Pēc 11 gadiem atrasta pazudusī Marsa zonde

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pēc 11 gadiem atrasta pazudusī Marsa zonde

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160511
    samurajs
    Participant

    ASV Aeronautikas pārvalde NASA paziņojusi par pirms vairāk nekā 10 gadiem pazaudētās Marsa zondes Beagle 2 atrašanu. Lielbritānijā izgatavotais robots nolaidās uz Sarkanās planētas virsmas 2003. gada 23. decembrī ar automātisko staciju Mars Express, un tā uzdevums bija pētīt ģeoloģiju, mineraloģiju, laikapstākļus un meklēt dzīvības pēdas. Beagle 2 tā arī nenodibināja sakarus ne ar Zemi, ne Marsa orbītu, tāpēc 2004. gada februārī kosmosa aparātu pasludināja par zudušu.

    Vakar, 16. februārī, projekta Mars Reconnaissance Orbiter kamera HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) atsūtīja bildes, kur redzams Beagle 2 ar nepilnīgi atvērtām Saules baterijām. Redzams, ka tikai divi no četriem Saules paneļiem atvērušies, bet antena atrodas zem tiem. Rezultātā antena nevarēja izbīdīties un nodibināt sakarus.

    NASA apgalvo, ka Beagle 2 esot labā stāvoklī, bet par remonta iespējām nekas netiek ziņots.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_beagle1_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_beagle4_1.jpg[/img]

    Avots

    #313755
    Crow
    Participant
    #313756
    akms47
    Participant

    Ražo kaut kādas herņas. Nav brīnums, ka raķetes nepalaižas un jānomā no krieviem palaišanas sistēmas. Kā komkurence ar CCCP beidzās, tā sāk palaisties slinkumā.

    #313757
    Aldis
    Participant

    Pashiem Krieviem rakjetes tikai speej preciizi notriekt lidmasiinas… (Cits staasts, ka atziities nemaak, ka tie bija vinji)

    Kosmosa rakjetes pedeja laikaa arii kaut kaa neshaujas uz augshu, un kriit lejaa…

    #313758
    Participant

    Kamēr citi izsmej amerikāņu iznīcinātājus, pieejamo pārtiku, nesējraķetes, ASV uzņēmums SpaceX ražo kosmosa ceļojumu inventāru uz nebēdu – viņi jau testē raķetes, kas nesadeg kosmosā vai neiekrīt okeānā, bet atgriežas bāzes punktā, samazinot izmaksas. Atgādināšu arī par Mars One, kas cilvēkus vedīs ar ASV tehnikas palīdzību (tiesa, šis projekts izskatās šaubīgs, jo cilvēku dzīve uz Marsa būs pakļauta vairākiem riskiem). Arī ar Soyuz krievi var nelepoties un var ar savām ISS transporta sistēmām nesprēgāt (hic) Kaudzēm NASA nākotnes projektu būs atkarīgas no pašmāju tehnikas, nevis Padomju Soyuz, kā daudziem patīk uzskatīt.

    Tikmēr Russia Today izceļ neveiksmes un komentāros cilvēki gavilē. Jo paši nespēj neko kosmosā uzšaut, pašiem ar tukšiem vēderiem neskraidot.

    Nebēdā, ASV zina, ko dara, uzliekot Krievijai sankciju kalnu. Paši jau sev kājā nekodīs.

    ASV paliek neatkarīga no ārpasaules, tik daudziem patīk (!!) domāt, ka ASV strebj citu naftu, gāzi, lidina citu raķetes, kā arī pati ASV ekonomika grūst. Nepareizi – ļoti lielā mērā viņi sen jau apgādā paši sevi. 🙂

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā