kamera varētu būt labāka, bet tā Jelly Bean griež labi, drīz šim mēslam pat KitKat solās dot. Kamera noder man nevis selfijiem, bet dažādu sarakstu fotogrāfēšanai, objektu vēlākai apskatei un citiem praktiskiem un dažkārt neparedzētiem uzdevumiem. E-pasta tūlītēja apskate pēc saņemšanas, attēlu un video nosūtīšana, nestaipot līdzi laptopu, vienmēr līdzās esoša navigācija.. Tādā ziņā smārti labi noder. Nesaprotu, kāpēc vispār kas tāds būtu jāstāsta tehnoloģiju portālā. Domāju, ka te katrs zina, cik sver laptops, kamera un navigācija kopā. Bez tam, ja tavi atpalikušie draugi lieto smārtus tikai selfijiem, tad padomā, kāpēc tev tādus draugus. Pieaugušiem cilvēkiem smārti noder praktiski.

    #310464
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Tas ka tev noder smarts nenozīmē ka viņš noder visiem. Man ir bijuši N95-2; N8 un Galaxy S2. Nu i nafig to gemariodu, Symbian šķita daudz labaks un loģiskāks. Un fiziskas pogas ļauj ērti spaidīt aparātu pie stūres nenovēršoties no ceļa. Jau labu laiku esmu atpakaļ pie Nokia 6310i un nejūtos neko zaudējis. Ir vairāk laika pavērot apkārt esošo meiteņu dibenus kamēr viņas ir ieurbušās savos gramstāmekrānos.

    Ir labi ja pa rokai ir telefons, foto, navigācija, vīrusu perēklis, spiegošanas aparāts un anālais vibrators viss-vienā. Bet kas der visam tā pa īstam neder nekam. Vot uzlauz ar savu smārtu kādu vecu WEP vai WPS pirms tam nomainot savu MAC. Būs vien jāņem laptops.

    #310465
    shady
    Participant

    Nu ko tu te purkšķini muļķības. Kādu vēl wep laušanu? Ja tev ir tāds darbs, kur vajag ikdienā krakot wepus, tad staipi līdzi kompi un visus pārējos pribambasus, kuri ir tieši paredzēti konkrētiem darbiem (kameras, navigācijas un hvz ko vēl).

    Pats esmu strādājis darbos, kur jābildē objekti un lietiskie pierādījumi, citā darbā bijis jābildē iekārtu izvietojumi, vēl citā darbā – dokumenti, lai nebūtu jāiet garais birokrātijas ceļš ar iesniegtām kopijām utt laika kavēšanu – fiksi nobildē ar klienta atļauju un nosūti uz centrāli.

    Un, ja man kāds pārgudrītis pateiktu, ka tam visam neder smārts un tā vietā jāstaipa līdzi vēl visādi hlami, tad gribētos pateikt kādu biezāku vārdu.

    Un nemaz nerunājot par to, ka pastāv vēl citi tūkstošiem citu darbu (gan IT, gan ne ar to saistītu), kur pilnīgi pietiek ar normālu smārtu.

    Un, atbildot msh par power banku, man ir šī: http://www.geniusnet.com/Genius/wSite/ct?xItem=59395&ctNode=3633&mp=1

    #310466
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Ja tevi apmierina smarts tad ir labi. Man viņš nespēj aizvietot PC un papildus rada tikai lieku čakaru. Jālādē gandrīz katru dienu, grūti zvanīt ar vienu roku neskatoties utt.

    Esu laimīgs ar savu laptopu kas spēj to pašu un vēl vairāk kā arī zvaniem iztieku ar 6310i. Vairāk man nekas nav vajadzīgs.

    #310467
    nevertell
    Participant

    Ja gribi krekot wepus un wpa, ir pieejami tūļi uz andrīša. Protamistiski, ja tu ar ko tādu nodarbojies, tad droši vari arī bez problēmām uzrakstīt trejdeviņas piecrindītes, ar kurām tu krekošanas daļu smuki izpilidi uz kompja mājās vai datu centrā, vai fālbeko uz lokālo proci un atmiņu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā