Neoficiāli: Microsoft Lumia gatavojas likvidēt

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Neoficiāli: Microsoft Lumia gatavojas likvidēt

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161740
    samurajs
    Participant

    Resurss Mobile Review publicējis lielu analītisku rakstu ar atsauci uz uzticamiem Microsoft partneriem, ka ļoti drīz krahs var pienākt Lumia līnijas viedtālruņiem kopā ar Windows 10 Mobile. Principā vēl gaidāms tikai viens modelis Lumia 650 (ja to līdz pavasarim nenobremzēs), un līdz ar to Windows Mobile ARM attīstība beigsies. Gluži loģiski, ka superlētos, nereti zem pašizmaksas tirgotos Microsoft tālruņus vizuāli vēl lētākā plastmasas korpusā nevienam nevajag. Ja skaita ziņā Redmondas tālruņu tirgus daļa svārstās ap 3%, tad naudas izteiksmē tas ir tikai 1%. Bija cerības uz flagmani Lumia 950/950XL, bet arī tas vismaz pēc dizaina ir pelēkais zvirbulis, un nemaz neatgādina “krutu” ierīci (attēlā):

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_10_8.jpg[/img]

    Rezultātā sanāk, ka dažu vadoņu ambīciju dēļ par Nokia izliktie 6 miljardi nokļuvuši kaķim zem astes. Pie tam izpostīta viena no pasaules vadošajām tālruņu kompānijām, Symbian OS, Maemo OS, neskaitāmi cilvēki atlaisti no darba.

    Kas būs tālāk? Kā jau Redmonda bazūnē – Viens Windows Visiem. Parasto Windows 10 “mauks virsū” uz Intel x86 arhitektūras. Jau tiek runāts par jaunu flagmani “Surface Phone”, kam jāiznāk rudenī, un kurš tērpts mirdzošā metāla un rūdīta stikla korpusā, apgādāts ar efektīvu dzesi, un varēs visu, ko spēj jebkurš dators. Katrā ziņā lēto preču tautai vairs nebūs. Līdzīgi Apple politikai, arī no Microsoft varēs sagaidīt augstākais 1-2 tālruņus un 1-2 planšetes gadā. Un ne jau par lētām cenām.

    Arī Redmonda atzīst, ka ARM tomēr ir priekšrocības uz mobilajām ierīcēm. Tāpēc tiek domāts par Windows uz ARM64. Bet tas būs ne ātrāk kā 2017. gadā. Bet pagaidām Microsoft aktīvi darbojas Android lauciņā, pie tam nereti uz Android viņu aplikācijas darbojas labāk nekā uz pašu Windows. Tiekot testēts arī jauns serviss – Windows Music visām platformām.

    Visiem, kuri sajūsmā raugās uz Microsoft Lumia līniju, nu vajadzētu desmitkārt padomāt, vai vērts pirkt tālruni ar OS, kurai nebūs attīstības.

    Pirmavots

    #322985
    ExDec
    Participant

    Nejau dēļ korpusiem un izskata nepērk šamos, bet tāpēc, ka aplikācijas tak nekādas viņiem un līdz WP8 tā OS bija debīlisma kalngals. Daudzi WP7 un vecāku versiju lietotāji vienkārši ir atbaidīti no to telefonu pirkšanas tagad.

    Kameru ziņā gan tos telefonus nekas nepārsitīs tajā cenu kategorijā noteikti.

    Par korpusiem runājot – Samsūdam tak vēl plastmasīgāki korpusi vienu laiku bija (nezinu kā ir ar jaunajiem, neesmu lietojis), bet tas nemainīja faktu, ka visi pirka kā ķerti…

    #322986
    dexsters
    Participant

    Slikti,slikti.Turpmāk gribētu lietot tikai Lumia.Nesen pārgāju no Androidiem uz Lumia un tos murgus negribu vairs redzēt.Beidzot viss normāli strādā,visi flash un citi video rādās.UI ir daudz patīkamāks,spaidāmekrāns noteikti labāks kā samsūdiem.Korpusa plastmasa slikta?Neko sliktu neredzu.

    #322987
    Aldis
    Participant

    Pamatīgāk palietoju Windows Phone 8 lētuci, nu nekāda problēma tieši OS-ā pašā nav. Patīkama kārtība, un ēd ārkārtīgi maz resursus, neķerās un nečakarējās kā Android .

    Aplikācijas? Nezinu – itkā viss vajadzīgais bija. Labi, Instagram varēja būt svaigāka versija, un YouTubem pašam par sevi vajadzētu aplikāciju.

    Bet tas pats Twitter klients manā skatījumā ir krietni labāks par Android. Līdzīgs Twitter klients ir arī iOS. 🙂

    Žēl, jo vispār biju domājis ieķert kādu augstāka gala Lumiu, un darboties ar WP10, bet nu ja nav nākotnes tam visam, tad tiešām žēl.

    #322988
    Participant

    Nedaudz tās Lumijas palietoju. Kamera laba, patika tas, ka OS ir plūdens. Un viss. Reāli garlaicīga OS, kurai nav aktuālu aplikāciju. Un tas drausmīgais UI.. Stock Android man šķiet daudz skaistāks un daudzpusīgāks variants.

    #322989
    shadow118
    Participant

    Instagramam pamēģini 6tag, oficiālais app visp nav saņēmis nekādus uzlabojumus pēdējā gada laikā.

    Youtubam labākais app ir myTube

    #322990
    Aldis
    Participant

    Jā, tās aplikācijas biju palietojis.. 🙂 Pagaidām nav Lumia, nav problēmu.. 😀

    #322991
    Aldis
    Participant

    Microsoft Windows Phone šefs Joe Belfiore nemaz neslēpj Winduļfouna sagrāvi… tvītojot no sava iPhone..

    [img]https://i.imgur.com/Dqzdjw9.png[/img]

    #322992
    Brutto
    Participant

    Tā kārojās Lumia 735 :/

    #322993
    Anonīms
    Neaktīvs

    Ja jau kārojas, tad jāņem. Nekur netika minēts, ka līdz ar Lumia līnijas attīstības un ražošanas beigām visi eksistējošie Lumia telefoni tiks rekvizēti, salikti konteinerā un izšauti kosmosā. Arguments “bet kā tad softa atbalsts un aplikāciju atjauninājumi” nav nopietns, jo ikdienas lietotājam nekādi atjauninājumi nav nepieciešami, ja vien softs nav salūzis.

    #322994
    dexsters
    Participant

    Tieši UI uz Android ir tas kas visvairāk man nepatīk.

    Ienāca prātā ka varbūt Androidam var uzlikt WP thame.

    Izrādījās ka var https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lx.launcher8&hl=en

    Pavisam cita lieta,beidzot visas ikonas ietilpst vienā skrīnā un vēl pāri paliek.Arī ikonu pielāgošana strādā tāpat kā uz WP.

    Blakus skrīnā atrodas visas app kuras tāpat kā WP var piepinot pie starta skrīna.

    Atliek tikai nofotogrāfēt melnu fonu un attā bezjēdzīgā Android darba virsma ar bildītēm un bezjēdzīgajām atstarpēm starp ikonām.

    Apskatīju,arī iPhone var uzlikt WP thame https://www.youtube.com/watch?v=HNRd00DdvOw

    https://www.iphonehacks.com/2013/08/paragon-windows-phone-8-iphone-dreamboard-theme.html

    Labais.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā