Jau vairāk nekā 5500 cilvēku jautājuši – kur es esmu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Jau vairāk nekā 5500 cilvēku jautājuši – kur es esmu

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154676
    shady
    Participant

    Nedēļas laikā, kopš Uzziņu dienests 1188 sadarbībā ar mobilo operatoru LMT piedāvā unikālu, Latvijā un Baltijā pirmo gudro meklētāju, kas ar vienas īsziņas palīdzību ļauj noorientēties apvidū un noskaidrot tuvumā esošos objektus, iestādes vai uzņēmumus, šo pakalpojumu izmantojuši jau vairāk nekā 5500 lietotāju.

    Visvairāk šo iespēju izmantojuši cilvēki Rīgā un tās rajonā – 51%, Vidzemē un Latgalē tuvākos objektus meklējuši attiecīgi 18% un 12% lietotāju, savukārt par iestādēm un uzņēmumiem Zemgalē un Kurzemē interesējušies 9%.

    Apkopojot meklētāju vajadzības, izrādās, ka vairāk nekā 80% vēlējušies noskaidrot Kur es esmu, savukārt pie pārējām TOP vajadzībām var minēt tuvāko bankomātu, ēdināšanas uzņēmumu, Wi-Fi zonu un aptieku meklējumus.

    Nosūtot īsziņu uz 1188 ar vārdu KUR, lietotājam tiks atsūtīta tuvākās apkārtnes adrese un saite uz tuvumā esošo objektu sarakstu, kas sagrupēts pa kategorijām un sarindots pēc attāluma. Savukārt, ja ir vēlme atrast ļoti konkrētu pakalpojuma sniedzēju vai iestādi, tad īsziņas tekstā aiz vārda KUR jānorāda viens atslēgas vārds (līdz 30 simboliem). Piemēram, KUR pica vai KUR autoserviss.

    Nosūtot “KUR” uz 1188 pirmo reizi, mobilais operators atsevišķā īsziņā prasīs apstiprinājumu, ka lietotājs piekrīt nosūtīt atrašanās vietas datus 1188 sistēmai.

    Lietotāja atrašanās vieta tiek noteikta, izmērot mobilā tālruņa signāla stiprumu un attālumu līdz operatora sakaru torņiem (triangulācija), kas tiek izmantots arī glābšanas dienestu darbībā. Pēc īsziņas iesūtīšanas 1188 sistēma no mobilā operatora saņem koordinātas un rādiusu (jeb precizitāte), kurā var atrasties tālruņa lietotājs. Vietas noteikšanas precizitāte pilsētā ir vidēji 250-500 metri, bet ārpus apdzīvotām vietām pārsniedz 1km, atkarībā no tuvumā esošo sakaru torņu skaita.

    Pēc dotās koordinātas 1188 sistēma automātiski piemeklē tuvāko adresi un īsziņā nosūta personalizētu mobilās lapas saiti, kur skatāms pilns saraksts ar 1188 datubāzē atrastajiem tuvākajiem objektiem – restorāniem, veikaliem, wifi zonām, bankomātiem, bankām, vēlēšanu iecirkņiem, naktsmītnēm, benzīntankiem, aptiekām, bibliotēkām, pasta iecirkņiem, muzejiem u.c.

    Pakalpojums šobrīd pieejams Latvijas mobilā telefona (LMT) tīkla lietotājiem (tsk. Okarte un Amigo), un līdz šī gada beigām paredzēts uzsākt tā sniegšanu arī citu operatoru klientiem. Līdz pat 31.augustam “KUR” pakalpojuma īsziņas saņemšana un izmantošana būs bez maksas, bet sākot ar rudeni, tā cena būs 15 santīmi par saņemto īsziņu. Vairāk par pakalpojumu: http://www.1188.lv/KUR

    Autors
    Ieraksti
Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā