“Strādā jebkur!” dienā 31. maijā – pieredzes stāsti, diskusijas un tehnoloģijas produktivitātei

Piedalīties mākslīgā intelekta radīšanā, praktiskās darbnīcās apgūt inovatīvus mācību moduļus un programmēšanas pamatus, uzzināt visu par elastīga darba pamatprincipiem, kā arī izprast digitalizācijas radītās iespējas sadarbības veicināšanai – tas viss ikvienam interesentam būs iespējams 31. maijā Cēsīs, ikgadējās akcijas “Strādā jebkur!” laikā.

Dažādas praktiskās un radošās darbnīcas piedāvās Latvijā un starptautiski atzīti uzņēmumi, izglītības iestādes, kā arī valsts un pašvaldību pārstāvji, notiks lekcijas un diskusija par attālinātu darba formām, iespējām un arī ierobežojumiem. Šogad akcijas mērķis ir iemācīties ko jaunu un iemācīt ko jaunu kādam citam. Akcija notiek kustības “Valsts #196” ietvaros ar mērķi veicināt Latvijas iedzīvotāju digitālās identitātes nostiprināšanu un attīstīšanu datu tehnoloģiju laikmetā.

“Elastīgs darbs vairs nav tikai digitalizācijas sniegta iespēja izvēlēties sev tīkamāko darba laiku vai vietu. Šodien tas nozīmē pilnīgi jaunas darba attiecību formas, kopdarba iespējas un pat jaunus biznesa modeļus. Nākotne pieder tiem, kuri spēj atteikties no ierastās kārtības, dodot vietu neierastiem, bet efektīviem risinājumiem. “Strādā jebkur!” akcija jau astoto gadu notiek ar tieši šādu mērķi – iepazīstināt sabiedrību ar jaunām iespējām, mudinot ieviest inovācijas savā un savu darbavietu ikdienā,” norāda Microsoft vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa.

Akcijas “Strādā jebkur!” aktivitātes sāksies jau ceļā uz Cēsīm – no Rīgas Centrālās stacijas plkst. 10:34 startēs īpašs digitālais vilciens, kurā būs iekārtots klusais vagons darba lietu veikšanai ar pufiem un grāmatplauktiem, darba vagons ar digitālo pakalpojumu zonu, kā arī jaunu zināšanu un iedvesmas vagons, kur savā pieredzē dalīsies Marina Petrakova no Riga TechGirls, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis, LU rektora vietniece digitālos jautājumos, prof. Signe Bāliņa, tiešsaistes mācību platformas “Human” veidotājs Zuarguss Zarmass, Bite Latvija Biznesa produktu vadītājs Gatis Ruļuks un “Draugiem Group” runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Ceļā uz akcijas vietu Rožu laukumā dalībniekus pārsteigs performances un notiks kustības “Valsts #196” vēstniecības atklāšana Cēsīs. Akcijas ietvaros Cēsīs norisināsies diskusija “Elastīgs darbs – vai tas der ikvienam?”, kurā atbildes uz dažādiem jautājumiem, tostarp, kā paņemt labāko no tehnoloģijām ikdienas darbam, nepazaudējot cilvēciskās saskarsmes vērtību, diskutēs un savā pieredzē dalīsies Microsoft vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis, Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītāja p.i. Atis Egliņš-Eglītis, Draugiem Group runasvīrs Jānis Palkavnieks, VAS Valsts nekustamie īpašumi valdes locekle Sigita Janvāre, Cēsu novada pašvaldības izglītības satura un kvalitātes vadītāja Ramona Urtāne.

Cēsīs notiks arī dažādas darbnīcas – ikvienam “Strādā jebkur!” akcijas dalībniekam būs iespēja kopā ar uzņēmumu Tilde un Kultūras informācijas sistēmu centru piedalīties mākslīgā intelekta gudrības radīšanā, palīdzot izdomāt, kas būtu jāzina Cēsu Mākslas festivāla “čatbotam”, Cēsu Tehnoloģiju un dizaina vidusskola iepazīstinās ar jaunākajām tendencēm profesionālajā izglītībā, novadot atklātās stundas lauksaimniecībā, programmēšanā un tehnoloģiju izmantošanā vispārējās izglītības programmās. Programmēšanas pamatus varēs apbūt TechHub darbnīcā, dažādas aktivitātes piedāvās arī citi akcijas dalībnieki. Klātienē aplūkot, kā dzīvē strādā elastīga darba principi, piedāvās Draugiem Group savā Cēsu birojā sarīkojot atklāto durvju dienu.

Ar pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

Pasākumā piedalīties aicināts ir ikviens, kurš atbalsta elastīgu darbu, sadarbību, tīklošanos, ideju apmaiņu. Tā ir lieliska iespēja iegūt jaunas iemaņas, dalīties pieredzē un zināšanās, veidot jaunus kontaktus, satikt draugus un sadarbības partnerus, kā arī noslēgumā sadziedāties pāri valstu robežām kopā ar mūziķi Daumantu Kalniņu un Cēsu bērnu un jauniešu koriem.

“Strādā jebkur” dienu organizē: Cēsu pilsētas pašvaldība, SQUALIO, Draugiem Group, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Microsoft Latvia, Rīga TechHub, Valsts Nekustamie īpašumi.

Projekta tehnoloģiju partneris ir Bite Latvija, kas nodrošinās kvalitatīvu internetu gan vilcienā, gan akcijas norises vietā Cēsīs.

Strādā jebkur” dienas partneri: Finanšu nozares asociācija, Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrs, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Pasažieru vilciens, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Tilde, Kultūras informācijas sistēmu centrs, Latvijas IT klasteris, starptautiskais pilsētplānošanas hepenings “MadCity”, YourMove, biedrība “Ar pasaules pieredzi Latvijā”, Tieto, Accenture, Cēsu Tūrisma centrs, Cēsu koncertzāle, Cēsu dizaina un tehnoloģiju vidusskola, RISEBA, RBS, Cēsu jauniešu dome, Skola6 – radošo industriju centrs – koprades māja, Lielvārds, Elva Baltic, Siguldas Pilsētas vidusskola.

Organizatori plāno pulcēt ap 500 dalībnieku klātienē un vēl daudz vairāk virtuāli. Vairāk informācijas par akcijas aktivitātēm, dalībniekiem, lektoriem un reģistrācija akcijai “Strādā jebkur!” – https://www.facebook.com/events/356379098330468/ vai https://www.valsts196.lv/pasakumi.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt