Viss par Lattelecom Digitālo Virszemes TV

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Viss par Lattelecom Digitālo Virszemes TV

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149336
    samurajs
    Participant

    Š ampanietis ir izdzerts, Lattelecom Virszemes Digitālā TV atklāta, un mums atliek vien saviem lasītājiem pastāstīt nianses. Raksts tapis sadarbībā ar Lattelecom.

    Lattelecom ir ieviesis Virszemes Televīziju un līdz ar to Latvija ir uzsākusi pāreju no analogās apraides uz ciparu TV. Saskaņā ar Eiropas Savienības likumdošanu, Latvijai pilnībā no analogās uz ciparu TV apraidi jāpāriet līdz 2012. gadam.

    „Latvijas, tāpat kā visas Eiropas un pasaules pāriešana no analogās uz ciparu apraides formātu ir dabiska un neizbēgama. Līdzīgi kā melnbalto TV savulaik nomainīja krāsainā televīzija, analogo TV signālu šodien nomaina Virszemes televīzija. Man ir liels gandarījums, ka Lattelecom komanda ļoti īsā termiņā ir veiksmīgi realizējusi šī projekta pirmo posmu un patlaban 70 kilometru radiusā ap Rīgu skatītājiem jau ir pieejama Lattelecom Virszemes TV,“ gandarījumu pauž Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    https://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/6230/30357953.html” target=”_top”>https://affiliate.lattelecom.lv/affiliate/accounts/default1/banners/Virszemes-tv_584x180_LV-2.jpg” alt=”Virszemes TV” title=”Virszemes TV” width=”584″ height=”180″>https://affiliate.lattelecom.lv/affiliate/scripts/imp.php?a_aid=6230&a_bid=30357953” width=”1″ height=”1″ alt=””>

    Lattelecom, kā solīts, jau jūlija vidū uzsāka Lattelecom Virszemes TV pakalpojuma pilotprojektu komerciālā režīmā. Lai nodrošinātu augstas kvalitātes pakalpojumu, Lattelecom eksperti kopā ar pāris tūkstošiem pirmo klientu jau vairākas nedēļas komercpilota režīmā testē Virszemes TV kvalitāti, pievēršot pastiprinātu uzmanību piegādes procesam, tehniskajam servisam un apkalpošanai. Š obrīd pakalpojums ir pieejams Rīgā un 70 km rādiusā ap Rīgu, iekļaujot arī Tukumu, Bausku, Saulkrastus, Dobeli.

    „Protams, katras pārmaiņas izraisa zināmu uztraukumu, taču es gribētu iedrošināt iedzīvotājus – viņiem nekas netiek atņemts. Vienkārši tiek piedāvātas papildus iespējas. Es īpaši gribu runāt par šī procesa galvenajiem ieguvumiem – jaunu kvalitāti un iespēju saņemt daudz lielāku TV kanālu klāstu, turklāt par ļoti draudzīgām cenām, un tas ir ārkārtīgi svarīgi laikā, kad dažādu izmaksu sabalansēšana iedzīvotājiem ir tik būtiska,” uzsver J.Gulbis.

    „Jaunākās tehnoloģijas visos laikos ir bijis sabiedrības un ekonomikas virzītājspēks. Š odien Latvija ir spērusi vienu lielu soli uz priekšu, un tas ir kvalitatīvs lēciens visai Latvijas sabiedrībai. Esmu gandarīts, ka Lattelecom sadarbībā ar Latvijas valsts radio un televīzijas centru ir ieviesuši Virszemes televīziju,” šodien savā ievadrunā preses konferencē sacīja Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards.

    1. attēls – šādi satīklota Lattelecom Virszemes TV:

    [img]https://content9-foto.inbox.lv/albums106360557/modjo/Augusts-2009/Att-ls3.jpg[/img]

    Š obrīd Lattelecom Virszemes TV Rīgas reģionā piedāvā skatīties visus piecus bezmaksas kanālus ciparu kvalitātē – LTV 1, LTV7, LNT ,TV5 un TV3.

    Lai uztvertu Virszemes TV signālu, ir nepieciešama vien stacionāra antena un MPEG4 ciparu TV uztvērējs. Modernākiem televizoriem šis uztvērējs jau ir iebūvēts. Virszemes TV uztvērējs maksās 39 Ls. Virszemes TV uztveršanai nepieciešamās iekārtas varēs iegādāties visos Lattelecom klientu apkalpošanas centros- veikalos, kā arī ērti pasūtīt internetā.

    2. attēlā parādītas digitālās TV uztveršanai nepieciešamās ierīces:

    [img]https://content9-foto.inbox.lv/albums106360552/modjo/Augusts-2009/Att-ls2.jpg[/img]

    Papildus bezmaksas kanāliem, ar istabas vai jumta antenu un ciparu TV uztvērēju ir iespējams uztvert un skatīties vēl arī virkni citu, maksas kanālu. Š im nolūkam ir nepieciešama vēl arī viedkarte. Lattelecom jau šobrīd Rīgas reģiona iedzīvotājiem papildus bezmaksas kanāliem piedāvā Ekonomisko paku, kurā iekļauti vēl 11 kanāli (3,5 Ls mēnesī) un pamata paku, kurā kopumā ir 30 kanāli (6,9 Ls mēnesī). Jau no nākamās nedēļas Lattelecom piedāvās klientiem uztvērējus arī īrēt – ja abonēšanas līgums tiek slēgts uz 24 mēnešiem un klients papildus abonē Ekonomisko vai Pamata paku, ikmēneša maksājums par uztvērēju būs tikai 1,99 Ls.

    Līdz ar Virszemes TV ieviešanu tiem simtiem tūkstošiem iedzīvotāju, kas šobrīd televīziju skatās ar jumta vai istabas antenām analogajā formātā līdztekus jau esošajiem bezmaksas nacionālajiem kanāliem nu būs iespēja ievērojami lētāk skatīties arī daudzus ārzemju kanālus, kas līdz šim bija pieejami tikai ar kabeļu vai satelītantenu palīdzību, piemēram, Discovery, Animal Planet, National Geographic, Eurosport, BBCPrime, Fox Crime, u.c.

    3. attēls – Ko mums rādīs?

    [img]https://content9-foto.inbox.lv/albums106360974/modjo/Augusts-2009/att4.jpg[/img]

    [img]https://content9-foto.inbox.lv/albums106360978/modjo/Augusts-2009/att5.jpg[/img]

    [img]https://content9-foto.inbox.lv/albums106360981/modjo/Augusts-2009/att6.jpg[/img]

    „Š is ir sarežģītākais un nozīmīgākais projekts ne vien Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) attīstībā, bet arī ārkārtīgi nozīmīgs visas valsts mērogā. Ciparu TV ieviešana ietekmēs visas sabiedrības dzīvi, krietni paplašinās informācijas vidi, un, kā jau pierādījusi Eiropas pieredze, mainīs sabiedrības dzīvi un ieradumus. Turklāt pāriešana uz ciparu TV veicinās valsts ekonomisko attīstību, kas jo īpaši svarīgi pašreizējās tirgus lejupslīdes laikā,” ir pārliecināts LVRTC tehniskais direktors Māris Rutks.

    Visi, kas vēlas iepazīties ar Virszemes TV piedāvājumu un pasūtīt antenas un uztvērējus, aicināti vispirms vērsties Lattelecom mājas lapā, http://www.lattelecom.lv (sadaļa Virszemes TV), kur pieteikumu var noformēt elektroniski. Antenas un uztvērēji nopērkami arī visos Lattelecom klientu apkalpošanas centros – veikalos, kā arī zvanot uz Klientu apkalpošanas tālruni 177.

    Lattelecom gan neieteic īpaši steigties ar pasūtīšanu un iekārtu iegādi. To klāsts būšot lielāks, un tās tiks sertificētas.

    Nākamais Virszemes TV ieviešanas posms paredz, ka pārējā Latvijas teritorijā Virszemes TV apraide tiks uzsākt šī gada nogalē. Atgādinām, ka 2009. gada sākumā Latvijas Republikas Ministru kabinets apstiprināja Lattelecom par televīziju programmu zemes apraides ciparu formāta nodrošinātāju.

    Kopš Latvijas Republikas Ministru kabinets apstiprināja Lattelecom par vienīgo televīzijas programmu zemes apraides ciparformātā nodrošinātāju Latvijas teritorijā, Lattelecom Virszemes TV projektā investējis apmēram 1,3 miljonus latu.

    4. attēls – šobrīd digitālā TV uztverama tikai Rīgas apkārtnē, bet ļoti drīz būs visur:

    [img]https://content9-foto.inbox.lv/albums106361758/modjo/Augusts-2009/att7.jpg[/img]

    Latvija ir viena no pēdējām valstīm Eiropā, kas ievieš ciparu TV apraidi un turpmāko divu gadu laikā arī mūsu iedzīvotājiem, tāpat, kā to jau ir izdarījuši dāņi, vācieši, zviedri, itāļi un pārējo Eiropas Savienības valstu iedzīvotāji, pakāpeniski būs jāpārslēdzas no analogās uz ciparu apraidi.

    https://www.lattelecom.lv/pakalpojumi/6230/fac5645f.html” target=”_top”>Virszemes TV Augstas kvalitātes TV sākot no 3.53Lshttps://affiliate.lattelecom.lv/affiliate/scripts/imp.php?a_aid=6230&a_bid=fac5645f” width=”1″ height=”1″ alt=””>

    Un noslēgumā – LETA video no šīsdienas prezentācijas:

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jQbIrMFNC40[/youtube]

    #207939
    Tmkks
    Participant

    Kā tad būs ar TV6, ko esmu tik ļoti iemīļojis?

    BaltkŠminieks vēl esmu.

    #207940
    WerNeo
    Participant

    Kaut kā nesanāk viņiem vienoties ar TV3 pārraidīšanu pa “ne virszemes” digitālo televīziju. 🙂 Un tas man nepatīk.

    #207941
    shadowmen
    Participant

    izskatas,ka nav jega pariet….loti draudzigas cenas(pedinjas)…ja tas ir draudzigs tad labak palikshu pie saviem 5 kanaliem..par kuriem jamaksa 60 santimi gada….kanali vispar galigi garam…no ekonomiskas pakas vispar nav jega…un pamatpaka ari ir debilaka neka pilsetas kabelis pa 2 ls menesi ar 15 kanaliem un daudz labakiem…..man sak rasties naids pret lattelecom…neprot vinji sitas lietas darit….

    #207942
    Evers
    Participant

    Visu cieņu Lattelecomam par šito štelli. Varēs tos pašus bezmaksas kanālus skatīties daudz labākā kvalitātē 🙂

    shadownmen, tu izbāz degunu laukā no pilsētas un tad kritizē latelekomu :p

    #207943
    Kefīrs
    Participant

    Varētu jau paņemt, bet kur tad TV6?

    #207944
    ob1
    Participant

    Hmm, būs jāskatās kas ir ar antenu. A kad sāks raidīt to free paketi?

    #207945
    daGrevis
    Participant

    TV6 nav, tas ir slikti, bet kopumā viss tagad skaidrs par to, kā tam visam vajadzētu notikt… Cerams ka šito nenolaidīsim pa burbuli… 😛

    #207946
    Kefīrs
    Participant

    Bez TV6 nav aršana 😀

    #207947
    drunk_lizard
    Participant

    khmmm

    taas pamata un ekonomiskaas pakas ir pilniiga huinja…

    tur ir divi skataami kanaali – national geographic un discovery…

    paareejais viss ir pilniiga lazja!

    lai aiziet atslaukaas sjii projekta menedzjeris…

    #207948
    WerNeo
    Participant

    TV6? Kas tas tāds ir, kad nerāda sportu? Tīņu TV?

    #207949
    QueenZ
    Participant

    Galvenais ka ir Disney Channel 😀

    #207950
    aoma
    Participant

    Un kur tad paliek tās likumā noteiktās 5 bezmaksas programmas? Nedomāju, ka daudzi būs priecīgi par to lai varētu tās skatīties “labākā kvalitātē” uz veca tv, piespiedu kārtā pērkot dekoderi par 40Ls.

    Starp citu reklāmā bija teikts, ka tie, kas pieteiksies lidz 31. jūlijam, saņems dekoderi par velti. Gribēju redzēt, pieteicos, un man laipni paskaidroja, ka redz, jūspusē to herņu sāksim uzstādīt ne ātrāk par novembri un jāmaksā būs tā vai tā.

    #207951
    rajah
    Participant

    jā kā parasti Rīgas dīkdieņi kā parasti visu dabū na haļavu.

    #207952
    Willis
    Participant

    Tikai lai digitālo TV skatīties normālā kvalitātē vajag attiecīgu televizoru, vismaz ar LCD ekrānu, citādi būs izmesta nauda, skatoties digitālo TV pa TV kuram ir CRT ekrāns kvalitāte ir tāda paša, ja ne vēl sliktāka.

    #207953
    samurajs
    Participant

    Willis, tev nav taisnība. Vispirms jau nevajag domāt, ka tev Rīga pēkšņi sāks raidīt Full HD 1920×1080 izšķirtspējā. Kāda tā bilde ir, tāda arī paliks.

    Bet iegūstam uz pārraides kanāla kvalitāti – vairs nebūs visādas attēla nobīdes atstarošanās dēļ, graudaina bilde tālāk no torņa utml. Digitālajā TV vai nu ir ideāls attēls, vai tā nav vispār.

    Objektīvi izvērtējot – varu teikt, kas tas ir to vērts.

    #207954
    Maris77
    Participant

    Var kāds ieteikt TV karti lai šo brīnumu var redzēt?

    Man visvairāk uztrauc, ka nevar redzēt Viasat Baltic Sport, Tv6 jau ir tukšs kanāls, ka tur cilvēkam nav ko redzēt, vienīgais sporta pārraides.

    #207955
    Evers
    Participant

    Tiem, kas te par TV6 uztraucās ka nava – tas tač nekad nav bijis bezmaksas kanāls!!!

    #207956
    rajah
    Participant

    samurajs wrote:

    Bet iegūstam uz pārraides kanāla kvalitāti – vairs nebūs visādas attēla nobīdes atstarošanās dēļ, graudaina bilde tālāk no torņa utml. Digitālajā TV vai nu ir ideāls attēls, vai tā nav vispār.

    vispār jau ir apnicis, ka katru vasaras beigu laiku vai rudenī gāžas iekšā zviedri ar savu varvalēšanu ka neko ar parasto antenu nevar redzēt.

    #207957
    aoma
    Participant

    rajah wrote:

    vispār jau ir apnicis, ka katru vasaras beigu laiku vai rudenī gāžas iekšā zviedri ar savu varvalēšanu ka neko ar parasto antenu nevar redzēt.

    Bet vai nevar būt tā, ka nomāks arī digitālo signālu un bildes nebūs vispār? Tā laikam saucoties supravadīšana, signālam atstarojoties jonosfērā. Mums tad parasti ir pilns ar leišiem, kaimiņš skatās un priecājas, atceroties dzimteni 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā