Tele2: pērn mobilo sakaru iepirkumos izšķērdēts 600 000 eiro valsts līdzekļu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Tele2: pērn mobilo sakaru iepirkumos izšķērdēts 600 000 eiro valsts līdzekļu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161745
    samurajs
    Participant

    Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: pērn mobilo sakaru iepirkumos izšķērdēts 600 000 eiro valsts līdzekļu

    Lai arī pērn redzējām vairāk pozitīvu piemēru, kur mobilo sakaru iepirkumus valsts institūcijas veica rūpīgi un ievērojot nodokļu maksātāju intereses, Tele2 aprēķini liecina, ka nesaimnieciski rīkotie iepirkumi ir noveduši pie valsts un pašvaldību budžeta līdzekļu izķērdēšanas aptuveni 600 000 eiro apmērā!

    Pērn Latvijā tika izsludināti vien 33 valsts un pašvaldību iestāžu iepirkumu konkursi par mobilo sakaru pakalpojumiem, kas procentuālā izteiksmē ir ārkārtīgi maz – vien daži procenti no valsts un pašvaldību iestāžu kopējā skaita. Salīdzinājumam Lietuvā pērn tika rīkoti 550 iepirkumi. Lai arī likumdošanu iepirkumu joma Latvijā kopumā vērtēju kā sakārtotu, diemžēl jāsaka, ka situācija mobilo sakaru iepirkumos joprojām ir neapmierinoša. To apliecina nevien niecīgais konkursu skaits, bet arī apstāklis, ka tie netiek rīkoti ar mērķi izvēlēties labāko piedāvājumu, bet gan konkrētu pretendentu par jebkuru cenu. Tas savukārt kropļo iepirkumu rīkošanas jēgu un noved pie nodokļu maksātāju līdzekļu izšķērdēšanas.

    Iepirkumos jau ilgstoši tiek iekļautas absurdas prasības, par kurām varētu sarakstīt joku un anekdošu krājumu. Arī pērn daļā iepirkumu bija iekļautas tādas lietas kā, piemēram, īsziņas piegādes laiks (operatoriem tas atšķiras pāris sekunžu robežās), eksotisku viesabonēšanas valstu skaits un tamlīdzīgas, kas nav saistītas ar valsts un pašvaldības darbu nedz arī ietekmē to kvalitāti. Tā rezultātā valsts iestādes noslēdz ilggadējus līgumus par cenām, kas pārsniedz ikvienam iedzīvotājam šobrīd brīvi pieejamās pakalpojumu cenas. Tāpat joprojām tiek rīkoti tādi iepirkumi, kuros, pat piedāvājot mobilo sakaru pakalpojumus bez maksas – uz operatora rēķina – uzvarēt nav iespējams! Š eit pat nav nozīmes vai Tele2 uzvar konkursā vai nē – svarīgākais ir tas, ka ieguvumiem no nozares konkurences jātiek pārnestiem uz nodokļu maksātāju naudas ietaupīšanu.

    Lai arī elektronisko sakaru nozare valsts iepirkumu problemātikas ziņā nav salīdzināma, piemēram, ar būvniecības nozari, ikviena nodokļu maksātāja interesēs ir gūt pārliecību, ka valsts iestādes rīkojas ar līdzekļiem saimnieciski un rūpīgi. Lai tas tā notiktu, Tele2 turpinās rūpīgi sekot valsts iestāžu iepirkumiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_vanz_1.jpg[/img]

    Par “Tele2”

    “Tele2” ir mobilo sakaru līderis Latvijā ar 45% tirgus daļu. Uzbūvējot Baltijā modernāko sakaru tīklu, “Tele2” nodrošina augstas kvalitātes balss sakarus 99% iedzīvotāju, ātru 3G internetu 95% iedzīvotāju un zibenīgu 4G internetu 90% valsts iedzīvotāju. Kopš “Tele2” dibināšanas kapitālieguldījumi sakaru tīkla infrastruktūrā un klientu servisā pārsnieguši 260 miljonus eiro.

    “Tele2” ir daļa no “Tele2 AB” grupas, kas ir viens no straujāk augušajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā. “Tele2 AB” grupai ir 14 miljoni klientu deviņās valstīs. “Tele2” ir vienīgais mobilo sakaru operators, kas darbojas vienoti visās Baltijas valstīs.

    #323019
    ruukjis
    Participant

    Tāds mērkaķis: “Valsts iestādes negrib Tele2 būūhūū”‘. Abet aizdomāties, kāpēc negrib nespēj? Pateikšu priekšā – tāpēc, ka pakalpojums sūkā dirsu! Tās valsts iestādes, kuras nebija gana attapīgas, lai izdomātu “absurdas prasības” un uzrāvās uz Tele2 bezmaksas āķa, tagad kož pirkstos. Ja jābrauc komandējumā ārpus Rīgas, tad par 3G var aizmirst.

    Un otrs, lielajos iepirkumos nav tā, ka LMT vai Bite skrūvētu baigo kosmosu, nav, protams, bez maksas, bet nav arī “standarta” mirstīgā cenas. Tā kā, tie 600K, ir no dirsas izrauts cipars.

    #323020
    Crow
    Participant
    #323021
    Aldis
    Participant

    Nabaga apvainotais Tele2…

    Nākošais apvainosies Viasat vai MTG, jo valsts nevēlēsies subsidēt tirliņšovus un ugunskuru…

    #323022
    APOC
    Participant

    Š ie 3 x ir no vienas ģimenes. Viasat zvana un piedāvā ar atlaidi Tele2 internetu 😉

    #323023
    Mad182
    Participant

    Nu ja es būtu pie teikšanas, arī teli neņemtu. Kādu laiku biju viņu klients, bet aizgāju sūdīgā pārklājuma dēļ. Vecāku mājā (kas neatrodas nekādā pierobežas mežā, bet 25 minūšu braucienā no Rīgas), kā pirms 10 gadiem bija sūdīga zona, tā vēl tagad sarunas mēdz pārtrūkt ieejot garāžā vai staigājot pa māju, un par normālu internetu var nesapņot. Un tā nav vienīgā tāda vieta. Laikam esmu tajā 1% trāpijis.

    #323024
    Andron MacBeton
    Participant

    Tele2 uzskata ka viņiem ir 45% tirgus daļa. Viņi tur lieto hexadecimālo sistēmu? 😀

    #323025
    Aldis
    Participant

    Es nezinu, bet kaut kā baisi sakrīt ar šiem Tele2 izdevumiem, šī nosauktā summa…

    https://www.delfi.lv/bizness/uznemumi/tele2-15-klientu-centru-parveidosana-ieguldis-533-000-eiro.d?id=47005007

    #323026
    russo
    Participant

    Savulaik strādājot vienā no uzņēmumiem nolēmu pārvest 300+ numurus no Tele2 uz LMT jo tiešām bija sūdīgi ar pakalpojumu kvalitāti. Head ofisā mani centās visādi pārliecināt utt.. beigās viss aizgāja līdz draudiem neizmantot mūsu pakalpojumus, kas arī tika realizēti, neskatoties uz to, ka pēc tam gadā izmantojot valsts iestādes pakalpojumus viņi pārmaksāja 140 000. Redzot šīs viņu darba metodes nevienam turpmākajam uzņēmumam neesmu pie viņiem kārtojis pieslēgumus. Nenormāli iedomīgi čaļi sēž valdē.

    #323027
    iKey
    Participant

    Džeki jau reiz apdedzinājās ar meteorītu…

    #323028
    Nelabojams
    Participant

    “Nenormāli iedomīgi čaļi sēž valdē”

    Gribas teikt, attieksmes skola. Man nupatās gadījās, ka tāds Zviedijā paskolojies meitēns ārkārtīgi “pārliecināti” referēja par tēmu, kur darbā bija nopietnas metodiskas kļūdas. Komentēju (tas bija mans uzdevums) šā un tā; meitēns izliekas nesaprotam. Beigās burtiski uz pirkstiem parādu, kur kas nav pareizi darīts un kāpēc, bet šī tikai trumfējoši atsaka – redziet, tieši tas arī bija vajadzīgs! Un kad tādi kadri ar savu “pārliecinātību” nonāk uzņēmumu valdēs, tad arī russo minētais rezultāts.

    #323029
    msh
    Participant

    Savu zelta zivi lietoju jau 12. gadu, nabaga SIM kartele jau gandrīz balta palikusi, deformējusies un bik iesprāgusi. Pirms kādiem gadiem 7 bija normāli – izejošie zvani bija kādi 25 vai cik tur saņi par minūti, arī lietuvas pusē, un bija ienākošo zvanu bonuss – pie manām vajadzībām papildinot lai nebeigtos izejošo zvanu derīguma termiņš reāli kredīts krājās – tad sarodoties arvien vairāk tādiem tirliņiem kam vajag no mobilo telefonsakaru operatora internetu, un kuru apstulbuma dēļ no viņiem var ieslaukt katru mēnesi nesliktas summiņas, šie nolēma ka to vajag izspiest no visiem – ienākošo zvanu bonuss pazuda, un parādījās tādi tarifi lai piespiestu katru mēnesi tērēt 4 eiras par VISIem, ko arī nācās izdarīt, jo savādāk viena garāka saruna un kredīta vairs nav…

    #323030
    budzis
    Participant

    Par to sani par minūti var saprast – tiklīdz parādījās neierobežoto sarunu tarifi, varēja uz nakti uzlikt zvanu no cita tīkla un uztaisīt sev smuku bonusu. Savulaik pats tā darīju ar Biti 🙂

    #323031
    budzis
    Participant

    Tieši to pašu varu arī pateikt par LMT. Biki aiz Piņķiem LMT zona uz minimālā, brīžiem pazūd vispār. Ar Teli tas pats, kamēr Bitei pilla zona. Tā ka par zonu viss ir stipri individuāli.

    #323032
    Aldis
    Participant

    Jā, es ar Biti arī šitā uzkrāju bonusu… 🙂

    Lai nu kā, tagad sakari ir tik lēti, ka čakarēties ar tādām metodēm ir vairāk kā smieklīgi – lai dabūtu santīmu minūtē kurināt telefonsakarus… 😀

    Otrkārt, man Bitē arī 10 gadus veca sim karte nesen nomainījās, tur tas ir ātri un bezmaksas… 🙂 Tele2 vēl joprojām gadījumā nav jāgaida pusdiena kamēr aktivizējas jaunā sim karte?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā