Sony izstrādājis sarullējamu OLED displeju

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Sony izstrādājis sarullējamu OLED displeju

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #151283
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_sonyd_1.jpg[/imgl]Kompānija Sony jau vairākus gadus strādā pie lokanajiem OLED displejiem. Rīt, 27. maijā, simpozijā “SID (Society for Information Display) 2010 International Symposium”, Sietlā, notiks oficiālā demonstrācija jaunam izstrādājumam, kas nosacīti saucas “Sarullējamais OLED displejs ar OTFT vadību”.

    4,1″ liels pilnkrāsu (16 M colors) displejs ar 432 x 240 izšķirtspēju, kuru var brīvi rullēt ap zīmuli – tā varētu būt revolūcija tālruņu ražošanā. Iedomāsimies tālruni, no kura vajadzības gadījumā var izrullēt ievērojama izmēra displeju, piemēram, interneta pārlūkošanai, vai videoklipa noskatīšanai.

    Jaunajā displejā ne tikai gaismu izstarojošās diodes ir veidotas uz organiska pusvadītāja bāzes, bet arī pikseļu vadības tranzistori – OTFT (Organic Thin-Film Transistor). Izgudrojums izceļas ar ievērojamu mehānisko izturību: arī pēc 1000 sarullēšanas cikliem nebija manāmi nekādi attēla defekti.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_8ido180000094vxi_1.jpg[/img]

    Pilna informācija un specifikācijas: Sony PR

    #236474
    rinis
    Participant

    Kaut kas jauns un ļoti interesants. Gaidu redzēt darbībā. 🙂

    #236475
    Kriiic
    Participant

    padomā, cik viegli būs špikot kontroldarbos uzrullējot tādu uz pildspalvas – kad skolotāja nāk, displejs kļūst par parastu pildspalvu, bet, kad aiziet, tad par skaistu špikerīti ar formuliņām 😀

    #236476
    Evers
    Participant

    Par attēla defektiem gan var šaubīties, gan attēlā, gan arī video redzamas attēlu maitājošas pikseļu līnijas.

    #236477
    wolfinj
    Participant

    nekur daudz jau nevarēs jo vieta baterijai pie tāda īsti nav. kad izdomās alternatīvu barošanas elementu kas neaizņem tik lielu telpu un spēs ko šādu barot pietiekami, tad var domāt par revolucionāriem risinājumiem.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā