Tintes printeru uzpilde mājas apstākļos

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Tintes printeru uzpilde mājas apstākļos

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 26 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #150695
    samurajs
    Participant

    Š ajā rakstā padalīšos pieredzē par tintes printeru kārtridžu uzpildi paša spēkiem. Kā zināms, printeru tinte ir dārgāka par visizturētāko franču konjaku, manam printerim Canon Pixma IP4500 5 jaunu kārtridžu komplekts izmaksā vismaz 45 Ls (pērkot internetveikalos). Varētu it kā izmantot kompānijas Sinerta kvalitatīvās uzpildes pakalpojumus, bet, diemžēl, kārtridžus ar čipiem viņi nepilda.

    Neliela atkāpe – kas tas tāds par kārtridža čipu? Tā ir neliela, printera kārtridžā iemontēta mikroshēma, kuras uzdevums ir sekot tintes līmenim tvertnē, parādīt to uz PC, un savlaicīgi brīdināt lietotāju, ja tinte gatavojas izbeigties. Ja tinte pilnīgi izbeigusies – printeris tiek bloķēts, lai pasargātu drukājošo galviņu no iekalšanas. Š īs mikroshēmas darbības loģika ir vienvirziena; ja tvertnē papildina tintes krājumus – čips to nesaprot. Lielākajā daļā printeru iespējams šo mikroshēmu konkrētajam kārtridžam atslēgt; nomainot to, viss atkal darbojas kā līdz šim.

    Lai printera ekspluatāciju padarītu lētāku, daži oriģinālās tintes vietā pērk alternatīvo ražotāju ražojumus. Tie maksā 2-3 reizes lētāk, bet šādiem noname izstrādājumiem piemīt būtiski trūkumi:

  • 1. nestandarta tinte mēdz būt ar mazāku blīvumu un pārklāšanas spēju, līdz ar to drukai tiek izkropļots pareizs krāsu atainojums

    2. druka mēdz izplūst

    3. īpaši sliktas kvalitātes tinte neatgriezeniski bojā printera galviņu, tā mēdz iekalst tā, ka vairs nevar iztīrīt


  • Kā labu oriģinālo kārtridžu aizstājēju varu ieteikt kompānijas Sinerta izplatāmos uzpildīšanas komplektus, ko daudziem modeļiem var pasūtīt internetveikalā vai iegādāties firmas veikalos Rīgā un Liepājā. Ja uz vietas prece nebūs – to uz vietas var pasūtīt, un pēc dažām dienām saņemt.

    Pēc Sinerta darbinieku teiktā – uzpildes komplektiem ir ļoti mazs pieprasījums, kas ir absolūti neizprotami. Pildot kārtridžus paša spēkiem – izmaksas ir vidēji 5 reizes zemākas nekā pērkot jaunus, un drukas kvalitāte absolūti necieš. Uzpildes komplektus ražo Dienvidkorejas kompānija IncTec, kas uzskatāma par ekspertu šajā jomā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ink2_1.jpg[/img]

    5 kārtridžu printeriem pavisam ir 3 komplekti – melnbaltai drukai (satur 2 x 20 ml tintes), krāsu drukai RGB (pa 20 ml no katras krāsas), un īpašs melnais kārtridžs krāsu drukas uzlabošanai (2 x 20 ml). Pirmie divi paredzēti 2 uzpildes reizēm, pēdējais kalpos 4 reizēm. Attēlā parādīti pirmie divi komplekti.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_can3_1.jpg[/img]

    Komplektos (parādīts RGB) ietilpst viss vajadzīgais, ieskaitot cimdus. Ir arī sīka pamācība daudzās valodās (diemžēl latviešu nav). Ja pildāmais kārtridžs ilgāku laiku atradies ārpus printera vai pilnīgi izlietots – sekojam instrukcijām, un pildām no abām pusēm. Ja tanī vēl palicis kaut viens piliens tintes, un tas vēl normāli drukā – var lietot zemāk aprakstītu vienkāršotu procedūru, kas notiek bez tintes zudumiem.

    Mums vajadzēs īlenu un gumijas korķīšus (RGB komplektā to ir 6 gab.; pārējos pa 2 gab.)

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_can4_1.jpg[/img]

    Darbību kārtība:

    1. Sagatavojam tintes šļirci, uzliekam tai adatu

    2. Kārtridžā ar asu nazi vai skalpeli atbrīvojam no plēves vietu, kur atrodas lodīte.

    3. Īlenu uzmanīgi ieskrūvējam lodītē, un izceļam to ārā (uzmanīgi, lai nesabojātu kanālu, kur tā atrodas!)

    4. Ar cimdu aizspiežam (vai ar līplenti aizlīmējam) izejas atveri (sietiņu)

    5. Ar šļirci ievadām tinti apm. 1/2 – 2/3 no tilpuma

    6. Aiztaisām pildāmo atveri ar gumijas korķīti

    7. Atbrīvojam izejas atveri (sietiņu)

    8. Noslaukām ar salveti tintes paliekas, un noliekam kārtridžu vertikāli uz 5 minūtēm uz salvetes. Ja nekas netek – varam likt printerī

    9. Izpūšam dīzes, izdrukājam testlapu. Ja viss kārtībā – darbs pabeigts

    Piezīmes.

    Ja tiks sabojāts lodītes kanāls, un korķis nespēs hermētiski noslēgt tvertni – kārtridžs tecēs, un pieķēzīs printējošo galviņu. Tādu kārtridžus lietot nedrīkst.

    Nevajag censties pieliet pilnu tvertni ar tinti, tas tikai palielinās tecēšanas risku. Atkārtota uzpilde iepriekš sagatavotam kārtridžam prasa vien dažas sekundes.

    Ja printeris lamājas, ka kārtridžs tukšs, un atsakās darboties – parasti jāpatur poga 10 sekundes nospiesta. Par to sīkāk ir uzpildes komplekta instrukcijā + printera draiveris pats pasaka priekšā, kas jādara.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_can7_1.jpg[/img]

#229402
kaamis
Participant

shiem 8 canon ebay var iepirkt ieriici kas chipus katru reizi restartee pa 0 maksaaja apmeeram 30euro.

#229403
Creep
Participant

Sāksim ar to: printeris man ir identisks samuraja. Pats lietoju šo komplektu:

https://cd-dvdshop.lv/product_info.php?cPath=47_48_50&products_id=8135

Neteiktu, ka būtu ideāla drukas kvalitāte, bet mani apmierina. Tiesa, ielikšana ir īsta nagla pakaļā, bet tākā tas tik ļoti bieži nav jādara, tad var pārdzīvot…

#229404
Daivana
Participant

laba infa, paldies

#229405
janculis
Participant

Paldies par informāciju.

Taču diez vai kāds mani piespiedīs pirkt tintes printeri. 🙂

#229406
Creep
Participant

Janculi: arī lāzerprinteri ir pildāmi…

#229407
brunis
Participant

ritenim jau ar ik pa laikam riepas jāuzpumpē ..;) 😉

#229408
Genādijs
Participant

kautkā nav dzirdēts par baigi krutiem foto lāzerdrukātājiem ibio 🙂 spīdeklis nožēlojamais 🙂

#229409
Eudoxus
Participant

Paldies, Samuraj! Vērtīga infa.

#229410
elvisburdajs
Participant

Priekš Canon MP150 ir šāds komplekts?

Ar to printeri vispār liela ķēpa: papīru ņem šķībi, tinti izsmērē un drukas kvalitāte ir zem katras kritikas (par bilžu izdruku var nesapņot)..

Tas viss ar oriģinālo kārtridžu, bet ar pildīto vēl trākāt, vēl tagad atceros kā vienā kantorī gāju uzpildīt kārtridžu un atnākot mājās abas rokas un galds bija tintē.. 😀

Labs raksts! 🙂

Genādijs, Ja tu kādu te vari saukt par nožēlojamu, tad tikai sevi!

#229411
usins
Participant

Emz ir tāda firma kā Inrex, tur arī čipus maina ja vajag 🙂 Bet, protams, ne visiem kārtridžiem un toneriem…

#229412
KristoZ
Participant

Ar to ~10 sekunžu pogas nospiešanu tie čipi tiek nomesti pa nullēm?

Ja tā, tad, laikam, vismaz kāds progress ir šajā jomā; bet atceroties “piedzīvojumus” ar vienu pavecāku Epson semi-pro fotoprinteri – iespaids par tiem čipotajiem kārtridžiem nav diez ko labs. –

Ieliekot jaunus kārtridžus, varēja izprintēt ~25 krāsainās lapaspuses, tad šis sāka bļaut, ka, piemēram, dzeltenā tinte iet uz beigām/beigusies, nobloķējas, un neļauj vairs printēt – pat melnbaltas lapas! Absurds.

…kad mārketings ņem virsroku pār loģiku un resursu racionālu izmantošanu…

#229413
Aldis
Participant

KristoZ – piekrītu. es ar nesaprotu…….. kāpēc mēs 6 gadus vecam printerim mainam tos kārtridžus, kvalitāte pasliktinās… bet…… cena paaugstinās… 😀

… turpinam… mārketins….?

#229414
samurajs
Participant

KristoZ wrote:

Ar to ~10 sekunžu pogas nospiešanu tie čipi tiek nomesti pa nullēm?

Nē, čipi netiek nomesti pa nullēm, tie vienkārši tiek atslēgti, un pārstāj maisīt gaisu.

#229415
kaamis
Participant

usins wrote:

Emz ir tāda firma kā Inrex, tur arī čipus maina ja vajag 🙂 Bet, protams, ne visiem kārtridžiem un toneriem…

to ko var izdariit Inrex dara arii Sinertaa un daudz vairaak wnk 8 un 5 canon ja maaina chipu uzpilde sanaak par nesimpaatisku cenu un analogie chipi reizeem meedz buut braakjeeti un tas ir paaraak liels chakars ar tik mazu kaseti lai pildiitu ar garantiju…

kas attiecas uz visiem jaunajiem printeriem tad vini tieshama ir razhoti lai slauktu tikai naudu paarbaasti ar lieku eletroniku kas apgruutina uzpildi utt kadreiz visi vecie ~2007 gada ja nemaldos HP prirteri tinters gaaja arii ar 1 kaartridzhu tagad par taadu ekstru var aizmirst. Shobriid arii par nomu ir kljuvusi visiem jaunajiem printeriem pie pirkshanas iekshaa ievietot demo kaseti ar 2x vai pat vairaak samazinaatu ietilpiibu lai tik aatraak beigtos un butu jaaiegaadaajas jauna. Canon vispaar ir unikaali vinju razhotajiem printeriem peec apmeeram 2000 lapu izlaishanas printeris pieprasa veikt tehnisku apkopi bez kuras vinsjh noblokjeejas un neljauj straadaat.

#229416
Brutto
Participant

Senāk pirku, uzpildīšanas komplektus savam HP DJ 710C, iekš kartridzhi.lv (pēcāk kļuva par https://www.veikals.lv/) Nu jau krietni sen (vairāki gadiņi) neesmu neko pildījis un vēl senāk drukājis:)

#229417
runcio
Participant

Paldies, labs info un labs raxts! 😉

#229418
samurajs
Participant

kaamis wrote:

Canon vispaar ir unikaali vinju razhotajiem printeriem peec apmeeram 2000 lapu izlaishanas printeris pieprasa veikt tehnisku apkopi bez kuras vinsjh noblokjeejas un neljauj straadaat.

Nu tehniskā apkope – tas taču labi! Notīrīt drukājošo galdu nenāks par sliktu, jo sāk papīru smērēt, tāpat pārkalibrēt galviņas. Rokas jau no tā netīras nepaliks, printeris pats to prot; vajag tikai dot komandu!

#229419
aoma
Participant

Ceru, ka tas nav visiem Canon printeriem, manējs jau ir stipri gados, un nav ne jausmas, cik kopā ir izprintējis, bet šitā lieta laba, cik gan to kārtridžu nav izsviesti misenē, jo jaunu nopirkt sanāk lētāk, nekā vest uzpildīt.

p.s. es gan pērku tikai lētos Taivānas, Pelikāns laikam saucās, tiem varbūt labāk nemaz klāt neķerties 🙂

#229420
kaamis
Participant

samurajs wrote:

kaamis wrote:

Canon vispaar ir unikaali vinju razhotajiem printeriem peec apmeeram 2000 lapu izlaishanas printeris pieprasa veikt tehnisku apkopi bez kuras vinsjh noblokjeejas un neljauj straadaat.

Nu tehniskā apkope – tas taču labi! Notīrīt drukājošo galdu nenāks par sliktu, jo sāk papīru smērēt, tāpat pārkalibrēt galviņas. Rokas jau no tā netīras nepaliks, printeris pats to prot; vajag tikai dot komandu!

par kalibraaciju un tiiriishanu jaa, bet vinjiem ir uubuuveets taads suukniitis ar rezervuaaru kuraa kraajas tinte un peec noteikti laika jaatiira un jaamaina saucamais “pampers” taadu skuukni kas pumpee un lieki uzkraaj tinti neesmu redzeejis ne1 citaa printerii, bet taa jau visi budzheti ir vienaadi lielaakoties 😉

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 26 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā