"Lētie ķīnieši" pieķerti spiegošanā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas "Lētie ķīnieši" pieķerti spiegošanā

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162515
    samurajs
    Participant

    Pērkot lētos Ķīnas ražojuma viedtālruņus, vienmēr pastāv risks, ka programmnodrošinājums būs ar “rozīnīti”. ASV visai populāras ierīces ar zīmolu BLU, kuras tur maksā simboliski, bet ar pavisam nesliktiem parametriem ikdienas lietošanai. Datordrošības firma Kryptowire atklājusi, ka 60 USD vērtais modelis BLU R1 HD katras 72 stundas sūta uz Ķīnas serveri visus pieejamos datus: teksta ziņojumus, kontaktu grāmatas, atrašanās vietas informāciju utt. Speciālistiem gan nav skaidrība, vai spiegošana tiek veikta personalizētas reklāmas mērķiem, vai arī tur iesaistīts izlūkdienests. Pavisam šādu “okšķerējošo” viedtālruņu esot ap 120.000.

    Kompānija BLU vainu novēla uz programmatūras izstrādātāju Shanghai Adups Technology Company, kurš ir firmware autors konkrētajam modelim. Adups lielāko klientu vidū ir arī ZTE un Huawei. Pavisam šīs firmas programmnodrošinājums instalēts uz 700 miljoniem tālruņu, automobiļu un citu viedierīču. Adups ir tiesības instalēt firmwari vienīgi Ķīnā tirgojamām ierīcēm, bet šinī gadījumā ar spiegrīkiem apgādātas ASV domātās partijas. Nav izslēgts, ka šādi BLU viedtālruņi nonākuši arī citur. Vēlāk Adups tomēr atzinies, ka “kļūdas dēļ” nav tikušas ierobežotas tiesības aplikācijai Adups Monitoring Software. To iekļauj šīs kompānijas firmwarēs, lai sekotu Android darbībai, un zinātu, kādas kļūdas jālabo nākamajos atjauninājumos.

    Pagaidām viss beidzies ar to, ka BLU izlaidis firmwares “ielāpu”, kas noslēdza datu straumi uz Ķīnu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_384535_1.jpg[/img]

    NYTimes

    Adups Monitoring Software

    #327742
    ctrlaltdel02
    Participant

    “Nejauši” uzkodēju ka sūtās visi dati, nevis tikai statistika par aplikāciju, kā tad… totāls buļļa mēsls! Tas būtu apmēram kā pateikt: “Atvainojiet, gribēju izlasīt sastāvdaļas uz konservu burkas, tīri nejauši iznesu kasti ar konserviem no veikala, nu kam negadās.”

    #327743
    Andron MacBeton
    Participant

    Lietot tādu aparātu ar standarta programmatūru ir tik pat debīli kā lietot TP-Link ar standarta OS.

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā