Ortustech prezentē vismazāko Full HD displeju

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ortustech prezentē vismazāko Full HD displeju

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152493
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_ortus_1.jpg[/imgl]Līdz šim nedzirdētā kompānija Ortustech prezentējusi vismazāko Full HD (1920×1080) displeju ar diagonāli tikai 4,8 collas. Firmu izveidojušas pazīstamā Casio un Ortan Printing ar mērķi izstrādāt jauno tehnoloģiju mazos un vidējā izmēra displejus.

    Cik var noprast, jaunums izveidots ar mērķi izgriezt pogas Applei, kuras iPhone 4 displejs “Retina” (326 pix/inch) līdz šim skaitījās visizšķirtspējīgākais displejs pasaulē. Ortustech izdevies sablīvēt pikseļus vēl vairāk un panākt 458 pixel/inch izšķirtspēju, kas salīdzināma ar cilvēka acs fizisko izšķirtspēju.

    [imgr]https://notepad.lv/userpix/28_ortustechdisplay_1.jpg[/imgr]Jaunums izgatavots pēc patentētās HAST (Hyper Amorphous Silicon TFT) tehnoloģijas, izšķir 16 M krāsu. Apskates leņķis ir ļoti liels – 160 grādu. Ražotājs paredzējis šo izstrādājumu profesionālajām TV kamerām, bet nebūs arī jābrīnās, ja kāds mobilās tehnikas ražotājs to gribēs izmantot savā jaunākajā viedtālrunī.

    Oficiālā Ortustech Full HD displeja prezentācija notiks Minhenē no 9.-12. novembrim.

    Mājaslapa

    #251147
    Mr.Death
    Participant

    Un sjeit nu jautaajums, pikselju nozares speciaalistiem – kaada jeega mazos ekraanos baazt ieksjaa gigantiskas izskjirtspeejas, ja galu galaa, manupraat cilveeka acij, labuma taapat nekaada no taa nav. Es uzskatu, ka pietiek pilniigi ar 2x lielaaku izskjirtspeeju par pasju monitoru – tad jau ir okey. Nu apgaismojat mani, ja domaaju nepareizi.

    #251148
    Crow
    Participant

    Neesmu nozares speciālists, bet atbildēšu nāvei:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Aliasing#Description

    Ja samazinātu pikseļus tik tālu, ka acs vairs nespēj izšķirt atsevišķus punktus, tad attēls izskatītos asāks; 45° līnijām tā ir konkrēta problēma – vai nu par šauru vai izplūdusi. Un vispār malām, kas nav horizontālas vai vertikālas, kā arī elipsēm un trīsdimensiju attēliem.

    Protams, darbam tas bijis nebijis (darbam ar grafiku – jo lielāks monitors, jo labāk). Bet patērētājam atkal labāk, cik nu kuram tas rausta.

    Fakinais Stīvais Džobs jau savu “retina display” ritīgi reklamēja, aizmirstot tikai par to, ka normālam mūsdienu monitoram būtu tad jābūt ar QFHD kā minimums (3840 x 2160). Viens kadrs tādā gadījumā svērtu ~23 MB. 60 kadri sekundē – 1.3 GB jeb 10.4 Gbps. Smooth. Ofisa kastes nāktos likvidēt kā šķiru. Nerunājot nemaz par to, ka tādas kvalitātes saturs nebūs pieejams vēl gadus 10 vai vairāk.

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā