Jaudīgs dators visām jaunākajām spēlēm par 350 Ls

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Jaudīgs dators visām jaunākajām spēlēm par 350 Ls

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 45 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154349
    Foxsk8
    Participant

    Lai spēlētu pilnīgi visas spēles, kas piejamas uz PC platformas šodien un nedomātu par to, vai man Crysis 2 ies, vai neies, vai Call Of Duty Modern Warfare ir pa spēkam manam datoram, vai nav, ieteiksim datoru, kas spēj to visu “pacelt” ar rezervi, turklāt tikai par 350 Ls.

    Lai sakomplektētu šādu datoru nepieciešams atrast pareizu jaudas un cenas balansu, un, nepārkāpjot 350 Ls atzīmi, tikt galā ar galveno jautājumu – visām spēlēm “jālido”. To iespējams izdarīt sākot savus meklējumus ar grafisko karti, kas ir galvenais (bet ne vienīgais) panākumu elements, kad runa ir par spēļu ātrdarbību. Mūsuprāt šī karte ir GeForce GTX460 OC ar 1GB lielu atmiņas apjomu.

    [img]https://blog.dateks.lv/wp-content/uploads/2011/06/N460GTX-M2D1GD5.jpg[/img]

    Arī Radeon lauciņā ir līdzīga karte Radeon HD6790, 1GB tomēr mums subjektīvi GTX460 patīk labāk pateicoties stabilajiem Nvidia draiveriem un de-facto tirgus standartam, pēc kura spēļu izstrādātāji “piedzen” jaunāko spēļu veiktspēju.

    Kad esam tikuši skaidrībā ar grafisko akseleratoru, jāķeras pie otras nozīmīgākās komponentes – procesora. Š ajā jautājumā sliecamies par labu četru kodolu risinājumam, jo pašlai lielākā daļa spēļu “engine” prot strādāt ar visiem kodoliem, līdz ar to šeit taupīt nedrīkst. Mūsu izvēle krita par labu AMD PHENOM II X4 840 , kas ar 3.2 GHz takts frekvenci, četriem kodoliem un 2MB L2 kešatmiņu ir optimālaikais četrkodolnieks mūsu mērķim, jo maksā knapi pāri 60 latiem.

    Lai darbinātu šo procesoru nepieciešama atbilstoša pamatplate. Izvēlējāmies vadoties pēc čipseta, kurš spēj uzturēt izvēlēto procesoru, videokarti un nodrošinātu visu nepieciešamo portu bāzi mūsu tālākai daļu izvēlei. No visa piedāvājuma optimālākais šķita AMD 770 čipsets. Platēm ar šo čipsetu ATX strandarts, kas nodrošina brīvu vietu videokartei nepārklājot SATA vai RAM portus, kā mēdz notikt gadījumos ar mATX platēm.

    Š im čipsetam ir DDRIII 1600MHz atbalsts un PCI-Express 16X gen2 spraudnis jaudīgām videokartēm, kā arī visas nepieciešamās iebūvētās iekārtas – skaņas karte, tīkla karte un USB 2.0 porti.

    Operatīvās atmiņas izvēle ir klasiska – 4 GB komplekts no diviem moduļiem (2 x 2GB), kas nodrošina caurlaidības paaugstināšanos uz DualChannel režīma rēķina. Š oreiz izvēlēsimies 1600MHz OC moduļus, jo cenu starpība ar 1333MHz ir pārāk neliela, toties spēlēs atmiņas frekvences starpība ir nozīmīgs faktors.

    Lai spēlētu visas jaunākās spēles datora cietajam diskam jābūt apjomīgam. Mūsuprāt – ne mazāk par 1TB. Starpība starp 500 GB un 1TB apjomā ir veselas divas reizes, toties cenu starpība tikai 5 lati. Mūsdienu lielbudžeta spēlēm ir tendence aizņemt līdz pat 25 GB vai vairāk vietas uz datora cietā diska. Ja padomājam, cik mēs varam iegūt par nieka 5 Ls, izvēle ir skaidra.

    Jaudīgs dators prasa jaudīgu un stabilu strāvas padevi. Turklāt šajā gadījumā jāiekļaujas 350 latos, kas ir iespējams pateicoties InterTech 700W barošanas blokam. Š is bloks spēj nodrošināt ir ar jaudas rezervi datora uzlabošanai ar papildus operatīvās atmiņas moduļiem, cietajiem diskiem un PCI-express paplašināšanas kartēm, kā arī videokartes uzlabošanai nākotnē.

    Kārtīgam spēļu datoram ir arī labi jāizskatās un jābūt klusam. Š inī ziņā vienīgā izvēle, mūsuprāt, ir InWin ražojuma EAR sērijas korpusi, kas ir veiksmīgs piemēr tam, kā apvienot izcilu izstrādājuma tehnisko kvalitāti ar vienkāršību dizainā, lielisku funkcionalitāti par saprātīgu cenu. Š ie korpusi mierīgi spēj uzturēt liela izmēra grafiskās kartes, vairākus cietos diskus un papildus procesora dzesētāju (ja nepieciešams), līdz ar to – ņemam ciet!

    [img]https://blog.dateks.lv/wp-content/uploads/2011/06/ea_back_open_b.jpg[/img]

    Saliekot kopā visu izvēlēto, pietiek naudas arī DVDRW iekārtai, kas nodrošinās DVD un CD disku lasīšanas un rakstīšanas priekus. Daudzi spēj iztikt bez šīs iekārtas – mēs nē

    Kopsummā iekļāvos paredzētajos 350 Ls* un sanāca ļoti labs un jaudīgs dators ilgam laikam, kam devām vārdu – Dators Phenom II GTX (par godu GTX460 kartei)

    *Komplektācijai ir rekomendējošs raksturs, tamdēļ nekaunies izmainīt to, kas tev šķiet jāmaina, jo tādiem nolūkiem arī izveidojām labāko 0n-line komplektēšanas mehānismu, kuru daudzi dēvē par labāko datortehnikas nozarē.

    [img]https://www.dateks.lv/a/10/11110002/images/head_logo.gif[/img]

    #271833
    Raivix
    Participant

    Dators nav domāts spēlēm… Manuprāt, prātīgāk ir nopirkt normālu datoru pa 200Ls un konsoli pa 130Ls, tad vismaz nebūs katru gadu jāuzlabo dators, lai pavilktu jaunākās spēles.

    #271834
    Kon
    Participant

    zelta vārdi

    #271835
    Wuu
    Participant

    Ir ir , ierunājas divi gudriem. Nopērc konsuli pa 130Ls un maksā par katru spēli pa 35Ls un vel gada maksu lai online varētu spēlēt ne?

    Es labāk tām 200Ls datoram piemetu 130Ls videokarti un pērku spēles pa 13Ls + Steam atlaides + Free To Play.

    #271836
    tastins
    Participant

    Piekriitu Raivix`am. tik nepirktu Xkasti, lai nav taas maksas par online..

    #271837
    Kon
    Participant
    #271838
    nevertell
    Participant

    Vai ne ?

    Jo splitskrīnā spēlēt uz PC jau nevar tikai līkroči.

    #271839
    Kon
    Participant

    nu nebūs hot seat konkurents manam argumentam, nebūs

    #271840

    Muļķības. PC vispār ir vienīgā labā spēļu platforma. Visām konsolēm vajag līst kaktā un nomirt. Spēļu kvalitāte no tā tikai augtu.

    #271841
    Raivix
    Participant

    Tas velns nav nemaz tik melns, kā tu viņu mālē… No ārzemēm var dabūt spēles pat pa 5Ls. Jaunās maksā pie 20Ls, bet nejau 35… Ja arī sākumā ir liela cena, mēneša laikā tāpat nokrītas.

    Un par online maksu – es uzskatu, ka nav jau tik traģiski samaksāt tos 20Ls gadā par online, ja vien tur ir kārtība un Multiplayer strādā nepārtraukti, nevis kā PS3, kur PSN bija ciet mēnesi, un visi PS3 fanboyi skrēja uz bodi pirkt Xkasti. Es piekrītu, ka geimings nav lēts prieks, bet kas gan mūsdienās vispār ir lēts?

    #271842
    Wuu
    Participant

    Ugu, kā kuram, man mājās ir dzostiku jūra. Te pa lietainajiem laikiem, vakaros, tā tik vien tiek kapāts uz nebēdu. Var redzēt cik tev redzes loks plašs.

    #271843
    Wuu
    Participant

    Kam interesē mēnešu vecas spēles? Es gribu kā visi normāli cilvēki, pirmajā dienā spēlēties ar jaunajiem grāvējiem. Pa 5ls, pēc mēneša? Tik tiešām, nez kā man priekš PS2 sanāk pa 7Ls labākajā gadījumā disku iegādāties?

    Man nekas nav pret konsulēm, bet šie vājprāti, ka lētāk un katru gadu jāapgreido dators, ei dillēs. Tieši otrādi, es stipri šaubos ka ir daudz cilvēku kas var atļauties konsuļu spēlēšanu.

    p.s. Vispār man viss pox, man jau ir PC, PS3 un nākošnedēļ būs Xkaste :>

    #271844
    nevertell
    Participant

    Nu par to upgreidošanu ir pilnīgas muļķības. Pagaidām pietiek ar 8800gt, kas ir 4 gadus veca karte. Kas maksā tagad 30 latus, ja ne lētāk.

    Trula diršana no jums. Konsule ir labāka, ja gribi noguris to vienkārši ieslēgt, pagaidīt 5 minūtes un sākt spēlēt. Un protams, kad gribi spēlēt ko citu, vari iet un mainīt disku :>

    #271845
    Evers
    Participant

    Piekritīšu Streindžlovam. Ja esam bagāti, neko nesaprotam no īstas grafikas, neprotam uzinstallēt spēli, bieži savas līkrocības dēļ nokaujam datoru, un pirmās personas šūteru spēlēšanu ar pulti neuzskatam par ķēmošanos, tad pērkam konsoli. Pretējā gadījumā pērkam PC.

    Gan Xbox360, gan Playstation 3 dzelži ir smagi novecojuši, šī pati Dateks komplektētā kaste tos dzelžus pārspēj pīpējot un šņabi dzerot.

    PC kastes ik pa pāris gadiem nākas apgreidot (atkarīgs no tā, kāda kaste pirkta), ja gribam spēlēt spēles uz maximālajiem iestatījumiem. Konsolēm tāda problēma nav, jo spēle defaultā tiek sakonfigurēta tā, lai tas impotentais dzelzis viņu spētu pavilkt – ar pasūdīgāku grafiku, uz mākslīgi upskeilotas izšķirtspējas (720 izpludināts par 1080 – ņirgāšanās). Tā, ka atrunas par to, ka dators ir jāuzlabo, ir smieklīgas.

    Ja runājam par pirātismu, tad jebkurā gadījumā es izvēlos normālu PC ar licenzētu Windows un licenzētām spēlēm, nevis konsoli + spēļu diskus un PC (kautvai ar nelicenzētu softu), kurš tāpat no spēļu datora cenā atšķirsies kādus 100 Ls (uz švakāka psu un švakākas VGA rēķina), jo kaste par 200 Ls manas pārējās prasības tāpat neapmierinās.

    P.S. Ko darīs konsulists, kad viņa pirktais spēles disks pazudīs vai saskrāpēsies? PC spēlmanis spēli novilks no virtuālā spēļu plauktiņa Steam’ā un nekādu bēdu.

    #271846

    @ nevertell

    Jā, jo PC noteikti slēdzas ilgāk par 5 min un, lai spēlētu ko citu, vajag vispār datoru restartēt un ar diska nomainīšanu (vai vnk citu ikonu uz desktop) nekas nenotiks. Right.

    #271847
    nevertell
    Participant

    Tu nesaprati sarkasmu vai vienkārši stūlbs ?

    #271848
    usins
    Participant

    Esi licis legālu softu?

    Normalam vidējam latvietim laikam uz licenzēm izietu pāri k ls….

    Visie vajag Adobe Creative Suite jaunakās versijas, Autokadus, Krutākos Antivir. Tālāk Windows 7 (protams ultimatu), kādu viddeo onvertieri, kurš maksā ap 30usd, un kur nu vēl bez ofisa šmofisa pro versijas….

    Reti kurš paliek pie sava Home premium un open office vai labākajā gadījumā studen edišona office, kurš derīgs kādus gadus 4 max.

    #271849
    nevertell
    Participant

    Man ir tikai w7 un viss pārējais ir oupensurs/pirkts. A/v vispār nelietoju, windows nav domāts neta brauzēšanai.

    Nav tā, ka katrs mājas lietotājs ir pokemons, kurš bez Adobes CS nevar iztikt.

    #271850
    tastins
    Participant

    Kāda jēga spēlēt spēles onlinā uz PC, ka tur viss ir sap*****? nez kāpēc tur kāds tevi redz sarkanā krāsā cauri mājas sienām, kartes pārbūvētas, mašīnas lido un pats ienaidnieks nav redzams utt.. cik esmu spēlējis, lielākā daļa spēļu ir ‘uzlauztas’. tas ir vienīgais iemesls kāpēc dodu priekšroku PS3. pagaidām.

    #271851
    Evers
    Participant

    BF Bad Company 2, vismaz pēc Wuu sacītā, čīteru problēma nav aktuāla. Domāju, ka BF3 arī būs pārāk nopietns projekts lai tā veidotāji pieļautu čīterus.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 45 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā