Filma: “Avatars” (Tehnoloģija un apskats)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Filma: “Avatars” (Tehnoloģija un apskats)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 54 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #150226
    shady
    Participant

    Droši vien esat jau dzirdējuši par Džeimsa Kamerona visapkārt izdaudzināto filmu “Avatars” (Avatar). Š īs filmas pirmizrāde pie mums ir paredzēta jau šodien (18.decembrī) kinoteātrī ForumCinemas (Parex Plaza). Pateicoties Panasonic pārstāvniecībai Latvijā, man bija dota iespēja šo filmu jau redzēt dienu iepriekš īpašā seansā un tikties ar Panasonic pārstāvjiem, lai uzzinātu ko vairāk par jaunajām tehnoloģijām filmu radīšanā.

    Iespējams rodas jautājums – kāds sakars Panasonic ar šo filmu? Atbilde ir diezgan ekskluzīva – tehnoloģijas, kuras izmantotas šajā filmā ir unikālas un tiek pielietotas pirmo reizi filmu vēsturē, jo ir radītas konkrēti šai filmai. Filma tiek piedāvāta noskatīties 3D formātā un tas priekš mūsdienām var šķist nekas īpašs, jo 3D tehnoloģijas ir kļuvušas jau par ikdienu kinoteātros. Tomēr noskatoties šo filmu, nevienu vairs nemāc šaubas, ka ir sperts solis uz priekšu 3D tehnoloģiju attīstībā. Ar ko tad šī 3D tehnoloģija var atšķirties no iepriekš redzētām 3D tehnoloģiju iespējām? Mēģināšu paskaidrot: līdz šim 3D bilde bija no plaknes izvirzīta uz priekšu, tad tagad šai tehnoloģijai piemīt īpašība, kad bilde no sākumpunkta tiek izvirzīta gan uz priekšu, gan atpakaļ. Rezultātā iegūstam vēl reālāku ilūziju, ka notiekošais tik tiešām notiek tev acu priekšā.

    Filma, protams, ir jāskatās ar speciālajām brillēm, kas nodrošina filmas baudīšanu paredzētajā formātā. Intereses pēc noņēmu brilles un secināju, ka bilde ir saprotama, pareizajās krāsās un to pat var skatīties bez briļļu palīdzības, tomēr tas nav ieteicams, jo attēlam trūkst asuma un zūd 3D vizualizācija, kā arī jēga no visa kino apmeklējuma, jo filma kļūst par sliktas kvalitātes pārraidi.

    Varu pačukstēt, ka nākošgad Panasonic sola laist klajā aparatūru, kas domāta mājas apstākļiem uz BlueRay diskiem, lai šāda 3D tehnoloģija būtu baudāma mājās un pieejama plašākam skatītāju lokam. Bez šaubām, arī mājās būs jāizmanto speciālās brilles, lai skatītos pārraidi tai paredzētajā formātā un kvalitātē.

    Panasonic jau eksperimentē ar prototipiem, lai nebūtu jāizmanto šīs brilles, jo tas tomēr ir diezgan neērti. Panasonic vēlas brilles aizstāt ar speciālu stiklu priekšā ekrānam, kas nodrošinās 3D tehnoloģijas attēlojumu.

    Tagad, lai ieintriģētu vel vairāk, pastāstīšu jums par pašu filmas sižetu:

    Stāsts ir par labi apmācītu kareivi, kurš pēc traumas pārvietojas ratiņkrēslā. Viņš dodas uz planētu, uz kuras notiek eksperimenti ar sevis pārvietošanu citplanētieša ķermenī. Š ī iespēja varonim iepatīkas, jo var sajust “savu” jauno ķermeni. Tas dod iespēju ne tikai pārvietoties bez ratiņkrēsla un justies lielākam un spēcīgākam, bet arī pārvietoties daudz veiklāk nekā cilvēki. Tā nu varonis iekaro citplanētiešu uzticību. Viņš mācās to parašas, mīlēt sev apkārtējo dabu un to izprast. Filmā neizpaliek arī mīlas jūtas (starp cilvēku un citplanētieti), uzticība un naids. Visur apkārt virmo dabas likumi, kas pierāda to, ka dabā ir jāieklausās, lai izbaudītu tās skaistumu, gan jāuzmanās, lai kāds stiprāks tevi neapēd. Protams, visa ļaunuma iemiesojums ir un paliek pats cilvēks, kurš ar nežēlību cenšas iznīcināt visu dabas mantojumu un pašu citplanētiešu rasi. Rezultātā, galvenajam varonim nekas cits neatliek kā palīdzēt šai planētai pasargāties no cilvēkiem un doties karā pašam pret savu rasi, lai apturētu alkatīgos uzņēmējus ar visu bruņoto armiju un cilvēces radītajiem ieročiem.

    Man pašam filma patika un sniegtā tehnoloģija deva iespēju to izbaudīt jaunā kvalitātē. Tā kā filmas sižets vērsts ir arī uz dabu, tad līdz ar to varēja pilnvērtīgi izbaudīt tās krāšņumu un arī specefektus, kuru filmā nav mazums. Gan par filmas sižetu, gan par kvalitāti varu teikt visu to labāko, un ieteikt arī jums visiem Notepad.lv lietotājiem!

    Ne bez iemesla Kamerons strādāja 14 gadus, lai noslīpētu scenāriju un sagaidītu mūsdienu tehnoloģiju plašās iespējas, un viņam ir izdevies radīt kārtējo šedevru.

    Š eit ieskatam dažas bildes:

    [img]https://content20-foto.inbox.lv/albums117292183/kakis1q2w3e/Raksti/1.png[/img]

    [img]https://content20-foto.inbox.lv/albums117292184/kakis1q2w3e/Raksti/2.png[/img]

    [img]https://content20-foto.inbox.lv/albums117292186/kakis1q2w3e/Raksti/3.png[/img]

    Un šeit video reklāma:

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cRdxXPV9GNQ[/youtube]

    #222175
    Daivana
    Participant

    labprat paskatītos 3d modā

    #222176
    samurajs
    Participant

    Diez kad mājas apstākļos varēs ko tādu skatīties? Tāds 3D kinoteātris Latvijā ir tikai viens…

    #222177
    Viestartss
    Participant

    pirms pāris mēnešiem varēja to maxi-treileri Forumā aiziet un noskatīties – bija visnotaļ iespaidīgi. es gan tur pamanīju, ka dažviet objektu kustība 3D bildē bija mazliet saraustīta, bet tā ir piekasīšanās sīkumiem, kopumā filma likās iespaidīga

    #222178
    nevertell
    Participant

    Uz to filmu vispār ir vērts iet ? Pēdējā laikā, tfū, gandrīz visu laiku tiek rādīts tikai tādi varoņdarbi, kurus nav iespējams raksturot neizmantojot krievu vārdus, kas sākas ar h.

    #222179
    Imhoteps
    Participant

    Aiziešu tīri sportiskas interesēs pēc – esot visu laiku dārgākais prodžekts (pusmiljards bakšu ieguldīts). Kaut gan ir arī lasīts, ka neesot PATS dārgakais mūvijs – tikai 270. milj..

    #222180
    Jaunzems
    Participant

    Būs jāaiziet. Gribu redzēt īpaši spilgtās zilās krāsas un zaļās attēlojumu.

    Ja kas, dzirdēju, ka panasoņiks strādā pie ūberkruta lāzerprojektora 🙂

    #222181
    voldemarz
    Participant

    Intersanta intervija ar J.Cameronu, kur stāsta kas tieši ir tās jaunās un nebijušās tehnologijas un pieejas:

    https://www.youtube.com/watch?v=Aao0YSITuxc

    #222182
    Evers
    Participant

    Pēc treilera pati filma liekas super, kā arī ieintriģē jaunā attēla tehnoloģija ar 3D effektu arī uz iekšu….gribu uz Parex Plaza. Tik tā Rīga tālu.

    #222183
    atlans
    Participant

    gaidu kad būs trekeros, izskatās ļoti forša

    #222184
    Jaunzems
    Participant

    trekeros šī filma nebūs tik forša, jo filmas galvenie pipari ir 3d tehnoloģijas, kuras “trakeros” nav pieejamas :p

    #222185
    Crow
    Participant

    3D at home: https://www.blu-ray.com/news/?id=1303

    Nav jau tā tehnoloģija tik ļoti vēl aizgājusi tautās, bet iespējas ir 🙂

    #222186
    shady
    Participant

    Kā jau minēju rakstā, tad šobrīd nav tādas tehnoloģijas, kas spētu atskaņot šādu filmu (ja neskaita izrādi, kas norisinās forumcinemas). Panasonic sola patērētājiem pieejamu aparatūru nopirkt uz nākošo gadu.

    Ja uzmanīgi lasījāt rakstu, tad sapratāt, ka šāda 3D tehnoloģija ir pielietota pirmo reizi mūžā visā kino vēsturē.

    #222187
    Crow
    Participant

    Nu jā, my bad. Final 3-D Blu-ray Specification Announced: https://www.blu-ray.com/news/?id=3924

    James Cameron Talks Avatar Blu-ray Plans: https://www.blu-ray.com/news/?id=3932

    #222188
    ob1
    Participant

    trailers labs. šermuļi skrēja pār kauliem…

    #222189
    Evers
    Participant

    ob1 wrote:

    trailers labs. šermuļi skrēja pār kauliem…

    ne tikai tev

    #222190
    Evers
    Participant

    kārdinājumam…brrrrrrrrrrr

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GBGDmin_38E[/youtube]

    #222191
    shady
    Participant

    Jap, šitais labs video, kur var apjaust filmas krāšņumu….nemaz nerunājot par to, ka kino tas ir ar 3D efektu. Tā kā nekas cits neatliek kā iet uz kino, ja grib izbaudīt filmu uz pilnu klapi.

    #222192
    Jaunzems
    Participant

    Kāpēc viņu nevarēja parādīt agrāk? ZE-diena jau pagājusi 🙁

    #222193
    ruukjis
    Participant

    Jautājums Shady: tās 3D brilles var uzvilkt pa virsu parastām brillēm?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 54 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā