Soda par SIM karšu klonēšanu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Soda par SIM karšu klonēšanu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #151994
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_sim_2.jpg[/imgl]Kāds Krievijas ziemeļu rajonu privātkomersants Ilnārs Kantuganovs saņēma 8 mēnešus nosacīta soda par multi-SIM karšu izgatavošanu nolūkā tās realizēt. Ilnārs, elektroniķis pēc izglītības, ar vienkāršiem līdzekļiem izgatavoja SIM kartes 2-in-1, kas vienlaicīgi darbojās operatoru “Megafon” un “Utel” tīklos. Lai piesaistītu klientus, speciālists plaši izreklamēja savu biznesu vietējā TV un avīzē.

    Multi-SIM kartes tika tirgotas par 600 RUB (ap 10 Ls) gabalā, to izgatavošanai lietoja brīvi tirgū iegādājamu programmatoru, kas maksā ap 8-10 Ls, un speciālu datorprogrammu. Ar šo ierīci nolasīja oriģinālo SIM atmiņas saturu un to pārkopēja tīrā kartes sagatavē.

    Pats Ilnārs Kantuganovs atzina, ka “viņš neesot zinājis, kas tas ir pretlikumīgi”. Kaut arī ņenci, kuru tautas pārstāvis ir notiesātais, dzīvo visai patālu no čukčām, tomēr gadījums stipri vien atgādina čukču anekdoti… 🙂

    Avots

    #245711
    izredzētais
    Participant

    skan visai interesanti, bet kā gan reāli dabā šī fīāa ir izmantojama? nez kā kontrolēt no kuras sim kartes sūti sms, veic zvanus un sērfo internetā, tā pat kas notiek ja uz abām vienlaicīgi zvana?

    #245712
    80MXM08
    Participant

    Quote:

    Kaut arī ņenci, kuru tautas pārstāvis ir notiesātais, dzīvo visai patālu no čukčām, tomēr gadījums stipri vien atgādina čukču anekdoti


    kas tas taads?

    #245713
    samurajs
    Participant

    Š…enci ir tie aborigēni, kuri dzīvo Jamala-Š…encu autonomajā apgabalā. To palikuši pavisam ap 26.000 dvēseles vairs.

    Skat. Vikipēdiju.

    #245714
    BOFH
    Participant

    Kanāda varētu paņemt pretīm tos 26k. Viņiem jau tie vietējie inuīti, vai kā tos sauca, ir baigi līdzīgi ņenciem. Katrā ziņā tur tiem klātos krietni labāk.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā