Putins žvadzina jaunus kodolieročus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Putins žvadzina jaunus kodolieročus

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #163322
    samurajs
    Participant

    Vakar, 1. martā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins novadīja prezentāciju, kuras laikā stāstīja par jaunākajiem sasniegumiem bruņošanās jomā, īpaši izceļot spārnoto raķeti, kuru “nevar apturēt ASV pretraķešu sistēmas nedz Eiropā, nedz Ä€zijā”. Š oreiz tika aicināts plašs apmeklētāju loks, tāpēc uzstāšanās notika nevis Kremlī, bet gan Maskavas izstāžu centrā “Manēža”. Spārnotā raķete atšķirībā no līdzīgām darbojas ar kodoldzinēju, tāpēc tai nav attāluma limita. Pēc ekspertu uzskata, izmantots gaisa-reaktīvais dzinējs, kad ieplūstošais gaiss sakarst kodolreaktorā un tiek izmests, radot vilkmi.

    Konstrukcija sanākusi visai kompakta, jo Putins to salīdzināja ar raķeti X-101, kuras diametrs ir tikai 74 cm. Protams, spārnotā raķete ir ļoti “netīra”, jo visi kodolprodukti nonāk atmosfērā. Tāpēc to var izmantot tikai kodolkara apstākļos, kad ekoloģija vairs nevienu neinteresē.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_68z4qij4fxilpx14uiwqqfe5rba_1.jpg[/img]

    Trīs citi projekti attiecas uz hiperskaņas aparātiem, kuru ātrums 10 un vairāk reižu pārsniedz skaņas ātrumu. Tie ir kaujas galviņas stapkontinentālajai ballistiskajai raķetei “Sarmat”, manevrējošā kaujas galviņa “Avangard” un aviācijas komplekss “Kinžal”. Visas pasaules ieroču eksperti šobrīd analizē prezentāciju, lai noskaidrotu, vai minētie ieroči tiešām eksistē, vai arī tas ir tikai priekšvēlēšanu triks.

    #333098
    Raivix
    Participant

    Okei. Bet kā tas attiecas uz IT jomu?

    Bet vispār – redz, kodolkara gadījumā eko nevienu neinteresē. Karš beidzas, zaļie sāk prātot, ka viss baigi aizdirsts un tad ir desmitgades plāns visu drazu satīrīt, ja vispār var satīrīt. Krievs piecūko, Eiropa tīra. Nice.

    #333099
    msh
    Participant

    Un kāpēc tas kodolreaktīvais dzinējs ir netīrs? Briti savulaik piecdesmitajos plutoniju ražoja ar reaktoriem, kam bija gaisa dzese – gaisu iepūta reaktorā un izpūta ārā, un viss bija bumbās, līdz tas reaktors aizdegās – vot tad gan skurstenī esošie filtri pildīja kaut kādu funkciju…

    #333100
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Starojums nāk no viņa. Principā ja tāda raķete palidos tev garām un tu viņas izplūdes caurumā lūrēsi, apstaros tevi.

    #333101
    m_janis
    Participant

    Nu ir tomēr starpība, kodolreaktors uz zemes ir pamatīgi nodrošināts pret starojumu uz āru (tepat Salaspilī to varēja apskatīt, esmu bijis, kad vēl darbojās). Vēl 50-tajos 60-tajos gados krievi un jeņķi mēģināja lidmašīnas uzkonstruēt (krievam, šķiet, pat bija lidojošs prototips ) – bet abi ideju atmeta, jo lai būtu pietiekama aizsardzība (pilots neizceptos), sanāk pārāk smaga.. Nu tad padomājam, kas notiek ar konservu kārbā (raķetē) iebūvētu reaktoru ? Nu reāla kodolkara (tfu, tfu) gadījumā, protams, pofig, tāpat izdzīvojušo nebūs, bet miera laikā, izmēģinājuma lidojumos – tur taču lido un izstaro normāla ÄŒernobiļa un kaut kur taču beigās arī nokrīt. Pat bez kodolgalviņas diezgan lielā platībā viss pied#^$ts uz ilgu laiku.

    #333102
    ctrlaltdel02
    Participant

    Debīlie cilvēki… “, kad ekoloģija vairs nevienu neinteresē.” Nu kur tu pārcelsies dzīvot, idiots tāds, uz Marsu aizlidosi? Nu nav mums vēl reālas alternatīvas pašu zili-zaļajai bumbiņai izplatijumā, vismaz pagaidām.

    #333103
    Anonīms
    Neaktīvs

    Putins atkal ir zirgā!

    #333104
    Barons
    Participant
    #333105
    atlans
    Participant

    ziņās nebija teiksts kodolieroči bet raketes. Iebrauks starptautiskos ūdeņos mazliet pietuvosies robežai mūsejie robežsardze sveicinās un viss kartībā, krievam jau patīk pievērst uzmanību.

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā