Eiropas Savienība grib sodīt Google par “Android šantāžu”

Eiropas Komisija gatavo soda sankcijas pret Googles ambīcijām Android sistēmas bīdīšanā.  Pasākuma iniciatore ir Konkurences padomes eirokomisāre Margrethe Vestager, kurai izveidojusies “dzelzs lēdijas” reputācija. Googli apsūdz par negodīga spiediena izdarīšanu pret ražotājiem. Pēc komisāru rīcībā nonākušās informācijas Google piesola finansiālas priekšrocības tiem rūpniekiem, kuri uz saviem viedtālruņiem preinstalēs maksimālo skaitu Google aplikāciju. Savukārt tiem, kuri atteiksies no pārlūka Chrome  vai Google meklēšanas – tikšot bloķēta piekļuve Play Store.

Bez tam Google pedantiski seko līdz, lai netiktu ražotas ierīces ar modificētu Android bez Play Store, bet ar citiem programmu veikaliem, un lai nemēģinātu Chrome vai Youtube aizstāt ar citām analogām lietotnēm. Šim nolūkam ražotājiem uzspiež parakstīt dokumentu “Anti-Fragmentation agreement”.

Jūlijā būs zināms verdikts, un šoreiz soda sankcijas pēc Politico domām varot aizēnot iepriekšējo 2,7 miljardu USD sodu, kas Googlei tika uzlikts par negodīgu meklētāja bīdīšanu. Sods par “Android šantāžu” pēc Financial Times informācijas varot sasniegt pat 11 miljardus, kas ir 10% no Googles gada apgrozījuma. Protams, šis cipars liekas pārspīlēts, bet maz arī neuzliks. Google jūtas kā karalis pasaulē, jo meklētāju lieto jau 90% interneta lietotāju, bet Android – ap 85 procentiem.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 Responses

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt