Padomi ērtākai Windows 7 lietošanai

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Padomi ērtākai Windows 7 lietošanai

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149183
    ehex
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/1545_titletweak7_1.png[/imgl]Iepriekšējā rakstā par Windows 7 optimizēšanu piedāvāju apskatīt tweakus, kas vairāk ir domāti, lai palielinātu Windows 7 veiktspēju un padarītu to ātrāku, bet šoreiz vairāk pievērsīsimies UI tweakiem, lai padarītu sistēmu ērtāku lietošanai. Pirms sākam, vēlos piebilst vēl vienu lietu. Tātad iepriekšējā rakstā saņēmu atsauksmes, ka daži no padomiem nedodot vajadzīgo efektu, tieši tāpēc teikšu uzreiz, ka nesolu, ka visi no sekojošajiem padomiem var dot kādu labumu jūsu sistēmai. Raksta mērķauditorija ir vairāk ir domāti cilvēki, kam patīk šādas lietas darīt vienkārši darīšanas pēc.

    1.Pieteikšanās ekrāna mainītājs. Līdzīgi kā Windows Vista un XP operētājsistēmām, arī Windows 7 ir izveidota neliela aplikācija, kas ļauj nomainīt pieteikšanās ekrānu. Darboties ar to ir pavisam vienkārši, tikai nospiežam pogu „Change Logon Screen”, izvēlamies attēlu un darīts! Tikpat vienkārši ir arī atgriezt atpakaļ savu veco pieteikšanās ekrānu, tikai jānospiež poga „Revert To default Logon Screen”.

    Logon Changer for Windows 7 lejupielāde

    [img]https://www.bildites.lv/images/6ityn7keck4iqkprbwov.png[/img]

    2.Flip3D īsceļš. Windows Vista un Windows 7 operētājsistēmās ir funkcija „Flip3D” ar kuru var ērti pārslēgties starp programmām. Vista operētājsistēmā tai varēja piekļūt nospiežot Win+Tab, kā arī caur īsceļu ātrās palaišanas joslā. Diemžēl Windows 7 šai funkcijai var piekļūt tikai ar pirmo variantu, bet to var mainīt!

    1.Nospiežam darbvirsmā ar labo peles taustiņu brīvā vietā, navigējam uz izvēlni „New” un izvēlamies „Shortcut”.

    2.Atvērsies logs, kurā rakstām iekšā sekojošo tekstu: RunDll32 DwmApi #105 un spiežam Next.

    3,Tālāk nosaukumā ierakstam: Flip3D un spiežam Finish.

    4.Īsceļš ir izveidots, tomēr, lai to varētu vieglāk atpazīt, piešķirsim tam ikonu. Tātad uzspiežam uz tā ar labo peles taustiņu un ņemam properties.

    5.Cilnē „Shortcut” izvēlamies „Change icon”.

    6.Zem teksta „Look for icons in this file” iekopējam šo C:windowsexplorer.exe (burtu „C” vēlams nomainīt uz to kurā ir uzinstalēta jūsu Windows 7 sistēma) un izvēlamies norādīto ikonu un spiežam OK abas reizes, lai aizvērtu ciet.

    7.Beigu beigās varam varam pievienot īsceļu uzdevumjoslai.

    [img]https://www.bildites.lv/images/9i5wga9f8qepea146vmd.png[/img]

    3.”System Repair” diska izveide. Ja jūsu īpašumā ir Windows 7 instalācijas disks, tad šo padomu droši varat izlaist. Windows 7 instalācijas diskos ir integrēta „Repair” iespēja ar kuras palīdzību var izlabot dažādas kļūmes, dēļ kurām sistēma iespējams nestartējas vai darbojas nepareizi. Ja jums nav pie rokas instalācijas disks, tad jums ir iespēja izveidot atsevišķu labošanas disku, kas sevī ietver tās pašas labošanas funkcijas, kas iekļautas parastajā instalācijā. Lai to izdarītu, dodamies uz Start izvēlni un Search lodziņā iekopējam recdisc.exe un spiežam Enter. Ievietojam rakstītājā tukšu CD-R vai CD-RW disku un spiežam uz pogas „Create Disk”.

    4.”Send To” izvēlnes paplašināšana. Nospiežot labo peles taustiņu uz faila vai mapes ir pieejama „Send To” izvēlne ar kuras palīdzību var nosūtīt failu uz dažādām vietām vai programmām , tomēr vietu skaits ir ļoti mazs. To var mainīt! Lai to paplašinātu, pirms labā peles taustiņa spiešanas turiet nospiestu pogu „Shift”, tādējādi šis saraksts paplašināsies. Ir arī iespēja pievienot savas vietas un programmas šim sarakstam. Lai to izdarītu, Start izvēlnes Search lodziņā %APPDATA%MicrosoftWindowsSendTo, spiežam Enter un pievienojam šajā mapē īsceļus uz programmām vai vietām.

    [img]https://www.bildites.lv/images/asp00pox7dlfv9siy7.png[/img]

    5.Internet Explorer atinstalēšana. Lai gan Windows 7 E versijās pārlūks Internet Explorer būs izņemts, tomēr testa versijās tas vēl joprojām ir iekļauts. Ja nu kādam šis pārlūks pamatīgi traucē, tad ir iespēja to atinstalēt. Lai to izdarītu rakstam Start izvēlnes Search lodziņā Turn Windows features on or off un spiežam Enter. Tālāk noņemam ķeksi pie internet Explorer un spiežam OK.

    6.Atkritnes piespraušana uzdevumjoslai. Windows 7 uzdevumjoslai visus vienumus piespraust neļauj, piemēram mēģinot to izdarīt ar atkritni, tā tiek pievienota windows Explorer „Jumplistei”, tomēr pastāv metode, kā šo var apiet. Vajadzīgs tikai izdarīt sekojošās lietas:

    1.Nospiežam uz darbvirsmas ar labo peles taustiņu, navigējam uz izvēlni „New” un izvēlamies „Shortcut”.

    2.Zem „location” iekopējam šo:

    %SystemRoot%explorer.exe shell:RecycleBinFolder

    Un spiežam Next

    3.Nosaukumā ierakstam Recycle Bin un spiežam Finish.

    4.Lai īsceļam pievienotu ikonu, uzspiežam uz tā ar labo peles taustiņu un ņemam „Properties” un ‘Shortcut cilnē” izvēlamies „Change icon”.

    5.Zem „Look for icons in the file” ierakstam %SystemRoot%system32imageres.dll un izvēlamies atkritnes ikonu un spiežam OK.

    6.Beigu beigās velkam un pievienojam īsceļu uzdevumjoslai.

    [img]https://www.bildites.lv/images/zjhdpx0svyvnva8zb46y.png[/img]

    7.Start izvēlnes interneta meklēšanas aktivizēšana. Izmantojot Start izvēlni iespējams meklēt ne tikai failus datorā, bet arī informāciju internetā. Diemžēl pēc noklusējuma šī opcija ir atslēgta, bet to var mainīt.

    1.Start izvēlnes meklēšanā iekopējam gpedit.msc un spiežam Enter.

    2.Navigējam uz User Configuration/Administrative Templates/Start Menu and Taskbar un atveram „Add Search Internet link to Start Menu”.

    [img]https://www.bildites.lv/images/vr8juf7tg0id2qgnva5.png[/img]

    3.Izvēlamies „enabled” un spiežam OK.

    [img]https://www.bildites.lv/images/22xzzbj37ya607yxwtt.png[/img]

    4.Tagad meklējot Start izvēlnē jums ir pieejama poga „search in internet”

    [img]https://www.bildites.lv/images/hm4caq2yzaxiu7u34jl7.png[/img]

    8.”Explorer” sākšana „My Computer” skatā. Daudzi droši vien ir pieraduši, ka atverot windows Explorer jūs redzat visas partīcijas, CD un DVD „draivus”, tomēr Windows 7 tas atveras „Libraries” skatā. To var nomainīt. Start izvēlnes meklēšanā ierakstam Windows Explorer un meklēšanas rezultātos uzspiežam uz „Windows Explorer” ar labo peles taustiņu un ņemam „Properties” Shortcut cilnē nomainām Target uz %SystemRoot%explorer.exe /root,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} un spiežam OK. Š o pašu darbību arī izdarām īsceļam uzdevumjoslā. Uzspiežam uzdevumjoslā uz Explorer ikonas ar labo peles taustiņu un Jumplistē uzspiežam vēlreiz ar labo uz „Windows Explorer” un nomainām Target uz iepriekšminēto.

    9.Uzdevumjoslas pielāgošana. Pieļauju, ka daudziem ir grūti pierast pie jaunās Windows 7 uzdevumjoslas, tomēr to ir iespējams pielāgot savām vajadzībām. Viss kas ir jāizdara ir jāuzspiež uz uzdevumjoslas ar labo peles taustiņu un jāatver „Properties” un tur arī var izvēlēties vajadzīgo opciju, piemēram „Use Small Icons”, lai uzdevumjoslas ikonas kļūtu mazas vai arī pie „Taskbar Buttons” izvēlēties sev piemērotāko variantu, lai atvērtajām progammām rādītos tikai ikonas vai arī poga ar pilnu nosaukumu.

    [img]https://www.bildites.lv/images/b3orqhgmiwx6h48d1sgv.png[/img]

    10.Vecā tipa labā peles taustiņa izvēlne. Iepriekšējās Windows versijās uzspiežot uz atvērtas programmas uzdevumjoslā bija pieejama izvēlne ar iespējām Close, Maximize, Minimize utt. Windows 7 uzspiežot ar labo taustiņu ir pieejama programmas „jumpliste”. Kā tad piekļūt vecajai izvēlnei? Pavisam vienkārši turiet nospiest Shift un spiediet ar labo peles taustiņu uz programmas un būsiet patīkami pārsteigts!

    [img]https://www.bildites.lv/images/ndnnd2ns9g9eb856vn.png[/img]

    11.Quick Launch rīkjoslas atjaunošana. Daudzi jaunie Windows 7 lietotāji nevar pierast, ka vairs nav pieejama „Quick Launch” rīkjosla. Arī to var labot.

    1.Spiežam ar labo peles taustiņu uz uzdevumjoslas, navigējam uz „Toolbars” un izvēlamies „New Toolbar”.

    2.Pie „Folder” iekopējam šo %AppData%MicrosoftInternet ExplorerQuick Launch un spiežam „Select folder”

    3.Pēc tam uzspiežam ar peles kreiso taustiņu uz rīkjoslas un pārvelkam uz vajadzīgo vietu.

    4.Lai rīkjosla rādītos pareizi, nospiežam uz tās ar labo taustiņu un noņemam ķeksi no „Show Text” un „Show Title”

    [img]https://www.bildites.lv/images/pf7esrz3bxfo6btb5ubi.png[/img]

    [img]https://www.bildites.lv/images/3ep4g6nxayicygchf3v.png[/img]

    12.”Take ownership” opcija konteksta izvēlnē. Š is tweaks ir ļoti populārs jau no Windows Vista laikiem, jo Vista un windows 7 operētājsistēmās nereti rodas kādas problēmas ar failu permisijām. Lai to varētu vienkārši atrisināt bez rakņāšanās pa neskaitāmām izvēlnēm ir izveidota reģistra atslēga, kura pievieno labā peles taustiņa izvēlnei opciju „Take ownership”. Lai uzinstalētu, lejupielādējiet zēmāk esošo failu, atarhivējiet to, atveriet „Add take ownership option” un apstipriniet tā pievienošanu sistēmas reģistram. Izmaiņas stāsies spēkā pēc restarta.

    Lejupielāde

    [img]https://www.bildites.lv/images/ktrihmvj77n04szedhbx.png[/img]

    13.”Open with Notepad” opcija konteksta izvēlnē. Tieši tāpat kā ar „Take ownership” ir iespēja arī pievienot konteksta izvēlnei opciju „Open with Notepad”. Lai uzinstalētu, lejupielādējiet zēmāk esošo failu, atarhivējiet to, atveriet „Openwithnotepad” un apstipriniet tā pievienošanu sistēmas reģistram. Izmaiņas stāsies spēkā pēc restarta.

    Lejupielāde

    14.”Shortcut” zīmes noņemšana. Ir cilvēki, kam vienkārši nepatīk, ka uz izveidotajiem īsceļiem rādās „lielā bulta”, kas norāda uz to, ka tas ir īsceļš. Š o bultu iespējams noņemt. Nepieciešams tikai lejupielādēt un uzinstalēt vienu reģistra atslēgu. Izmaiņas stāsies spēkā pēc restarta.

    Lejupielāde

    [img]https://www.bildites.lv/images/kqr6r7m4qrsx4j4o9nb.png[/img]

    15.Tastatūras īsceļi. Tā kā Windows 7 ir nākušas klāt daudz jaunas funkcijas, tad līdz ar tām ir arī jauni tastatūras īsceļi. Lūk arī daži no tiem:

    Win+uz augšu – Maksimizēt logu

    Win+uz leju – Atjaunot loga lielumu/minimizēt to

    Win+pa kreisi – novietot logu kreisajā pusē

    Win+pa labi – novietot logu labajā pusē

    Win+Home – Minimizēt/atjaunot visus logus, kas atrodas zem galvenā atvērtā

    Win+Space – parādīt darbvirsmu

    Win+G – Parādīt darbvirsmas sīkrīkus virspusē

    Win+# – Palaiž uzdevumjoslai pievienotās programmas. (# ir attiecīgās programmas numurs, secībā no kreisās puses)

    Win++/- – Pietuvina vai attālina ekrānu

    Win+Shift+Labais klikšķis uz programmas ikonas uzdevumjoslā – atver attiecīgajā programmā jaunu logu

    Ctrl+Shift+Labais klikšķis uz programmas ikonas uzdevumjoslā – atver attiecīgajā programmā jaunu logu ar administratora privilēģijām

    Izmantotie resursi: Tweaks.com

    #205334
    Anonīms
    Neaktīvs

    Paldies.

    #205335
    Foxsk8
    Participant

    Kaut kas ar bildēm nav. Vajag pārhostēt.

    #205336
    samurajs
    Participant

    Ar bildēm viss ir kārtībā. Noderīgs raksts.

    Man gan nepatīk 14. punkts par mapēm ar bultiņu: tas ir aplam, jo mape un links uz to ir 2 dažādas lietas, kuras labāk neputrot. Ja nu nepatīk “lielā bulta”, tad gudrāk uzcept kādu jaunu ikonu ar mazu, neuzkrītošu bultiņu.

    #205337
    Crow
    Participant

    Liels paldies, ser!

    Kad uzmetīšu Windows 7 atkal (un gribēšu padarīt pēc iespējas “vecāku”), nebūs jāmudās un jāvandās pa intarwebs, spēcinot procesu ar izmeklētiem vārdiem no krievu valodas vārdnīcās neiekļautās daļas.

    Tā vietā vērsīšos Notepad el vē pēc info 🙂

    #205338
    Aldis
    Participant

    14.”Shortcut” zīmes noņemšana. <--- Nu šito gan es nezinu vai būtu prāta darbs darīt! :D It īpaši neadvancētam jūzerim (Piemēram ja kādam klientam kam kompi instalē) ja kko tādu uzliks, viņš dzēsīs mapes un shrotcus, un tad nesapratīs kas ir kas! :D Bet nu gaumes lieta! :) Apple laikam nav shrotcuti, jo tur programmas ir visas iekš viena faila .app Bet start joslu uzstādīt pa vecam ir oki 🙂 Tas bij pirmais ko vienā RC versijā izkodu! 🙂 Derētu vēl samainīt vietām to [Shift] start objektu izvēlni! 🙂

    #205339
    rafrafs
    Participant

    shis tas nodereja.

    #205340
    ehex
    Participant

    Par tiem shortcutiem, tā tik tiešām vairāk ir gaumes lieta. Man personīgi tas arī nepatīk un nelietoju, bet zinu, ka ir tādi ideālisti, kam tas liekas noderīgs un par cik rakstīju, tad centos sarakstīt visu kas bija sakrājies.

    Ä€ un vēl tikko atcerējos vēl vienu piemirstu tvīku. Tātad tiem, kas akurāt nevar pierast pie jaunā Startmenu, tad šeku jums speciāli izveidots old Startmenu emulators.

    Moš ja kāds zin vēl kādus win 7 tvīkus, tad var arī šeit iemest, ta lai tiešām viss vienuviet.

    #205341
    usins
    Participant

    Nezinu, vai ir maz jēga darīt lielu daļu šo darbu! Š itā pārtvīkojoties lietotājs izrāda necieņu dizaineriem no Microsoft. Bet nu gan jau kādam noderēs.

    #205342
    Crow
    Participant

    Teiksim tā, darba ražīgumu jau tas būtiski neiespaido, taču liela daļa jaunievedumu rada… diskomfortu 😀

    #205343
    usins
    Participant

    Manuprāt, ja cilvēkam ir diskomforts, tad ražīgums krītas, jo daļa uzmanības jāvelta tam, lai sūkstītos par diskomfortu. It kā jau ir labi iekārtot savu darba vietu pēc savas patikas, tad ražīgums aug, to es saprotu.

    #205344
    gangstalv
    Participant

    Ä€trs veids kā nomainīt klaviatūras valodu:

    Atveram Control Panel-> Region & Language-> Keyboards & Languages-> Change Keyboard -> Advanced Key Settings uzspiežam uz izvēlēto valodu un pēc tam uz Change Key Sequence

    #205345
    daGrevis
    Participant

    Paldies, noderēs, kad izdomāšu beidzot uzlikt W7. 🙂

    #205346
    Arturo
    Participant

    Paldies, lielisks raksts!

    Par 8.punktu (”Explorer” sākšana „My Computer” skatā) varu piebilst, ka My Computer vietā man atveras My Documents. Vai nu tas links līdz galam nenostrādā vai kas.

    Par 11.punktu (Quick Launch rīkjoslas atjaunošana). Lai kā es mēģinātu, pēc restarta neviens no pievienotajiem jaunajiem toolbariem (arī quicklaunch) vairs nesaglabājas – pazudis. Mēģināju šo joku uz vairākiem W7 buildiem, gan RTM, gan vecākiem – vai tik tas nav kāds no W7 gļukiem?

    #205347
    ehex
    Participant

    Izsaku atvainošanos! Rakstā tik tiešām bija ieviesusies kļūda astotajā punktā, kuru tikko izlaboju,paldies ka pateici, tātad jāraksta ir %SystemRoot%explorer.exe /root,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

    par quick launch nerādīšanos pēc restarta vari izlasīt šeit

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā