Microsoft boss atkal kacina Apple

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft boss atkal kacina Apple

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #163159
    samurajs
    Participant

    Kopš paša sākuma starp lielajiem konkurentiem Microsoft un Apple valdījušas saspīlētas attiecības. Ja parādās iespēja pretinieku “pavilkt uz zoba”, tas vienmēr ticis izmantots gan publiskās prezentācijās, gan reklāmās. Par virsotni joprojām uzskata videoklipu sēriju I’m a Mac, I’m a PC. Pēdējos gados zobgalības atslāba, un likās, ka abi sāncenši būs norakuši kara cirvi un kopā draudzīgi strādās pie Office un vairākiem citiem projektiem.

    Bet nekā – Satja Nadella šobrīd atrodas prezentācijas turnejā ar savu jauno grāmatu “Hit Refresh. Kā Microsoft atrada sevi no jauna un kā tas izmaina nākotni”. Indijā Microsoft boss tikās ar žurnālistiem, un redzot, ka tie strādā ar iPad planšetēm, silti ieteica: “Tu varētu sev sagādāt īstu datoru, mans draugs!”

    Citā paziņojumā Satja Nadella atzīmēja, ka atšķirībā no Apple viņi greznumlietiņas neražojot: “Es nevēlos pievērsties kādiem tur Apples vai Googles panākumiem. Mēs esam ļoti dažādas kompānijas. Mēs neesam tirgus starpnieki. Mēs ražojam instrumentus, nevis greznumlietiņas. Mūsu kompānija ir par tehnoloģiju radīšanu, kuras savukārt ļaus radīt citiem.”

    Gada sākumā Microsoft Raiena Gevina personā konkrēti uzbruka Applei, ka viņu iPad Pro esot copy-paste no Microsoft Surface Pro. Patiešām abiem ir vizuālā līdzība, praktiski vienādi stylus un liels skārienekrāns, un abiem var piekabināt klaviatūru. Ar to arī līdzība beidzas. Microsoft Surface Pro darbojas ar pilnvērtīgu Windows 10, un pieejamas visas galddatora aplikācijas, kamēr Apple iPad Pro pircējiem jāiztiek ar visai aprobežoto iOS.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_nadella_1.jpg[/img]

    #332042
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Kopš kura laika Win10 skaitās pilnvērtīga OS? Pilna viņa ir ar spiegošanas telemetriju, bet vērtīga nav nekādā ziņā.

    Gan Shitface Pro, gan iPadla skaitās īsti kompjūteri, jo teorētiski ir turing complete mašīnas. Bet tad jau arī lētais ķīniešu MP3 pleijeris teorētiski ir kompjūters, jo viņā ir iekšā Z80 procesors. Tādēļ manā uztverē par datoru var saukt tikai PC.

    #332043
    Raivix
    Participant

    Mūsdienās pat robotu-putekļsūcēju daudzi nebīstās saukt par mākslīgo intelektu.

    #332044
    Raivix
    Participant

    MS atrada sevi no jauna? lol

    Telefonu karu šie zaudēja. Win10 kļūst ar katru dienu (apdeitu) briesmīgāks. Xbox divīzija, protams, ir priekšā visiem, bet tas jau aktuāli tikai mazai daļai sabiedrības. HoloLens arī nav plaša patēriņa produkts, ar ko varētu baigi nopelnīt.

    #332045
    Andron MacBeton
    Participant

    Windows nav lietojams kopš Win7, Offisam pielika pāris noderīgas fīčas bet pazaudēja GUI.

    Vai tiešām tas tupais induss arī tic ka Microsoftam ir kautkādi lietojami produkti? Vai viņš to aktīvi reklamē lai sapelnītu pensijai un nebūtu jāēd atkritumi Kalkutas sānieliņā…

    Tas jau robežojas ar kaukādu garīgu slimību. Tāpat kā skatīties uz savu tikko izdirsto kankāli un domāt kādu garnējumu tam pievienot.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā