500 Mbit/s mājas internets – Lattelecom ārpus konkurences

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas 500 Mbit/s mājas internets – Lattelecom ārpus konkurences

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 48 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149900
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_ltc1_1.jpg[/imgl]Š onedēļ Lattelecom savā optiskajā tīklā sāk pārraidīt internetu ar ātrumu līdz 500 Mbit/s, līdz ar to Latvijā interesentiem būs pieejams internets, kam šobrīd Eiropā nav konkurentu.

    500 Mbit/s ir lielākais interneta ātrums, kāds līdz šim privātpersonām piedāvāts Latvijā un Eiropā, un tas iezīmē jaunu posmu interneta attīstībā. Š āds interneta ātrums ļaus ne tikai jaunā kvalitātē izbaudīt pašreiz pieejamos pakalpojumus, bet arī strauji attīstīties nākamās paaudzes interneta pakalpojumiem.

    500 Mbit/s ātrums sākot ar novembri būs pieejams tajos Rīgas un Jelgavas mikrorajonos, kur jau izbūvēts optiskais tīkls.

    „Š o interneta ātrumu mēs varam salīdzināt ar maģistrāli, pa kuru traukties ne tikai jaudīgām sporta mašīnām, bet pat Concorde lidmašīnām. 500 Mbit/s interneta ātrums piemērots informācijas tehnoloģiju entuziastiem, online spēļu cienītājiem, kā arī tiem, kas ikdienā izmanto lielu datu pārraidi vai apstrādi internetā, un mājsaimniecībām, kurās vairāki ģimenes locekļi vienlaikus aktīvi lieto internetu un skatās vairākus augstas izšķirtspējas televīzijas kanālus,” skaidro Lattelecom Optisko tehnoloģiju biznesa daļas direktors Raivis Mackevičs.

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zJajD_PTcvw[/youtube]

    Latvijas Interneta asociācijas izpilddirektors Viesturs Š eļmanovs – Plešs uzsver: “Š is ir nozīmīgs jaunievedums interneta attīstībā, jo esam vienīgie Eiropā, kur mājsaimniecībām ikdienas lietošanai pieejams šāds ātrums. Globālās interneta ātruma mērījumu mājas lapas http://www.speedtest.net topā Latvija šobrīd ieņem ceturto vietu pasaulē. Līdz ar ātrumu 500 Mbit/s mēs latiņu pacelsim vēl augstāk. Tīkla attīstības un uzbūves dēļ vienmēr esam bijuši soli priekšā Eiropai, tādēļ mūsu interneta lietotāji jau tagad ir pieraduši pie liela interneta ātruma, un ticu, ka ātri apgūs arī jaunās Lattelecom piedāvātās 500 Mbit/s iespējas. Turklāt, salīdzinot ar citām valstīm, Latvijā internets vidēji maksā lētāk, kas to ikvienam padara pieejamāku.”

    R.Mackevičs norāda, ka pilnībā izmantot optiskā interneta resursus mēs iemācīsimies jau tuvākajā nākotnē, taču jau šobrīd 500 Mbit/s ātrums pat prasīgākajiem interneta lietotājiem paver neierobežotas iespējas. Ar signāla pārveidotājiem un sadalītājiem optiskajam tīklam var pieslēgt vairākus datorus, televizorus un telefonu, neticamā ātrumā pārraidot un saņemot datus, vienlaicīgi izmantojot interaktīvās televīzijas pakalpojumus un skatīties HD televīzijas kanālus.

    500 Mbit/s interneta ātrums būs abonējams īpašā VIP komplektā kopā ar citiem Lattelecom pakalpojumiem – interaktīvo televīziju (pieslēgums 4 televizoriem), dinamiskajām IP adresēm diviem datoriem, mājas Wi-Fi komplektu, 5 individualizētām bezmaksas e-pasta adresēm un mājas telefonu arī īpašo zelta numuru.

    Gaismas viļņus vadošās optiskās stikla šķiedras unikālais pieslēgums katram lietotājam, nodrošina pilnvērtīgu optiskā interneta pieslēgumu, taču Lattelecom eksperti atgādina, lai pilnvērtīgi izmantotu 500 Mbit/s ātrumu, nepieciešams piemērots un jaudīgs dators (atbilstoša tīkla karte un cietā diska griešanās ātrums).

    Lattelecom optiskā interneta lietotājiem šobrīd piedāvā pieslēgt 100 Mbit/s, 200 Mbit/s un 500 Mbit/s ātru interneta pieslēgumu, kas klientam ļauj izvēlēties, pamatojoties uz savām un ģimenes vajadzībām un interneta lietošanas paradumiem.

    Līdz ar pamatīgā optiskā tīkla izbūvi šobrīd jau 64 850 dzīvokļiem 765 mājās ir pieejams Eiropā ātrākais internets – 500 Mbit/s. Līdz gada beigām plānots sasniegt 100 000 dzīvokļu lielu skaitu. Nākotnes tīkls izbūvēts Zolitūdē, Pļavniekos, Ķengaragā, Purvciemā un Ziepniekkalnā, un tā izbūve turpinās arī citviet Rīgā un ārpus tās.

    Citviet Eiropā šāda veida pieslēgumi ir salīdzinoši dārgi un pozicionēti uz situētiem un turīgiem lietotājiem. Latvijā Lattelecom izvēlējies citu stratēģiju – uzreiz to piedāvāt plašākai sabiedrībai, jo šāda infrastruktūra palīdz ātrāk un kvalitatīvāk sazināties, tādējādi arī atbalstīs ekonomisko situāciju valstī un palīdzēs rasties jaunām idejām, kā šo neierobežoto kapacitāti izmantot.

    Noskaidrot, kurās mājās jau ir pieejams optiskais internets, var mājas lapā https://optika.lattelecom.lv. Turpat iespējams arī nobalsot par sev vēlamo adresi, tādējādi pasteidzinot savas daudzdzīvokļu mājas pievienošanu optiskajam tīklam.

    LTC oficiālā preses relīze

    #216520
    Kefīrs
    Participant

    Jā, ja man būtu tāds internets, un vēl pāris TB lielāks cietais.. Es būtu paradīzē 🙂

    #216521
    Evers
    Participant

    Tā jau super,

    tomēr teikšu lielu Fui lattelecom’am – vajag pa priekšu visus lauku rajonus internetizēt. Mana kraja nemaz nav tā lielākā bedre, jau pirms ntajiem gadiem LTC mums ierīkoja digitālo centrāli un ciparu līnijas, bet neskatoties uz to, ka cilvēki pat savāca vairāk kā vajadzīgs parakstus priekš LTC, lai viņi pieslēgtu arī internetu, mūs klaji ignorēja vairākus gadus. Tagad mums ir uzradušies 2 provaideri, kas piedāvā labu internetu par saprātīgām cenām, pat tuvākajā pilsētā – Cēsīs tāds nav pieejams. Cilvēki, kas var atļauties, maksā un lieto uz vella paraušanu, LTC savu vilcienu te nokavēja – lielisku peļņu ar mazu ieguldījumu.

    #216522
    natolv
    Participant

    Izlasot šo rakstu, manuprāt tā pat navarēs izmantot šī ātrā interneta pilnās iespējas, jo “kačātājiem” nebūs sīderi, vēl nepieciešams pietiekami ātrs cietnis, lai tas spētu “sagremot” datus (Bez SSD neiztikt), un cik es noprotu, tad tie 500 mbit/s ir tikai pa Latviju, un par ārzemēm tur nekas īpašs nav, un kur nu vēl Upload, Lattelecom, pēc manas pieredzes (kura nav īpaši liela) ar uploadu ir galīgā pakaļā!

    P.s. tās ir tikai manas domas.

    OffTopic:BTW Lattelekom serviss ir vis sūdīgākais kāds varētu būt(manas domas) jo nācās gaidīt 2 mēnešus kamēr šie pizvanīja un pateica, lai pagaidu vēl 1 nedēļu!

    #216523
    daGrevis
    Participant

    Latvijā interenets pwn’o!!!! 🙂 🙂

    #216524
    msh
    Participant

    P1D4R1!!!! :devil:

    #216525
    samurajs
    Participant

    Nu man LTC helpdeska meitenes apgalvo, ka optiskajam netam arī upload būšot līmenī. Bet nu kur likt tādu kosmisko ātrumu mājas lietotājam – grūti iedomāties…

    #216526
    nevertell
    Participant

    Tagad tik cietņu cenām jākrītas, tad varēst tik piedirst cieto ar pr0n un likt nākamo iekšā. Vēl vajadzētu vietiņu viņiem virsū, kur uzrakstīt, kāds pr0n iekšā ir.

    Man, dēļ tā, ka šie ņemās, ziepniekkalnā pazuda nafig nets uz dienu. Un, tā kā līdz manai mājai viņi to optisko šķiedru nevilks, man no tā ne silts ne auksts.

    #216527
    ehex
    Participant

    Evers wrote:

    vajag pa priekšu visus lauku rajonus internetizēt.

    +1

    #216528
    Daivana
    Participant

    Kas jādara, jāmaina tīkal karte, cik saprotu ne vairāk par 100 mb neņems, tad cietni kautkādu kas raksta ātri, njā nu 500 ir ļoti ātrs nešaubos, ka būs veeļ kosmiski ātrāks tas nets, bet es pat neizspiestu to ātrumu un pat nezinu kur man tik ātru 🙂

    #216529
    rajah
    Participant

    Evers wrote:

    Tā jau super,

    tomēr teikšu lielu Fui lattelecom’am – vajag pa priekšu visus lauku rajonus internetizēt.


    pilnīgi piekrītu – liels FUI!

    #216530
    bumbulis
    Participant

    Nav ko fujoties, ir jāsaprot, ka pirmāmkārtām tas ir bizness, nevis sarkanais krusts. Pafujinat makdonaldu, ka uz lauku ceļiem neceļ ātrās ēstuves…

    P.S. Pats dzīvoju piepilsētā ar mobilo netu. Nav nekas spīdošs, bet čīkstēt ar nečīkstu.

    #216531
    McAnder
    Participant

    LTC apkalpošana ir labā līmenī… Svētdiena uzzvanot, ka modems nodedzis, 1dien pa velti nomainīja un modems nebija viņu, līgums jau pāri un varēja droši paprasīt naudu. Un šāds nets pagaidām mani nerausta, ar koka kastēm no šī ne silts ne auksts.

    #216532
    Scandal
    Participant

    A kam jums to ātro internetu? Epastam pārāk lēns ir tas pats 2-10 mb/s internets? 😀

    Foršs jau tas iemesls, kad priekš TV vajag, a varbūt vajag, bet tomēr mērķis pavisam cits! Mēs kā jau attīstības valsts laižam. Paskatoties to pašu Vāciju, tur 2 mb/s ir labs internets, un ātrāk nemaz nevajag. Un iemeslu arī paši saprotam, kādēļ tā. Gan jau ne tikai LAMPA, bet vēl citas organizācijas strādās šeit!

    #216533
    Kon
    Participant

    Mums tāds internets ir nepieciešams , lai kāds pāķis dziļā mežā ar iezvanpieeju asarām pilnā acīm apskaustu mūs :finger:

    #216534
    Evers
    Participant

    bumbuli, tad lai viņi neplātās apkārt, ka Latvijā ir Eiropā ātrākais internets – Rīgā nevis Latvijā. Rīgā 101 ātrum ātri interneti dabūjami, 100nieki pa lētām cenām, kamēr daudzkur laukos vai nu moki iezvanu, vai vēl trakāk – Triatel 😀 . Izlepuši pārāk Rīdzenieki. Par biznesu runājot, arī laukos pieprasījums būtu liels, un peļņa pārsistu to, ko ienesīs 500nieks Rīgā. Neplēsīs jau tāpat viņi par to 500tādas summas lai mans apgalvojums neapstiprinātos, kā arī nevienam nebūtu ne naudas ne tādas vajadzības pēc tāda interneta lai maksātu augstu cenu.

    #216535
    arturs24
    Participant

    cs 1.6 faniem prieki!

    #216536
    Evers
    Participant

    cs faniem nevajag ātrumu, bet stabilitāti un labu latency, atliektiem galiem var CS spēlēt arī ar 1 megabitu un būs 5milisekundes. 🙂

    #216537
    arturs24
    Participant

    lai nepingo, ato derevnjas telia nets pingo nevar cs uzrukat, man chalji sudzejas

    #216538
    dzhonsons
    Participant

    natolv wrote:


    [..]OffTopic:BTW Lattelekom serviss ir vis sūdīgākais kāds varētu būt[..]


    T(ikai nevajaga, ja! 🙂 Tev laikam p”arāk mza pierdze..

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 48 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā