Izlaists pirmais galddators ar "desktop Android"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Izlaists pirmais galddators ar "desktop Android"

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162069
    samurajs
    Participant

    Jaunfirma Jide Technology, kuru dibinājuši divi bijušie Google inženieri, laidusi klajā pirmo pilnvērtīgo galddatoru ar Android bāzēto Remix OS. Monobloks pēc būtības ir 24 collu FullHD kompānijas AOC monitors, kurā iebūvēta neliela mātesplate. Uz tās atrodas ARM Cortex A53 čips, 2 GB RAM, un 16 vai 64 GB iebūvētās atmiņas. Ir HDMI, Ethernet un 4 USB porti.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_aio_front_30_1.jpg[/img]

    Remix OS ir maksimāli pietuvināta mums pierastajam desktopam, un konkrēti – Windows 10. Tur ir gan Start menu, gan daudzlogu režīms, gan Paziņojumu panelis. Vadība optimizēta pelei un klaviatūrai, tiek atbalstītas klasiskās taustiņu kombinācijas. Google Play Store nav preinstalēts, bet to var uzlikt pats.

    Remix OS piedāvā bez maksas visiem, un to var uzstādīt arī uz Intel/AMD datoriem. Š o OS var darbināt no zibatmiņas, vai arī instalēt uz HDD, un darbināt kopā ar Windows 7, 8.1 vai 10. Jāpiebilst, ka Remix OS atrodas “mūžīgās betas” stadijā, un neviena Stable versija vēl nav izlaista.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_aio_back_10_1.jpg[/img]

    Jaunais Jide monobloks pirmām kārtām domāts pārdošanai Ķīnas tirgū, un tiks piedāvāts vietējam korporatīvajam sektoram. Bet to varēšot pasūtīt arī citur. Prognozējamā cena varētu būt ļoti neliela – “kā jau Ķīnā”. Kompānijai šī nav pirmā ierīce ar Remix OS. Jau pagājušajā gadā tapa Remix Mini un Remix Ultratablet.

    The Verge

    #325248
    re-mix
    Participant

    Eh, ja varētu šito savam TV puļķim uzbāzt.

    #325249
    MeistarsUnVergs
    Participant

    2GB RAM un 64GB cietais disks. Kur divas GTX870 kartes SLI slēgumā, kur RAID5 datu drošībai, kur viss pārējais ĪSTAM datoram nepieciešamais? Ražo distrofiskus mēslus, kuri pēc pāris gadiem būs ārā metami.

    #325250
    msh
    Participant

    “pilnvērtīgs dators” un ARM kopā neiet… Pēc būtibas šitas brīnums ir plakanais telefons, kurš izstiepts līdz 24 collām un aprīkots ar USB portiem… 😀

    #325251
    Jaunzems
    Participant

    Patīk HHKB2 tastatūra reklāmā 🙂

    #325252
    Aldis
    Participant

    Jaunākie Android flagmaņi pat ir jaudīgāki, un tos var pieslēgt arī lielākiem TV klāt – un dators gatavs! 😀

    #325253
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Dators ir uz x86 arhitektūru bāzēta modulāra ierīce, citiem vārdiem sakot PC. Telefona un PDA apvienojums NAV dators! Dators arī nav MP3 pleijeris, neskatoties uz Z80 CPU un 48KB RAM esamību.

    #325254
    GuntOn
    Participant

    Pamanot vārdu Android + 24 collas, pirmajā brīdī nodomāju, ka būs runa par kaut kādu jauno Samsung telefonu. 😀

    #325255
    piwchix
    Participant

    Computer: Any device capable of processing information to produce a desired result. No matter how large or small they are, computers typically perform their work in three well-defined steps: (1) accepting input, (2) processing the input according to predefined rules (programs), and (3) producing output. There are several ways to categorize computers, including class (ranging from microcomputers to supercomputers), generation (first through fifth generation), and mode of processing (analog versus digital).

    Un tevis pieminētais MP3 plejeris pēc definīcijas IR dators!

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā