Windows 11 preview versija ļauj vieglāk uzzināt, kāpēc dators avarē

Windows 11 Preview Build 25276 pašlaik ir pieejams lejupielādei Windows Insider programmas ietvaros. Lielākais ieguvums ir jauns diagnostikas rīks, kas palīdzēs novērst problēmas. Tajā ir arī daži dizaina uzlabojumi un vairāki kļūdu labojumi.

Jaunais rīks ļaus lietotājiem izveidot savas sistēmas memory dump (LDK), lai palīdzētu diagnosticēt problēmas. Memory dump ir datora atmiņas ieraksts noteiktā laikā, parasti tad, kad operētājsistēmai vai kādai lietotnei ir darbības problēmas. Microsoft apgalvo, ka jūs varēsiet iegūt šo problēmu ierakstu, kad tās notiek reālajā laikā, nepārtraucot Windows 11 normālu darbību. Mērķis ir paātrināt problēmu novēršanu, ja “kļūmes un darbības traucējumi ir ļoti nopietni”.

LKD rīks atradīsies Uzdevumu pārvaldnieka sadaļā Sīkāka informācija. Ar peles labo pogu noklikšķiniet uz sistēmas procesa, un tur parādīsies iespēja izveidot memory dump failu. Rīku arī būs iespējams konfigurēt, lai tas  pārtrauktu procesu, ja nepietiek atmiņas.

Svarīgi norādīt, ka ne visiem lietotājiem šī funkcija būs pieejama. Microsoft apgalvo, ka tā tiks izplatīta tikai Insider programmas dalībniekiem, lai varētu uzraudzīt atsauksmes. Pamatojoties uz šīm atsauksmēm, uzņēmums pēc tam izlems, vai LKD rīks tiks izplatīts visiem.

Papildus funkcijas un labojumi

Attiecībā uz dizaina uzlabojumiem –  tie nav būtiski. Tagad sadaļā Iestatījumi būs redzami Outlook pielikumu dati kā daļa no jaunā vizuālā noformējuma, kas novembrī tika ieviests Microsoft 365 abonementam. Tīkla problēmu novēršanas programma tiks aizstāta ar “modernāku” programmu Get Help (Saņemt palīdzību), lai palīdzētu lietotājiem saņemt “konkrētus ieteikumus” par labojumiem.

Šie labojumi attiecas uz visdažādākajām Windows 11 funkcijām. Kā piemēram daži no tiem – lietotāji var sagaidīt meklēšanas izkārtojuma labojumu tekstam valodās, kas rakstītas no labās puses uz kreiso, piemēram, arābu valodā, balss piekļuve kopā ar kalkulatora lietotni turpmāk darbosies bez aizķeršanās. Microsoft pašlaik pēta arī citas zināmās problēmas, tostarp ziņojumus par Insider programmas dalībniekiem, kas pēc jaunumu lejupielādes piedzīvo “sistēmas sasalšanu”.

Taču interesanti, ka jaunais atjauninājums vēl nav oficiāli atklāts. Lietotāji internetā ir atklājuši Microsoft plānus par atbalsta diagnostikas rīka (MSDT) izņemšanu no lietošanas nākamo divu gadu laikā. Iespējams, tas ir labākais risinājums, jo MSDT pēdējos gados ir bijušas vairākas drošības problēmas, un Microsoft vilcinājās tās novērst. Izskatās, ka uzņēmums vairs nav ieinteresēts MSDT atbalstīšanā un gatavojas pāriet uz citu. Pašlaik nav zināms, kāds būs nākamais aizstājējs, un vai tāds vispār būs.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt