NVIDIA prezentējis jauno videokaršu paaudzi

Pirms dažām dienām NVIDIA prezentēja Turing grafikkaršu arhitektūru un pirmās profesionālās videokartes no sērijas Quadro RTX. Tagad pienācis laiks sadzīves risinājumiem, kuri pārstāvēti ar modeļiem GeForce RTX 2070, GeForce RTX 2080 un GeForce RTX 2080 Ti. Būtiskākā Turing iezīme ir speciāli kodoli NVIDIA RT, kuri veic staru trasēšanu (RayTracing), ar kā palīdzību spēlēs var pievienot fotoreālismu. Bez tam izmantoti mašīnmācīšanās algoritmi attēlu nogludināšanai (Deep Learning Super-Sampling Support, DLSS). Jaunās tehnoloģijas sākumā tiks atbalstītas gaidāmajās spēlēs kā Battlefield VMetro Exodus, Shadow of the Tomb Raider, un kādā desmitā citu.

Jaudīgākā videokarte no saimes GeForce RTX 2080 Ti konstruēta uz procesora NVIDIA TU102 bāzes, un nodrošinās 4352 CUDA kodolus.

Kompānija atteikusies no radiālās dzesēšanas sistēmas un tās vietā izmanto 2 lielāka izmēra ventilatorus. Izkliedējamās siltuma jaudas ir diezgan iespaidīgas: GeForce RTX 2070 ir ar TDP 175W,  GeForce RTX 2080 — 215W, bet GeForce RTX 2080 Ti  pārvērš siltumā visus 250W.

Arī videokaršu sapārošanai lietotā SLI tehnoloģija nomainīta pret modernāku NVLink. Ar to apgādāti dārgākie modeļi GeForce RTX 2080 un RTX 2080 Ti, un lielāka datu ātruma dēļ labums esot jābūt vairāk nekā no SLI.

Cita inovācija ir VirtualLink interfeiss, kas izpildīts USB Type-C formfaktorā. Ar šo standartu var pa vienu kabeli uz VR ķiverēm pārraidīt video, datus, un nodrošināt elektrobarošanu. Šādi var iztikt bez vadu mudžekļa un samazināt signālu aizkaves. Šobrīd VR ķiveru ar VirtualLink vēl nav, bet Oculus, Valve un Microsoft jau paziņojuši, ka nākamajos produktos viss būšot.

Kas attiecas uz veiktspēju, tad prezentācijā daudz skaitļu nebija. Tomēr tika atzīmēts, ka GeForce RTX 2080 Ti atsevišķos uzdevumos pat seškārt pārspēj Titan X no Pascal saimes. Dārgākā karte GeForce RTX 2080 Ti ir par 30% veiktspējīgāka nekā GeForce RTX 2080, bet tā savukārt par 33% veiktspējīgāka nekā GeForce RTX 2070. Bet tas attiecas uz specifiskiem RTX uzdevumiem.

Kā jau bija gaidāms, RTX karšu cenas sākumposmā ir visai kosmiskas. Attēlā ir Founders Edition dažādu modeļu cenas – šī modifikācija ir mazliet virstaktēta un tāpēc jaudīgāka. Standarta grafikkartes ir par apm. 100 USD lētākas.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt