Beigusies tiesas plēšanās starp Apple un Samsung

Pēc 7 gadu tiesāšanās beigusies patentu sāga starp Samsung un Apple. Samsung zaudēja un nu maksās ābolkompānijai 539 miljonus USD. Lūk par ko bija strīds:

  1. Samsung nošpikojis no iPhone noapaļotos stūrīšus
  2. Samsung nošpikojis no iPhone dekoratīvo rāmīti ap displeju
  3. Samsung nošpikojis no iPhone ikonu izvietošanu režģī

 

Vēl bija divi funkcionalitātes patentu pārkapumi, bet tos novērtēja tikai ar 6 miljoniem. Pēc Bloomberg aprēķiniem viedtālruņu tirdzniecība vien ienes dienvidkorejiešiem 38,9 milj. $ dienā. Tā kā pusmiljards šai korporācijai nav diži liela summa.

Ķilda sākās, kad Samsung 2010. gadā izlaida pirmo Galaxy S. Tas patiešām bija ļoti līdzīgs pirmajiem iPhone; ja rūpīgāk neieskatījās, tos viegli varēja sajaukt. Sākotnēji Apple prasīja 2,5 miljardus. Pēc vairākiem tiesu raundiem summa pamazām saruka līdz 548 miljoniem USD, no kuriem Samsung arī beigās samaksāja 399. Vēloties atlikušo daļu ietaupīt, Samsung iesniedza vēl pēdējo apelāciju Sanhosē federālajā tiesā. Zvērināto piesēdētāju žūrija apspriedās gandrīz 5 dienas, līdz pieņēma lēmumu, ka Samsungam tomēr jāmaksā vēl 140 miljoni. Paši korejieši vainu atzīst, bet ābolkompānijai nodarītos zaudējumus viņi novērtēja tikai ar $28 miljoniem.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt