AMD vs. Intel (1. daļa)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti AMD vs. Intel (1. daļa)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 49 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #146412
    Valodja
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/20080116172024150.jpg[/imgl]

    Pēdējā laikā daudzos datorveikalu un i-veikalu piedāvājumos ir pārsvarā datori ar Intel procesoru (visbiežāk Core 2 vai Celeron)? Kāpēc? Vienkārši tāpēc, ka Intel vienkārši ir tirgus līderis?

    “Tāpēc, ka tie ir labāki!” – man šodien atbildēja “Proline D” veikala pārdevējs. Uzprasīju, vai tie ir ātrāki?

    “Nu laikam,” saka čoms, “Intel Core 2 vienkārši labi procesori”.

    Iegāju Latinsoft’ā – tie vispār AMD netirgo. Kāpēc? Tāpēc, ka liela daļa pārdevēju ir nekompetenti un neskatās procesoru testus tomshardware.com. Un ko tad mēs tur, testos, redzam?

    Galddatoru procesoru cenu segmentā līdz ~Ls130 pirkt AMD Athlon X2 procesoru ir viennozīmīgi izdevīgāk. Pie tam mātesplates šiem procesoriem arī ir nedaudz lētākas. Neticiet? Salīdziniet paši!

    Piemēram, Athlon 5000+ X2 (cena ~Ls60) ir ātrāks par dārgāku (~Ls75) Core 2 E4500. Bet neuztraucaties, datorveikala pārdevējs vienalga teiks, ka Intel procesors ir labāks – jo veikals vienkārši gūst lielāku peļņu, pārdodot dārgāku preci. :rofl:

    Vienā veidā Intel tiešām ir labāks – Core 2 labāk “uzdzenas”. Bet pasakiet, vai tad katrs ierindas lietotājs (t.sk. sekretāres, skolnieki, informātikas skolotāji, programmētāji) virstaktē savu sistēmu? Domāju, ka ap 90% lietotāju ja arī zin, kas ir virstaktēšana, tad mēģinājuši to nav…;)

    Tātad, pirms lasāt kopā jaunu datorkasti – padomājiet ar galvu, salīdziniet, nevis ticiet un paļaujieties uz reklāmas trikiem.

    P.S. Š odien pasūtīju Athlon X2 5000+ Black Edition procesoru par Ls 65, kuram ir brīvs reizinātājs. Tas nozīmē, ka procesora frekvenci var palielināt no noklusētajiem 2,6GHz līdz apm. 3,3GHz, neaiztiekot FSB frekvenci. Un tas viss stabili darbosies. Kad salasīšu jaunu kasti, tad noteikti par to ziņošu nākamajā rakstā. Domāju vēl ielikt dažu veiktspējas testu rezultātus, salīdzinot ar Tvinky Athlon X2 6000 monstru. 😉

    #174190
    DMG
    Participant

    Vot vot es ar cik neesu gājis pa veikaliem labi ja vienu AMD redzu no kādiem 20 datoriem :suck: , bet es vienmēr esu bijis AMD piekritējs!

    P.S labs raksts, bet vai nevarētu ielikt kadu rasktiņu kāds tieši par tās frekvences palielināšanu? Man vienmēr tas ir interesējis tiaki īst nezinu cik tas droši un kā to pareizi dara :hmz:

    #174191
    Tvinky
    Participant

    Labs ir 🙂 Žēl, ka MAC izmanto Intel procesorus :/

    Pēc testiņa iemetīsim rezultātus 🙂

    P.S Kā Jums liekas, ilgāk lietotā Win OS uzrādīs sliktākus rezultātus par svaigi uzliktu un neskartu? Man liekas, ka tas testu mazliet padzīs Valodjas pusē – bet iespējams saliksim svaigas OS 🙂

    #174192
    Foxsk8
    Participant

    Mana pieredze ar AMD procesoriem vienmer ir bijusi labaka nekaa ar Intel razotajiem procesoriem.

    Saksu ar to kapec man nepatik Intel:

    1. Kad bija PI tad PII , PIII , Celeron , P4 tad vel nosaukumiem un visam parejam vareja izsekot lidzi, bet kas tagad notiek. Tadi visadi jauni nosaukumi vienkarsi putro cilvekiem galvu. Bet kaa mums datorikiem ir jazin viss. Sis vairak domats no parasta lietotaja puses.

    2. Nez kapec, visbiezak kad veicu PC remontu, tad slimnieki vairak ir Intel.

    3. Intel karst vairak, tatad ari vajag papildus dzesi, papildus izdevumi. Piem mans Semprons 3200 1,8 Ghz darbojas ideali ar 15 gradu temperaturu. Uzlikta Athlon X2 6000+ standarta dzese. Intel procesoriem, ka piem Celeron un P4 temperatura svarstas lidz 50 gradiem.

    4. Intel vienmer visur grib ielist.

    Kapec man nepatik AMD

    1. Viens ir aspekts tads, ja tu vari dabot letaku mantu, tad ari kaut ka psihologiski tu uz to tieksies. Piem bus divi procesori:

    AMD un Intel

    1.AMD maksas par paris latiem letak, varbut ari bus nedaudz lenaks. Intel bus atkal dargaks, un varbut jaudas pieaugums bus lielaks. Tatad protams cilveks, kuram piem prieks datortehnikas iegades ir atveleta tiesa summa teiksim 200 Ls, protams vins nems letako galu, un ari varbut sanaks ka sanems mazako jaudu. P.S. Sis varbut neatiecas uz visiem gadijumiem.

    2. Nepatik man pasa AMD procesora iepakojums, kada tiek pardota prece. Kad pirku savu procesoru, likas, ka tas ir vienkarsi ielikts kaut kadaa puspabeigtaa kartona kastitee. Nezinu kaa ir ar Intel. Tas bija pirmais, kas man iekrita acis. Protams, jo letaks iepakojums, jo letaka prece. Bet shads apgalvojums ne vienmer ir pareizs. Labak butu kadus 50 santimus vel samaksajis un dabujis smukaku iepakojumu. tas butu tas pats, kas darga ziemassvetku davana bez jauka iesainojuma.

    Kapec man patik Intel?

    1. Kaut kaa dazreiz rodas iespaids, vai nu tas ir kaut kur zemapzinaa iesedies no pasiem pirmajiem soliem pie PC, ka Intel ir vislabakais, un citi razotaji nemaz nav. Pat navar isti taa izskaidrot, ir reizes ka patiesam tu sajutu Intel procesora jaudu vien piesezoties pie kada PC, kam ieksas ir sis firmas procesors.

    2. Intel procesorus parasti perk cilveki, kuriem ir vairak lidzeklu prieks datortehnikas. Ja jau vareji nopirkt dargaku proci, tad ari par datortehnikas remontu vari labi samaksat un regulari to kop un saudzee.

    Rezumejums:

    Cik cilveku, tik viedoklu. Man personigi iet jau 3 AMD firmas procesors. Visi ir bijusi no Sempron sortes. Manam vajadzibam pilnigi pietiek. Speles iet normali, kodet var normali, nekas nevelkas, par proca nokupesanu nav jauztaucas, jo karst mazak nekaa Intel procesori.

    P.S. Diezgan gars viedoklis sanaca. Tadi nu ir mani uzskati un iespaidi attieciba uz sho temu. Bet kaa jau teicu, cik cilveku tik viedoklu un par gaumi nestridaas.

    Nakosaa tema:

    Veikala darbinieki.

    Tava vietaa es tas firmas prieksniekam izteiktu piedavajumu iet pie viniem stradat. Firma tad varetu ari AMD procesorus tirgot. Protams, ja firmai interesee tikai nauda, nauda, un nauda, tad talu vini netiks, bet ja vinai interesee cilveku velmes, piedavajumi un izvelnes briviba, tad mierigi var pienemt kadu zinosaku cilveku, kas zin kas ir AMD un kas Intel, kaa ari mak cilvekiem paskaidrot kas ir labaks, kas nee. Nu apmeram kaa manaa sajaa rakstaa. Tad cilvekam netiek nekas uzspiests un ieborets. Vins pats var izdarit savu izvelni.

    Paldies tiem, kas izlasija visu.

    #174193
    msh
    Participant

    Man ir bijušas divas kastes. Vecā, bijusī muteres, ar 200 MHz Pentium MMX, 160 MB RAM, 2,37 GB HDD un tā tālāk. Un šī, kuru uzstellēju 2003. gada augusta sākumā. Tolaik, prātojot par proča izvēli, P4 un celkas tika atmestas tādēļ, ka negribējās to, kas visiem apkārt 😀 Duronus tolaik es uzskatīju par sūdīgākajiem pročiem :rofl: Paņēmu Athlon XP 2500+ par 64 ls [box], tagad nožēloju, ka nepaņēmu 3200+ 😀 Kaste pēc idejas joprojām tā pati, tik vien, ka no tā, kas bija sākumā, palicis viens vienīgs procis ar radiatoru un keiss, bet tas arī ir ar fleksi paguvis iepazīties 😀 Pašam personīgi liekas, ka P4 ir tādi lagaini, po, ka stiprāki 😀 Par to karstumu, ko te foxsk8 minēja – karsti ir, un tāpēc tiem ir draņķīgi box ventilatori, kas saraujas putekļus un tad ir čau. Kamēr manu Athlon XP box radiatoru ar putekļiem piedzīt… Nu neiespējami nav, bet vismaz kādus divus gadus vajadzētu 😀 Intel pročus neesmu pircis un pirkt netaisos, vienkārši pārliecības un inteļa cūcību dēļ. Pašam gan krājas aizvien vairak visādu vecu inteļa proču 😀 Jāparēķina… viens 50 MHz 486DX-2, viens tāds pats, bet SX, divi 200 MHz Pentium MMX, viens 200 MHz Pentium Pro, krutā 266 MHz celka bez L2 keša, 333 Mhz celka, 433 Mhz celka, divi 350 MHz P2, divi socket 478 3 GHz preskoti [kurus nav kur likt]. Tagad jaunākais eksponāts – 733 MHz celka 😀 To ir doma izmantot. Ai, vēl ir viens 1,2 GHz duron morgan, kuram mēģināju salodēt tiltus, rezultātā gandrīz nokūpēja šitās kastes mātene, bet procis laikam ir dzīvs, slinkums čakarēties. Vēl ir 1 GHz Athlon Thunderbird B, kas atrodas kastē, ko no savā krājumā esošajiem lūžņiem sastellēju priekš kaimiņa :rofl: Bik sanāca kolekcija 😀

    #174194
    Valodja
    Participant

    Njā, ja jau Latinsoft’s ir “Microsoft Gold sertified partner” (izmanto windows kā web serveri, paši kodē mājaslapas pēc pasūtījuma uz ASP) un ir uzticīgi Intel pročiem – tātad ļoti konservatīvi ļaudis. 😀 Un viņiem neko neizskaidrosi, kā var lietderīgi izmantot datoru komplektējošās detaļas (tai skaitā arī CPU). Piemēram, ja cilvēkam budžets ir piemēram, ~Ls300 kastei, tad uz AMD bāzes šāds kompis sanāktu kudiš jaudīgāks, nekā Intelis! :party: Ja domāt loģiski, pārdodot AMD datorus par tādu pašu cenu kā konkurence, viņi gūtu labāku pieprasīju (ja pircēji būtu kompetenti) un lielāku peļņu nu lielāka pārdoto datoru skaita. Vai nu arī varētu būvēt apm. tikpat jaudīgas kastes kā lielākā daļa Inteļu, bet lētākas – atkal izdevīgi! Nu, bet neviens jau nav vainīgs, ka viņi domā ar “apakšējām puslodēm”…… :duno: :duno: :duno:

    #174195
    drunk_lizard
    Participant

    foxsk8 wrote:


    1. Kad bija PI tad PII , PIII , Celeron , P4 tad vel nosaukumiem un visam parejam vareja izsekot lidzi, bet kas tagad notiek. Tadi visadi jauni nosaukumi vienkarsi putro cilvekiem galvu. Bet kaa mums datorikiem ir jazin viss. Sis vairak domats no parasta lietotaja puses.

    parastam lietotajam tas vispaari ir pie kaajas, pie kam gan amd gan intelim ir vienliidz daudz dazjaadu procesoru modelju ar visaadaam nianseem…

    2. Nez kapec, visbiezak kad veicu PC remontu, tad slimnieki vairak ir Intel.

    ko tu remontee pc??? procesorus? jeb osu? un biezji tu veic remontus?

    katraa zinjaa, palasot tevis rakstiito, es nevienam neieteiktu dot tev kaarbu dajebkaadam remontam….

    3. Intel karst vairak, tatad ari vajag papildus dzesi, papildus izdevumi. Piem mans Semprons 3200 1,8 Ghz darbojas ideali ar 15 gradu temperaturu. Uzlikta Athlon X2 6000+ standarta dzese. Intel procesoriem, ka piem Celeron un P4 temperatura svarstas lidz 50 gradiem.

    gan intelim, gan amd ir procesori ar palielinaatu karsjanu, tas atkariigs no procja fiziskaas un logjiskaas arhitektuuras. btw – tiesji amd parasti ir siltaaki (p4 preskots ir iznjeemums). un jaa, ja tev sempronam ir 15 graadi ar stock dzesi, tad tu drosji vien leduspagrabaa dziivo. juutu tev liidzi

    4. Intel vienmer visur grib ielist.

    par sjito man vispaari nav komentaaru – ljoti paarliecinosjss arguments…

    taalaak man piegriezaas paareejaas aplamiibas komenteet…

    foksinj, kad paaugsies, pienjemsies praatinjaa un saaksi domaat un analizeet pats – tad varees pie sjiis teemas atgriezties….

    #174196
    Foxsk8
    Participant

    drunk_lizard wrote:

    foxsk8 wrote:


    1. Kad bija PI tad PII , PIII , Celeron , P4 tad vel nosaukumiem un visam parejam vareja izsekot lidzi, bet kas tagad notiek. Tadi visadi jauni nosaukumi vienkarsi putro cilvekiem galvu. Bet kaa mums datorikiem ir jazin viss. Sis vairak domats no parasta lietotaja puses.

    parastam lietotajam tas vispaari ir pie kaajas, pie kam gan amd gan intelim ir vienliidz daudz dazjaadu procesoru modelju ar visaadaam nianseem…

    2. Nez kapec, visbiezak kad veicu PC remontu, tad slimnieki vairak ir Intel.

    ko tu remontee pc??? procesorus? jeb osu? un biezji tu veic remontus?

    katraa zinjaa, palasot tevis rakstiito, es nevienam neieteiktu dot tev kaarbu dajebkaadam remontam….

    3. Intel karst vairak, tatad ari vajag papildus dzesi, papildus izdevumi. Piem mans Semprons 3200 1,8 Ghz darbojas ideali ar 15 gradu temperaturu. Uzlikta Athlon X2 6000+ standarta dzese. Intel procesoriem, ka piem Celeron un P4 temperatura svarstas lidz 50 gradiem.

    gan intelim, gan amd ir procesori ar palielinaatu karsjanu, tas atkariigs no procja fiziskaas un logjiskaas arhitektuuras. btw – tiesji amd parasti ir siltaaki (p4 preskots ir iznjeemums). un jaa, ja tev sempronam ir 15 graadi ar stock dzesi, tad tu drosji vien leduspagrabaa dziivo. juutu tev liidzi

    4. Intel vienmer visur grib ielist.

    par sjito man vispaari nav komentaaru – ljoti paarliecinosjss arguments…

    taalaak man piegriezaas paareejaas aplamiibas komenteet…

    foksinj, kad paaugsies, pienjemsies praatinjaa un saaksi domaat un analizeet pats – tad varees pie sjiis teemas atgriezties….

    Vai tad es pats neanalizeju. Uzrakstiju savas domas, un arii ka man dzivee ir nacies saskarties. Tur nekadu aplamu izdomaju pec manam domam nav. Ja nu ir kads stridigs izteiciens, tad esmu pieminejis, ka ne vienmer tas taa ir.

    #174197
    Jonis
    Participant

    Fox, vnk sakot, tu esi mulķis [taa jau labu laiku likās palasot ko tu k-kur raxti, bet šoreiz vairs nevar izturēt bez lamuvardiem] :duno: 😀

    tu tur uzraxtiiji taadas mulkibas, ka labāk neko nelabot, nav vērts tāpat, gandrīz katram tavam vārdam tur var normāli piesieties un to apstrīdēt .

    Protams, Intel ir labāki (vienkārši labāki), un pilnīgi piekritu tam pardevejam vai kam tur ko tas volodja raxtiija. Un drošvien jau tu (valodja) neskatijies tur k-kadu kompi (raxtammashinu, vai kalkulatoru) lidz 200Ls, tad vareetu AMD pardevejs ieteikt).

    #174198
    Foxsk8
    Participant

    Jonis wrote:

    Fox, vnk sakot, tu esi mulķis [taa jau labu laiku likās palasot ko tu k-kur raxti, bet šoreiz vairs nevar izturēt bez lamuvardiem] :duno: 😀

    tu tur uzraxtiiji taadas mulkibas, ka labāk neko nelabot, nav vērts tāpat, gandrīz katram tavam vārdam tur var normāli piesieties un to apstrīdēt .

    Protams, Intel ir labāki (vienkārši labāki), un pilnīgi piekritu tam pardevejam vai kam tur ko tas volodja raxtiija. Un drošvien jau tu (valodja) neskatijies tur k-kadu kompi (raxtammashinu, vai kalkulatoru) lidz 200Ls, tad vareetu AMD pardevejs ieteikt).

    labi, ja tu taa uzskati. Tad apstridi manu sakamo. Tad var but piekritisu. Pamato, tad kapec tev butu taisniba.

    Tavas smadzenes laikam nevar uztvert to, ka es teicu. Cik cilveku tik viedoklu, nesaku, ka manejais viedoklis ir tikai vienigais un pareizais. Es vismaz uzrakstiju, kas man personigi patik katraa no procesoru razotajiem, un kas nepatik. Nevis tikai prostu tekstu:

    Man patik Intel. Tiesi tas no tavasd puses parada to, ka pats nevari neko vairak pateikt, jo bail, ka kads tev adu par acim novilks. man nav ko baidities un rakstit.Jus gribiet tikai sadzirdet to ko gribiet.

    Nezinu Jonis cik tu vecs, bet ja ej vel vidusskolaa, tad Vestures exsi tev nenolikt, jo ja uzrakstisi, Krievija ir varena valsts. Neko vairak nepaskaidrojot, nepamatojot savu viedokli, varbut uz F limeni noliktu.

    P.S. Bezjedzigs kars, kurs nu labaks. Samierinieties, ka gan AMD ir labs, gan Intel ir labs. Katra ir savas sliktas un labas ipashibas, ko daz labs nesaskata, ka piem Jonis.

    Tad nu gudrinieki, kuri te domaa baigi spregat pret mani, apstridiet mani. Esmu uzvilcies. 😀

    #174199
    usins
    Participant

    Strīdēties netaisos, bet nu, kā lai saku.. es dodu priekšroku AMD.

    Cik reizes nav sanacis ar kaimiņu vienādas spēles uzlikt.. tad abiem bija puslīdz vienādi PC tikai CPU atšķīrās. Viņam Pentium man Athlon :). Un bieži gadījās, ka mans pēc MHz Lēnāks ielika ātrākajam Inelīim. Protams ne vienmēr, bet bija situācijas.

    Tag uz Laptopa AMD divkodolnieks. Labs, manas vajadzības apmierina. Cik esmu skatījies, ja ņem portatīvo, tad no Intel puses jāņem kkas ar Centrino tehnoloģiju, savādāk švaki ejot. Bet AMD nav tā īpaši jāmeklē. Vienīgi mīnusiņš tāds, ka AMD nedaudz vairāk elektrības ēd. Nezinu par jaunķo paaudzi, nav gadījies palasīties.

    Par gaumi protams nestrīdas, bet es lietoju tiki un vienīgi AMD

    #174200
    drunk_lizard
    Participant

    slinkums rakstiit siikumos….

    protams, ka uz speeliiteem amd buus labaaki, mhhhh

    geimeri neapteestie

    jums tikai viens praataa – speeliites!

    tas ir sakaraa ar biku savaadaaku arhitektuuru un dazjaam papildu instrukcijaam amd procjiem

    amd sevi kopsj saakta gala ir pozicioneejis kaa sjirpotrebu un orenteetu uz plaanpraatiigajiem geimeriem….

    savukaart intelis saliks vienaa kastee amd matemaatiskos apreekjinos, liidz ar to nopietnam darbam, izstraadeem etc visaa pasaulee dod prieksjroku intelim

    jautaajumi ir?

    un foksjinj, kaa jau teicu – paaugsies, pienjemsies gudriibaa un tad pasjam buus smiekliigi par saviem spriedeleejumiem….

    #174201
    msh
    Participant

    Jonis wrote:

    Fox, vnk sakot, tu esi mulķis [taa jau labu laiku likās palasot ko tu k-kur raxti, bet šoreiz vairs nevar izturēt bez lamuvardiem] :duno: 😀

    tu tur uzraxtiiji taadas mulkibas, ka labāk neko nelabot, nav vērts tāpat, gandrīz katram tavam vārdam tur var normāli piesieties un to apstrīdēt .

    Protams, Intel ir labāki (vienkārši labāki), un pilnīgi piekritu tam pardevejam vai kam tur ko tas volodja raxtiija. Un drošvien jau tu (valodja) neskatijies tur k-kadu kompi (raxtammashinu, vai kalkulatoru) lidz 200Ls, tad vareetu AMD pardevejs ieteikt).


    Par tavu intelektu jau liecina tavs avatars ar klucijas reklāmu :rofl:

    d_l, ja tu ar to tekstu centies sevi mierināt un pasniegt kā nopietna darba veicēju… 😀 Piemēram, tas, ka īri, kā jau stulba tauta, AMD nepazīst vispār, nozīmē, ka viņi ar kastēm veic nopietnu darbu? 😀 Tas ja geimeri iecienījuši AMD – paši vainīgi. Nezinu, C2D laikam beidzot darbojas arī, ne tikai silst un bremzē, tad varbūt jaunākos pimpeļus ir vērts pirkt 😀

    #174202
    samurajs
    Participant

    Vot nu šitā ir īstā tēma, kur katram izrādīt savu stulbumu… :duno: Salaistu kopā 1 istabā – jumts sāktu cilāties 😀

    Vienam vairāk strāvu ēd, citam vairāk dzīvokli silda… nu moin… bet kā vispār var salīdzināt 2 dažādas CPU klases, kurās desmitiem modeļu ar pavisam atšķirīgiem parametriem? Tas gandrīz kā tualetes papīru ar virtuves dvieļiem salīdzināt… atslaucīties jau var ar abiem, un arī traukus kaut kā noslaucīt 😀

    Salīdzināt (piemērs) AMD ATHLON 64 X2 5000+ vs. Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz FSB1333 – tas jau būtu daudz korektāk, un ja vēl ar visiem benchmark testiem – to jau varētu saukt par reālu pētījumu.

    Man pat liekas ka raksta autors speciāli izprovocējis kārtējo kariņu… pat virsraksts atbilstošs :win:

    Tātad, lietotāji, turpiniet izrādīt savu stulbumu provokatīvā tēmā! Mēs novērtēsim un dosim balles! 😀

    #174203
    osh
    Participant

    Nu, tiešām, kāda jēga dirsties?

    Ir dažādi modeļi, dažādas vajadzības cilvēkiem.

    Es personīgi jau vairākus gadus pērku tikai AMD procesorus, bet es nebūt nesaku, ka Intel huiņa, sūds blablabla..

    Vienkārši aptuveni izvēlos kaut kādu jaudas robežu un tad paņemu lētāko variantu tajos ietvaros, parasti tas nu ir sanācis AMD.

    Nekādus nopietnus darbus uz kompja neveicu, spēles spēlēju uz Xbox, lai pasēdētu netā, paklausītos muzonu un kādu filmu paskatītos nekāds QuadCore nav nepieciešams.

    #174204
    usins
    Participant

    😀 nu es nezinu D_L bet palasoties Tom Hardware man radaas cits iespaids, njā, tas atkarīgs no english prasmēm 😀 njā.

    #174205
    Valodja
    Participant

    samurajs wrote:


    Salīdzināt (piemērs) AMD ATHLON 64 X2 5000+ vs. Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz FSB1333 – tas jau būtu daudz korektāk, un ja vēl ar visiem benchmark testiem – to jau varētu saukt par reālu pētījumu.

    Man pat liekas ka raksta autors speciāli izprovocējis kārtējo kariņu… pat virsraksts atbilstošs :win:


    Nē, Samuraj, es negribu karot. Man nav žēl, ka cilvēki lieto Intel. Vienkārši gribu cilvēkiem atvērt acis, lai tie domā un iemācās salīdzināt. Pietam domāju ka salīdzināt AMD ATHLON 64 X2 5000+ vs. Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz FSB1333 ir nekorekti, jo tie ir dažādās cenu klasēs.

    #174206
    samurajs
    Participant

    Valodja: Salīdzināt primāri vajag pēc parametriem nevis cenām. Cenu var pieminēt beigās kā izšķirošu parametru, ja pārējie ir līdzvērtīgi. CPU nepērk vienai dienai; tie pārdesmit lati nav galvenais, ja var dabūt stipri labāku preci.

    Man nekas nav pret AMD, arī pašam tāds. Bet šokē, cik daudz stulbuma var sapostot vienā tēmā 😀

    #174207
    usins
    Participant

    Pelnam idiotisma punktus :D:D

    Nja, pashi zinātnieki vēl strīdās kas ir labāks.. Intel vai AMD.. tā nevar teikt.. Intel 100% labāks tam un tam, bet AMD tam un tam… nja… jo pliks CPU nepadara sistēmu stipru.. sistēma ir tik spēcīga cik ir tās vājākais posms. UN ir Labi, ka starp AMD un INTEL pastāv konkurence.. nebūs monopols un uzskrūvētas cenas.

    #174208
    memorex
    Participant

    nu situācija manā skatijumā ir tāda:

    1) AMD pašlaik labākais X2 ir laikam 6400, bet intel ir vel mazliet jaudīgāki, neiet tagad runa kurš labāks utt, bet nav piedāvājuma.

    2) AMD 4 kodolu procesoriem problēmas, vecais Q6600 maksā tagad ļoti lēti, salīdzinot cik maksāja sākumā. Atkal nav konkurence.

    Līdz 100Ls es arī ņemtu AMD, bet procesoru tirgū svarīgākais ir no sākuma izlaist labus high end, un tad pārējās klases, kas pašlaik ir izdevies Intel.

    Rezumē: personīgi vienalga kāds cpu, kurš iekļausies manā cenā un labāk performēs to arī pirktu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 49 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā