Oficiāli: Windows 10 mājas lietotājiem būs 29. jūlijā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Oficiāli: Windows 10 mājas lietotājiem būs 29. jūlijā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160981
    samurajs
    Participant

    Š odien Windows izstrādes vadītājs Terijs Maiersons savā blogā radīja skaidrību sakarā ar Windows 10 ieviešanu. Tika nosaukts oficiālais relīzes datums – 2015. gada 29. jūlijs. Un tika apstiprināts, ka nekomerciālie lietotāji ar Windows 7 un 8 legālām OEM un Retail versijām “ierobežotā laikperiodā” saņems atjauninājumu bez maksas. Windows 7 obligāti jābūt ar Service Pack 1, bet Windows 8.1 – ar atjauninājumu KB2919355.

    Savukārt tie, kuri lieto Windows 7/8.1 Enterprise un Volume Licensing versijas, bez maksas nesaņems neko. Tas pats arī Windows RT/RT8.1 lietotājiem. Viedtālruņiem domātais Windows 10 Mobile iznākšot vēlāk.

    Windows 10 nav pilnībā gatavs, bet tiek garantēta sekojošu jauno funkciju darbība:

    * Cortana

    * Edge

    * Universal Apps

    * XBox Live atbalsts

    * Photos, Videos, Music, Maps, People, Mail, Calendar Apps

    * Continuum

    * Windows Hello

    * Atjauninātais Windows Store

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ms501_1.jpg[/img]

    Official Blog

    #317723
    Crow
    Participant

    Quote:

    Windows 10 nav pilnībā gatavs


    Nu bet kas šitā par nelāgu modi? X_X

    #317724
    Raivix
    Participant

    Windows no OS kļūst par pakalpojumu, kurš gatavs nebūs nekad. 🙂

    #317725
    richijs
    Participant

    nu nevajag nav tik traki, windows arī beta stadijā vai RC stadijā ir ntās reizes stabilāks par visiem bubuntiem!

    #317726
    shady
    Participant

    – Jā, datoru bez windowa nevar nemaz ieslēgt…

    – Lai uzinstalētu linuxu, vispirms jāuzinstalē windows (vēlreiz).

    – Lai dators labi darbotos, tas ir jāpārinstalē katru trešo mēnesi, bet vēl labāk – reizi mēnesī!

    – Lai būtu internets, ir vajadzīga windows partīcija.

    – Un, instalējot linuxu, var sabojāt arī datoru.

    – Un neredzu jēgu pat to mēģināt, jo uz linux nekas nestrādā.

    #317727
    Crow
    Participant

    Jebšu – nevajag teikt, ka Windows ir gatavs, citād’ viņš nah nogrims?

    #317728
    Y
    Participant

    Windows ir draudzīgāks parastam lietotājam, arī ne tik ļoti advancētākiem kā Linux Masters.

    Saprotams, ka Linux Master rokās, kas zina ko dara, Linux griezīsies stabilāk, tik daudz, cik minimālas prasības no tā parasti tiem. Pat porņukus skatās terminālī, kam GUI crap software. Peļņas organizācijām peļņas nav, lai sakarīgas lietas uztaisītu. Open source nākotne pašvaka, ar neko līdz galam nevar novest, draudzīgu līkrocim jeb civilizētāk – parastam lietotājam. Defaultie engaini un citi ad crapware ar nav pietiekošs peļņas līmenis, lai entās distributīvas gūtu panākumus, kā piemēram, lai normāli supportu ieviestu Hardware. Universāli risinājumi, kas ar optimizāciju neiet roku rokā. Ir salīdzināti, ka vecu kasti XP ielādē ātrāk kā Linux.

    Nav, ka Linux nekā nestrādā, bet, cik man pieredze – ja tas nav serverim, tad huļi viņu. Labāk lepns kā pirāts, jo ko citu padarīsi, visvairāk nepieciešamāš aplikācijas Linux ir huiņas versijas.

    #317729
    shady
    Participant

    Kā mans personīgais novērojums liecina, tad nesamaitātam prātam linux nemaz nešķiet sarežģītāks. Ne reizi vien ir nācies likt linuxu blondīnēm (pat burtiskā nozīmē), kam iepriekš dators nav bijis. Brīnumainā kārtā, Windowsu vairāk negrib un sūdzas, ka darbā ir windows un bija grūti pie tā pierast.

    Arī man pašam ģimenē ir vairāki bērni un viņi visi aug no bērna kājas uz linux sistēmas. Un lieki teikt, ka gan bērnu dārza, gan skolnieka vecuma bērni nez kāpēc tiek galā un nekādas problēmas nesagādā…

    No tā varam secināt, ka visa problēma ir galviņā….ja cilvēks pirmo ir ieraudzījis windows, tad ieraugot linux (jo tur ir savādākas ikonas un izvēlnes) sāk slapināt biksēs. Un tieši tāpat arī otrādi….

    Tā kā tavs arguments, ka windows ir draudzīgāks blondīnēm, ir nolaižams podā.

    Un piesaukt kaut kādas saderības u.c. problēmas ir nevietā, jo tehniskas problēmas nav jārisina gala lietotājam. Nav. Ne uz windows, ne linux. Tad, kad blondīne sāk ķerties pie problēmas risināšanas tehniskā līmenī, tad nekas labs tur nesanāks un pilnīgi vienalga uz kādas sistēmas. Tad rodas tie saucamie betona izdzimumi jeb “meistari”, kad ielien porno lapā un pēkšņi policija pieprasa 50Ls maksāt….un jāsteidz pie “gudrā” kaimiņa ar 2l optimas līnijas alus pudeli rokā, lai glābj draugu nelaimē , un fiksi, kamēr sieva nepārnāk no darba….

    Quote:

    Nav, ka Linux nekā nestrādā, bet, cik man pieredze – ja tas nav serverim, tad huļi viņu. Labāk lepns kā pirāts, jo ko citu padarīsi, visvairāk nepieciešamāš aplikācijas Linux ir huiņas versijas.


    Nu nez..nez.. Man godīgi sakot ir vienalga, ko kurš lieto, tik dažreiz dusmas vai izbrīns parauj par kādu “advancētu” viedokli… Kā jau rakstīju posta sākumā – linux blondīnēm ir pat vienkāršāks par windows un, ja tā labi padomā, arī drošāks, jo sūdus savārīs mazāk. Un mans subjektīvais viedoklis ir, ka windows ir domāts spēlītēm, bet nopietnam darbam un pārējai izklaidei (gan kā Desktop, gan serevr) ir domāts linux. Bet tu labāk turies pie windows un nemaz nemēģini eksperimentēt (nopietni) – tā būs labāk.

    Kad cilvēki vienreiz sapratīs, ka ir jāmaksā par datora apkopi un servisu, un, kad to veiks profesionāļi, nevis pēdējie āpši, tad beidzot valdīs miers. Un būtībā būs vienalga, jo gan win, gan linux var smuki nokonfot, lai tas strādātu labi un droši. Bet tikmēr….es pieturēšos pie principa, ka nekad neatvēršu vaļā sensitīvu informāciju uz sveša datora, jo man nav zināms, kāds neda*pistenis to ir konfigurējis un kas uz to ir “savārīts”.

    #317730
    Peteris Skabarga
    Participant

    MS mācas no EA

    #317731
    Y
    Participant

    “Ne reizi vien ir nācies likt linuxu blondīnēm (pat burtiskā nozīmē), kam iepriekš dators nav bijis.”

    Nekad neesmu licis Linux womeniem, kuras iepriekš datoru nebūtu lietojušas. Tāpēc jau laikam arī sūdzas, ka nepatīk. Un tev vice-versa par Windowsu. Labi, pierādīji savu.

    Bet personiskus aizvainojumus ar nevajag, man ar Linux ar nemaz nav bijusi tik padziļināta pieredze, lai spriestu daudz par tā. Gadus atpakaļ bija interese, pamocījos ar dažādām distrubītīvām, visādas kaites piemetās, desktops itin bieži bruka nost. Vairāk interesēja, kas zem pārsega, tāpēc jau gadījās brīnumi. Visās tas Linux versijas,distras, atšķirīgās un daudzās komandas likās mulsinošanas. Tāds īss posms dzīvē, vajadzībās nebija, daudz nekrāvos, kā jau priekš regulāra geimera. Tas, ka linuxiem nebija rolling-update sistēmas likās nepareizi, un kā Windows lietotājam aplikāciju tirgus arī nelikās pievilcīgs, patestēju to i šito, ne visai, un kā jau spēlmenis, pametu to pavisam.

    Laiku pa laikam uzmetu šodienas jaunumus uz virtuālās kastes, bet kaut kā interese ātri pazūd rakties dziļāk. Cilvēkam, kas ar Linuxu iepriekš nebija darbojies, skolā tik Windows XP un officu mācīja informātikas stundās, tas tak nav pārmetams. Š odien pašam tik liela ķibele nebūtu uzmeklēt info un nokonfigurēt kā pienākas. Kad dators galīgi novecos, tāpat aizvietosies ar jaunāku spēļu kompi un atkal Linuxam vietas dzīvē nebūs. Linux uz portatīvo, bet tas arī pašam neprasās, ja esī mobīls, ir tak smartfoni, kas pamatvajadzības sedz. Būs Steam OS un Vulkan jaunumi, tas gan atkal manu uzmanību piesaistīs.

    #317732
    shadow118
    Participant

    Par to pārinstalēšanu jau nu gan tā nav. Varbūt ar XP tā bij jādara, bet uz 8.1 tas īsti vairs neattiecas. Nesen papētiju event logus, pēc tiem sanāk, ka pēdējo reizi pārinstalēju kompi pagājušā gada februārī, kopš tā laika joprojām viss strādā kā vajag un nekas nebremzē

    #317733
    Participant

    Man ir gadījies līdzīgi kā Y kungam šeit. Agrāk ņēmos un krāmējos ar Linux distrām – pētīju, līdu visur iekšā, instalēju sev un radiem.. Teikšu tā, Windows piedzīvoja spēcīgas kļūmes daudz retāk, nekā Linux. Labi, iespējams, ka es pa retam Linuxā ko sačakarēju (bet šaubos), taču atceros, kā man radi zvanīja un lamāja to manu Linux, prasīja Windows. Neba tikai spēļu dēļ vien. Visādi errori, atteikšanās ko palaist. Mēģinājām visu – Ubuntu, Mint, Mandriva utt..

    Un vēl par to “Linux nopietnam darbam, Windows izklaidei” – kas jums ir tas nopietnais darbs? Man personīgi vislabākā pieredze 3D modelēšanā un darbs ar CAM/CAD programmām ir tieši Windows vidē. Un visas ofisu programmas un daudzi citi man aktuāli softi Linux vidē vai nu ir zemākas kvalitātes vai nav vispār. Arī profesionālas attēlu apstrādes programmas Windows vidē ir labākas (un man šos softus vajag nopietnam darbam). Tad nu lūdzu, vispirms nodefinēsim to “nopietno darbu”.

    “Ne reizi vien ir nācies likt linuxu blondīnēm (pat burtiskā nozīmē), kam iepriekš dators nav bijis.”

    Beidz d*rst.

    #317734
    m_janis
    Participant

    Nu cik var par vienu un to pašu. Linux kā OS ir pat ļoti OK, bet – tikai uz serveriem. Uz darbstacijām joprojām (jau kopš 1996. gada sekoju) nav un, visticamāk arī nebūs normālu lietojumprogrammu. Un tikai nesāciet te runāt par Libre Office, Gimp, Dark Table, Cinelerra u.c. bērnudārza līmeņa softiem.

    Protams, ir arī nopietni softi priekš Linux – vismaz puse Holivudas kinoindustrija uz tā turas (kaut vai Avatars tika veidots), gan jau militāristiem, NASA u.c. profesionāļiem netrūkst speciālo softu – bet parastam lietotājam – kur ir kas Premiere Pro, Final Cut, jebkura CAD analogs ? Es te domāju pilnīgi ar tādām pašām, vai vēl labākām iespējām, ar vismaz tieši tādu pašu tplauinu klāstu ??? Tā kā – var jau izveidot nepārspējami vislabāko OS, bet kāda jēga, ja softu nav ???

    Un jā – neesmu nekāds Windows fans – kā jau teicu, n-tos gadus regulāri skatos, kas jauns Linux pasaulē un kā otrā OS vienmēr ir kāds pingvīns, pēdējā laikā gan tikai Mint, bet, sākot ar Caldera 1996. gadā, ir pārbaudīti gan Mandrake, gan Slackware,ga, tīrs Debian u.c. – viss OK, bet softu joprojām nav.

    #317735
    shady
    Participant

    Hominidae – Žēl, ka tava pieredze aprobežojas ar jauniešiem, ja jau uzskati to pa diršanu… Bet ne reizi vien esmu strādājis ar gados vecākiem cilvēkiem (pats jau ar vairs neesmu nekāds jaunietis), kuriem esmu ienesis datoru dzīvē pirmo reizi…

    #317736
    shady
    Participant

    Vispār jau tas posts par pārinstalēšanu bija domāts kā joks. pareizāk sakot, nē..Tā ir dziļa patiesībā, ko esmu dzirdējis no “datorspeciem”.

    #317737
    shady
    Participant

    Windows softus esmu atmetis lietot jau pirms kādiem 10+ gadiem….Nav arī vajadzība. Zinu, ka esi foto lietu cilvēks, gan jau esi mēģinājis emulēt PS. Kādus 10 gadus atpakaļ man vismaz sanāca piestartēt, bet tā kā pats to nelietoju – nepētīju tā darbību un stabilitāti. Domāju, ka laiks ir gājis uz priekšu un ienesis arī kādus uzlabojumus. Bez tam…ir jau arī virtualizācijas iespējas. Cits jautājums, vai tev to vajag? Visticamāk jau, ka nē. Man ar uz kompja stāv uzmests winda, kur ir 2 spēlēs. Reizi 2 nedēļās uz kādu stundiņu relaksējos. Bija doma no novirtualizēt, jo PC parameri ir pat ļoti jaudīgi, bet esmu nežēlīgi slinks palicis, lai tajā iedziļinātos…. 😀 Tāpēc personiski visu “dzīvi” griežu uz linux, bet spēlītēm iestartēju windu.

    No 90tajiem OS ir progresējošas nenormālā tempā, arī linux. Un arī es esmu izgājis visam cauri, sākot ar DOS, varbūt arī tāpēc linux nešķita nekas neparasts, jo pirmatnējos linux uztvēru kā advancētu DOS konsoli. A tagad…linux defaultā jau ir vienkāršāks jūzerim nekā windows (ja nav jārisina tehnisku problēmu).

    #317738
    shadow118
    Participant

    Ä€, sorry, nepiefiksēju sarkasmu 😀

    #317739
    Aldis
    Participant

    Pēdējo mēnesi esmu vairāk vai mazāk iztestējis Windows10. Kautkas tomēr tur nepatīk, bet labāks par 8, 8.1 ir.

    #317740
    shady
    Participant

    Gribēju vēl piebilst, ka tikko pabeidzu dažu dienu apmācību virs ~70 gadus vecam cilvēkam ar datoru. Tā kā tas bija radinieks un paļāvās uz manu izvēli – saliku kasti ar linux. Beidzot šo procesu, kārtējo reizi atskārtu, ka gados vecam cilvēkam ir lielākas grūtības iemācīties lietot peli, nekā izdarīt darbības linuxā pēc pierakstītās burtnīciņas norādījumiem…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā