Pārdomas par legālo programmatūru un legālajām narkotikām

Sākumlapa Forumi Software Windows Pārdomas par legālo programmatūru un legālajām narkotikām

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162279
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Man bija no bērnības pazīstams viens čalītis. Jau no padsmit gadu vecuma lietoja nelegālās narkotikas. Sākumā zālīte, tad vitamīns un viss pārējais ko varēja sadabūt. Un nekas, mācījās labi, piestrādāja kabatas naudai. Tad parādījās legālās narkotikas. Karoče spaiss. Sāka lietot legālās narkotikas, pameta skolu, un tad izdomāja piepelnīties, pārdodot peģikiem savu pakaļas caurumiņu.

    Vēl man ir pazīstams viens cilvēks, kurš vienmēr lietoja pirātisko softu. Un viss strādāja lieliski. Nebija nekādu problēmu ar datoru. Tad tas cilvēks sagāja sviestā un izdomāja pāriet uz legālo softu. Pirmais cieta Windows7 Ultimate, kad viņš tika aizstāts ar 32-bitu Windows 7 Homo Premium. Un tad tik sākās jautājumi – kāpēc nestrādā Group policy, kāpēc legālajam Office nenāk līdzi Access, utt. Nemaz nerunāsim par to, ka uz to pasākumu tas cilvēks izmeta vairākus simtus latu.

    Rezultātā pirmajam čalītim ir izpisc tūplis un pilns ar AIDS un HIV. Otram cilvēkam ir izpisc kompjūters. Abiem šīs ispistās lietas vairs nebūs tādas, kādas bija pirms legalizēšanās.

    Nepārņemiet amerikānisko domāšanu! Aizmirstiet dalījumu legāls vai nelegāls!

    #326612
    LAN
    Participant

    Un es biju domājis, ka Tevī ir naids pret Linuksistiem.

    ☺

    #326613
    Crow
    Participant

    Code:

    System.GC.Collect();

    #326614
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Š ur tur Linux ir noderīgs, piemēram kā bāze Backtrack/Kali distributīvam. Naids man ir pret tiem, kas Windows vietā iesaka Linux, tikai lai būtu legāls. Nu vēl joprojām Linux nav OS kuram katram, bet tikai pāris procentiem izredzētajiem, kas patstāvīgi ir spējīgi tikt ar viņu galā un kuriem totāli nav vajadzības geimot.

    #326615
    ruukjis
    Participant

    Kāds varētu šim piešķirt klauna statusu? Kādu brīdi likās, ka džeks vienkārši troļļo, bet te ir skaidri redzama psihiska trauma, kas radusies pēc vairākkārtējas tūpļa pierādījumu analizēšanas drošības policijā….

    #326616
    russo
    Participant

    Esmu legalizējies jau gadus 6.

    Zini, “pasaki, kas ir tavi draugi un es pateikšu, kas esi Tu pats…” 🙂

    Man nav NEVIENAS problēmas ne ar legālu W7 Ultimate, ne kaudzīti W8 un nav arī būtiskas problēmas ar W10 (ir, bet viņas atrisināsies).

    Un arī MS Office365 Access ir iekļauts un 1TB OneDrive arī.

    Un nav man jāpisājas ne ar vienu updeitu, vai jāķer kustoņi no apstrādātajiem kreisajiem softiem, guļu mierīgi un ar patīkamu sajūtu, ka esmu visu izdarījis godīgi.

    Bet, tad kad Tu izstrādāsi savu softu – es viņu noteikti nopizģīšu! Vnk, lai Tev būtu patīkami, ka kāds Tevis sūri grūti veidoto produktu zog.

    Ok, neesmu tik svēts, dažreiz uzrodas tāds uzdevums, kuram vajag kādu padārgu softu. Tad vai nu triālis ar 10min epastu vai nu nnm-club un pēc tam nahrenizēju no diska, jo nepatīk musaru glabāt. Pie mūsdienu i-net ātrumiem nokačāt gigabaitu ir izdevīgāk, nekā glabāt viņu gadiem cietajā diskā.

    Turklāt dažreiz iir tā, ka izmēģinot kādu produktu, pat gribās tiem džekiem samaksāt, jo softs ir vnk perfekts. Tā man bija ar PhpStorm un SQLyog

    Un vēl, pie svaigiem W instaliem ir patīkami nokačāt jaunāko softa versiju, atvērt licenžu failiņu un vnk bez pisāšanās visu pēc kārtas aktivizēt.

    Vergs – domāju, ka tev kā pelēkās puses pārstāvim būtu korektāk publiski vnk paklusēt. Tu vari saviem diviem draugiem stāstīt savu nostāju, bet ne pļūtīt netā.

    #326617
    samurajs
    Participant

    Nē, nē – tikai ne klauns! Varam saukt konkrēto pilsoni par disidentu jeb citādi domājošo, bet viņš ir pie pilna saprāta. Un pat latviski raksta teicami. Rodas pilnīga pārliecība, ka minētais biedrs arī tic tam, ko raksta. Tāpēc jebkuru represiju piemērošana būs līdzvērtīga cenzūrai, un tikai tās mums vēl trūka.

    #326618
    ruukjis
    Participant

    Jums ir īpaša krāsa “disidenta pilsoņiem”? Zila? Violeta? Brūna? Kaut kā vajadzētu viņu iezīmēt, lai cilvēki uzmanās, jo no šī tipa var sagaidīt visu ko.

    Brīžiem tiešām runā Meistars ar tīri sakarīgiem argumentime un saprātīgiem padomiem… un brīžiem pamostas psihiski cietis un pazemots Vergs.

    #326619
    ruukjis
    Participant

    Nē, labāks jautājums: ja reiz mums cenzūra nav, vai es drīkstu veidot psihoanalītisko tofiku, kurš sauktos, piemēram,: “Psiholoģiskais fenomens – kā divas diametrāli pretējas personības sadzīvo vienā ķermenī” vai “Kā sadzīvot ar flagelāciju un piedošanas lūgšanu sev.”?

    #326620
    m_janis
    Participant

    Arī man jau sen legāls Win, pie tam uz 3 dažādiem datoriem, kā arī legāls Photoshop, Lightroom, Premiere Pro, ar kuriem salīdzinot, Windows cena ir kapeikas. Nu ir jau šis tas “kreisais”, bet no “lētā gala”.

    Saprotu, ka tīņiem un studentiem, kuriem naudas problēmas, tas kaut cik pieņemami (bet ne normāli), bet pieaugušam cilvēkam gan būtu jāpaklusē, nevis jālielas ar zagšanu.

    Bet palasot posta autora tekstu – nu ko brīnāmies, ka Latvijā viss pakaļā – kāda tauta, tāda arī valdība – ka tikai ko nozagt.

    #326621
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Atceries, nozogot kādam pazūd fiziska manta. Piratējot softu nevienam nekas nepazūd, bet paliek vairāk, pie tam par baltu velti!

    Redzi, ja man būtu neierobežoti daudz naudas, datorā stāvētu pats krutākais Intel Extreme Edition procesors, 4 gabalas pašas krutākās videokartes SLI režīmā, no 1TB SSD cietņiem būtu izveidots RAID5 masīvs, utt. tad varētu domāt naudu izšķērdēt, iegādājoties programmatūru licenzes. Bet es uzskatu ka tomēr labāk to naudu atdot bomzim, lai nodzer.

    Man pašam stāv mājās Windows7 Ulimate x64 disks, kuru Microsoft man atsūtīja installfest akcijas ietvaros tālajā 2009. gadā, ja nekļūdos. Ar visiem Balmera & CO parakstiem. Ne reizi neesmu viņu lietojis instalēšanai uz kompjiem. Kāpēc? Tāpēc, ka lietoju MSDN ISO imidžus un aktivizēju ar DAZ Loader vai WindSLIC. Akivizējot legāli, manas sistēmas dati tiek nosūtīti Microsoft serverim, kas nenotiek, lietojot manis pieminētos risinājumus.

    Lietojiet vien tālāk Windows Update. Tas ir legālais backdoors. Ja WAT neliekas pietiekami slikts, saņemiet telemetrijas apdeitus savām Win7 sistēmām. Točna, legālo narkotiku pīpmaņi, ja vēl šādas lietas uzskatāt par labām!

    #326622
    ruukjis
    Participant

    Atceries, nesamaksājot kādam par darbu ir krāpšana.

    Kāds legālam/nelegālam Win sakars ar Update? Arī DAZotu versiju var apdeitot no Win apdeitiem un ieberzties pilnā telemetrijā un otrādi – arī legālam Win var atslēgt Win apdeitus.

    Tā vietā lai te pļurkstētu fufeli būtu labāk psihiatru apmeklējis.

    #326623
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Ne es pasūtīju lai man uzprogrammē Windows, ne es par to taisos maksāt! Domā baigi daudz tiek samaksāts tam koderim no katra pārdotā Windows ripuļa? Vai tomēr daudz vairāk nauda nonāk Bila Geitsa kabatā, kur viņš pēc tam izšķērdē Ä€frikas nēģeriem?

    Var gan vienu, gan otru, tev taisnība. Es tikai gribēju parādīt, ka arguments “man ir legāls windows n apdeitojos bez bēdu” ir pilnīgs fufelis.

    #326624
    ruukjis
    Participant

    Ja visi uz šīs planētas būtu ar tavu domāšanu, tad nebūtu ne koderim, ne Geitsam, nebūtu Windowsa, nebūtu pat Linuxa. Zini, kas būtu? Būtu “freeware” ar in-app purčeisiem, kas manuprāt, ir sliktākais, kas vispār var būt.

    Vai tu tiešam esi tik aprobežots, ka iedomājies, ka cilvēki pērk legālu softu, lai iegūtu kaut kādu statusu sabiedrībā?! “Šªūū, man ir legāls softs esmu elitists un ne-bomzis!!!”

    Es pērku softu ar ļoti vienkāršu filozofiju: “Paldies veči par darbu, man ļoti patīk Jūsu veikums, še Jums mana nauda, lūdzu turpiniet tādā garā”. Ne vienmēr šī filozofija sevi attaisno, bet te nāk otrs iemesls – es varu piezvanīt/aizsūtīt e-pastu atbalstam un pateikt, ko es domāju par viņu produktu (un es šeit nerunāju par MS – MS ir cits stāsts).

    Vispār tev vajadzētu teikt man paldies, nevis saukt par narkomānu – pateicoties tādiem kā es tev ir ko piratēt.

    Turklāt es prognozēju, ka drīz tava utopija ar pirātisko softu beigsies – jau tagad scēna sāk nolaist rokas Denuvo priekšā – DOOMu tā arī nav atlauzuši (spēli, kuru tādi kā tu vēl nav redzējuši, bet es jau esmu izgājis, ha).

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā