Kino apskats: Madagaskara 3

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Kino apskats: Madagaskara 3

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156709
    shady
    Participant

    Nesen devos noskatīties jaunāko animācijas filmu, ar jau savā ziņā lielu popularitāti iekarojušajiem varoņiem, “Madagaskara 3”. Tā kā šī filma ir paredzēta bērnu auditorijai, tad līdzi uz preses seansu paņēmu savus divus lielākos puikas. Bērni jau, protams, bija sajūsmināti un ne jau tikai tādēļ, ka Madagaskara ar abām iepriekšējām filmām bija jau iekarojusi savu vietu zem saules bērnu acīs, bet filma ir skatāma arī 3D formātā. Trīs dimensiju efekti tik tiešām ir jūtami ar baudu un ne reizi vien manīju, ka bērni satrūkās no specefekta un sajūsmu pārņemti izdvesa skaņu – oooh. Oho!

    Un ja jau tā ir bērnu filma, tad būtu grēks neminēt arī pašu bērnu viedokli. Tāpēc citēšu bērnu teikto:

    “Š itā daļa patika labāk par iepriekšējām, jo bija daudz visādu piedzīvojumu ārpus Zoo, bija jauni draugi un visādi cirka triki. Ļoti daudz smējos, un ar 3D filma vispār bija kolosāla”. (Gints, 10 gadi)

    “Visinteresantākie bija cirka triki, patika kā dzīvnieki tika galā ar ļauno ķērāju, un ka daudz tika galā arī bez pingvīnu palīdzības. Arī man šī daļa patika labāk, jo bija visādas pakaļdzīšanās, kuras 3D bija forši skatīties”. (Edgars, 8 gadi)

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_madagaskara_1.jpg[/img]

    Ja jāizsakās arī man, tad filmiņa bija ar pozitīvām emocijām, par draudzību, par uzticību un nepadošanos grūtībām. Nekādu dziļāku zemtekstu es necentīšos izfilozofēt, jo filma ir domāta bērniem, un viņiem ir pilnīgi vienalga – kas ir režisors, cik nopelniem bagāta ir viņa karjera un tamlīdzīgas lietas. Garlaikoties pats arī negarlaikojos un varēju mierīgi relaksēties pie 3D.

    Īsumā pārstāstot saturu: galvenie varoņi vēlas nokļūt mājās (atpakaļ Zoo), bet pingvīni viņus ir pametuši un ir skaidrs, ka viņiem pakaļ uz Ä€friku vairs nebrauks. Tā lauva (Aleksis) ar saviem draugiem dodas uzmeklēt pingvīnus, lai palīdz nokļūt atpakaļ Š…ujorkā. Tā nebūs Madagaskara, ja ceļojums nepārvērtīsies par piedzīvojumu gan ar priekiem, gan nepatikšanām. Pēc manām domām, ir redzētas saturā aizraujošākas filmas, kā piemēram, “Tintiņa piedzīvojumi”. Bet Madagaskara ir Madagaskara, galvenais jau, ka bērniem patika!

    Daži interesanti fakti par “Madagaskara 3””>[/color]

    [/size]

    – Filmas izveidē izmantoti vairāk nekā 120 000 atsevišķi datorģenerēti kadri.

    – Majestātiskā cirka aina satur vislielāko, visdetalizētāko pūļa skatu visā DreamWorks vēsturē – vairāk nekā 5000 atsevišķu personāžu. Ainā ir arī dažādi efekti – migla, dzirksteles, uguns un lietus, turklāt tās radīšana prasīja 1,6 miljonus renderēšanas datorstundu.

    – Retrospekcijas aina satur iespaidīgus uguns efektus un ļoti detalizētus pūļa tuvplāna uzņēmumus, kas prasīja 2,8 miljonus renderēšanas datorstundu.

    – Manhetenas siluetā sākotnēji nebija jaunā Pasaules tirdzniecības centra. DreamWorks darbinieks, kurš dzīvo Š…ujorkā un nesen bija redzējis vēl nepabeigto celtni, lūdza to iekļaut, lai parādītu apbrīnojamo arhitektūru.

    – Džī skropstas veidotas no 96 vienībām, kas ir animētas.

    – Aleksam ir vairāk nekā 2000 individuālu vadības iespēju, kas ļauj animatoriem to novietot jebkurā pozā.

    – Katram masu skatu personāžam tika izveidoti trīs iespējamie ķermeņi, sešas iespējamās galvas un liels skaits apģērba iespēju, kas kopā veidoja 19 miljonus iespējamo unikālo personas kombināciju. Salīdzinājumam – Š…ujorkas apgabala apdzīvotība tikai šogad sasniegusi 19 miljonu iedzīvotāju robežu.

    – Monako ir 2393 ēkas, kas kombinētas no 42 dažādiem modeļiem, no kurām vairumam bija vēl 3 variācijas. Starp daudzām ēkām izkaisīti arī citi modeļi (krēsli, krūmāji, puķupodi un citas konstrukcijas).

    Starp citu, tehniskais nodrošinājums filmas tapšanai arī bija diezgan apjomīgs arsenāls ar vairāk nekā 200 darbstacijām (Z800) no HP un HP ProLiant Blade serveri, kuru datu apjoms mērams ap 200 terabaitu ietilpību un nostrādāja 65 miljonus renderēšanas stundu!

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PlkWVkpP59U[/youtube]

    Filmas pirmizrāde Latvijā: 15.06.2012

    Filmas garums: 1h 33min

    Filmu kompānija: Dream Works Animation

    IMDb vērtējums: 7 / 10 no (2119 balsis)

    Un, protams, paldies mūsu draugiem no Nofilmets.lv!

    #286926
    akms47
    Participant

    Man prasītos kāds jauns Die hard (bet tas man). Po cik datorstundas tur renderētas. Tas tomēr ir bērnu kino un bērniem galvenais ir action un ne datornderēšanas stundas. To pašu efektu vat panākt ar daudz mazākiem līdzekļiem. Pat ja grafika tiktu atstāta pirmās sērijas līmenī, bērni skatītītos, jo tie ir viņu laika ekrāna varoņi.

    #286927
    Genādijs
    Participant

    “200 darbstacijām (Z800)” pareizini dēls šo skaitli ar 10 un būsi iespējams nedaudz “tikai pavisam nedaudz” tuvāk realitātei.

    #286928
    Jaunzems
    Participant

    Vai nav smieklīgi, ka animācijas filmas kļūst reālistiskākas, bet mākslas filmas – tieši otrādi?

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā