IT pakalpojumi Latvijā – apskats

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti IT pakalpojumi Latvijā – apskats

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 30 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #151034
    root
    Participant

    [imgl]https://bildites.lv/images/pfpvmwn5y0o6l440icm.jpg[/imgl] Tā kā pēdējā laikā izvērtušās aktīvas diskusijas, kā “tas pakalpojumu sniedzējs labs, tas slikts”, nolēmu beidzot ieviest skaidrību visu manis izmantoto hostinga pakalpojumu piedāvājumos un servisos objektīvā gaismā, ne tā kā to afišē tās vai citas kompānijas fani, darbinieki, vai citi zvēri.

    Serveris.Lv (SIA Datateks) – Jau kādu laiku lietojot hostingu kāda uzņēmuma lapas izvietošanai ievērojamas problēmas nav radušās, serveri ir stabili ar pieņemamu uptime 95-97% (https://host-tracker.com dati), reizēm manāma aizture FTP darbībā, mazliet ķeras MLSD. Bet tas būtu pieļaujams, par cik pieņemu online reizē ir pietiekami daudz lietotāju, un FTP serveris varētu atļauties ik pa reizei paņemt atvaļinājumu 0,5-10 sekunžu garumā. Reizēm manāma aizture pieprasījumos pēc attālinātā satura, izmantojot CURL un sockets. Ievērojamas problēmas ir ar klientu atbalstu, kura organizācija ir viena no zemākajām visu šeit apskatīto serveru sarakstā. Cik manāms, atbalstam tiek izmantota kautkāda mistiska e-mail bāzēta biļešu sistēma, uz kuru cerēt saņemt atbildi tuvākajā laikā ir naivi. Savukārt zvanot uz norādītajiem tehniskā atbalsta tālruņiem, parastākā atbilde ko saņēmu ir “rakstiet no e-pasta pieprasījumu uz…”. Vislielākais mīnuss, ar kuru saskāros – neiegādājoties Serveris.lv hostingu, nav iespējams administrēt Serveris.lv iegādātu domēna vārdu manuāli, t.i. nav nekāda kontroles paneļa vai pieejas domēna DNS ierakstiem. Līdz ar to var aizmirst par dinamisku A subdomēnu izveidi vai kautko tamlīdzīgu. Vēl vairāk apbēdināja tas, ka lai normāli vadītu domēnu, tiek prasīts savs vārdu serveris (NS). Š īs fakts jau pašā sākumā man lika bēgt ko kājas nes prom no šī piegādātāja, par cik mana vēlme visu mainīt un labot pēc paša vēlmes ir stipri ierobežota. Cenu ziņā nekā īpaša, atšķirība santīmos.

    Valsts.Lv (Meita+ IK) – vienīgais no pakalpojumu piegādātājiem, kurš izcēlās ar 100% uptime visā termiņā, līdz pat šī raksta tapšanas brīdim. Bet prieki ir pāragri – jo stabils serveris ir viss, ko Valsts.lv piedāvā. Š is serviss nebūs īstais apjomīgu projektu ar desmitiem tūkstošu lietotāju uzturēšanai, pirmkārt jau tā iemesla dēļ, ka visa servera un piedāvājuma vadība aprobežojas ar e-pasta saraksti un pieeju FTP. Vēl lielais akmens Valsts.lv piedāvājuma dārziņā būs nesaprotami augstais ping, kas reizēm noved pie ārkārtīgi kaitinošas FTP un mājas lapas aiztures izraisot sajūtu, ka serveris izvietots kautkur dziļi āzijas austrumos aiz vismaz pieciem tīkla filtriem. Pie FTP kaitinošās puses varu minēt arī salīdzinoši īso timeout laiku, kā arī to, ka lai attēlotu .DOT failus nepieciešams obligāti serverim uzspiest slēpto failu rādīšanu. Atbalsts, cik nu tā ir vispār, ir tādā līmenī, kādā tam jābūt. Vēl pie absolūti kaitinošākajiem mīnusiem varu minēt neiespējamību redzēt sava konta aizņemtās vietas daudzumu, liegto iespēju veidot pašiem savus spama filtrus un vēl dažus sīkumus kā arī tā pat kā Serveris.lv ar DNS, Valsts.lv nav nekādas iespējas pārvaldīt savu hostinga kontu, pievienot jaunus FTP lietotājus, labot vai pievienot A tipa 3. līmeņa domēnus vai jeb ko citu, kas iziet ārpus FTP servera robežām neizmantojot atbalsta e-pastu. Š is pakalpojumu sniedzējs no manas puses tiktu rekomendēts tikai vienkāršu uzņēmuma mājas lapu uzturēšanai, statisku privātlapu un portfolio izvietošanai, kas neprasa nepārtrauktu pieeju servera un domēna vadībai.

    Nano.Lv (SIA Nano IT) – mans personiskais favorīts un ne velti viens no lielākajiem Latvijas IT pakalpojumu piegādātājiem, kas sacenšas ar tādiem grandiem, kā Deac , LatNet un daļēji arī Lattelecom DC. Nano IT pelnīti varētu dēvēt par universālo Š veices nazīti, kas piedāvā visu, bet reizēm ne tajā labākajā kvalitātē un kvantitātē. No visiem šeit minētajiem IT pakalpojumu sniedzējiem ir absolūts līderis tehnoloģiskā izpildījuma ziņā un automatizācijā, viss ko vien var iedomāties vadīt pašrocīgi ir ļauts vadīt pašrocīgi. Tas gan reizēm pamatīgi iebružā cilvēcisko atbalsta sistēmu, kas reizēm spēj izvest no pacietības kādu vājākiem nerviem apveltītu klientu. Secinot, iespēju bagātība tiek panākta, piegriežot skābekli nestandarta klientu atbalstam, kas kā jau visur tiek veikts pārsvarā caur e-pastu. Serveru stabilitāte ir pieņemama, no 90% smagi noslogotām mājas lapām, interneta veikaliem un citiem bieži apmeklētiem resursiem, un 98-99% vieglāk noslogotām mājas lapām un interneta resursiem. Serveri, kā jau pienākas pie neskaitāmām līnijām pieslēgtam datu centram, ir viegli pieejami, t.i nav kaitinošu noilgumu un milzīgu ping. Reizēm resursi ik pa laikam mēdz nolūzt kādu nesaprotamu iemeselu dēļ uz dažām minūtēm, vai nu web vai sql servera dēļ. Cenas ir salīdzinoši demokrātiskas.

    Garmtech.lv (SIA “GARM Technologies”) – Viens no visnegatīvāk vērtētajiem pakalpojumu sniedzējiem. Atļaušos izteikties kā emocionāls tīnis tikko pēc šķiršanās ar kārtējo lielo mīlu- viss ir slikti, neviena nav mājās, sazvanīt nevienu nevar, izdarīt kautko arī ne. Faktiski, tā tiešām arī ir. Nerunājot par zemo manis monitorēto uptime – 75-80%, ir vēl daudz un dažādas citas problēmas. Dažas no tām ir, piemēram, jebkāda augstāka līmeņa tehniskā atbalsta neesamība, t.i. liekas, ka jautājumus par servera darbību un problēmām es uzdotu bez apvainošanās 1188 operatorei, kurai nav ne mazākās jausmas par to, kas tas ir, kā darbojas, un kā panākt lai tas tiešām darbojas. Ik pa laikam pie smagnēji noslogotām lapām izmet kādu Error 50*, pat pilnīgi bez iemesla, kas liek domāt par vai nu noslogotu aparatūru vai arī tās zemo izpildījuma līmeni. Diemžēl man ar šo pietika, lai ņemtu kājas pār pleciem un laistos lapās pat neturpinot noskaidrot, vai šim servisam ir arī kādi plusi.

    Lvhosting.lv AKA Hosting.ctts.lv AKA ctts.lv (???) – Jauniešu hostinga projekts, kurš cik man zināms savu darbību sācis un uztur jau pāris gadus. Par stabilitāti runājot – par šo terminu esot šī ??? klients varat aizmirst. Š īs kompānijas klients sabiju salīdzinoši neilgi, tādēļ nemāku teikt kautko par neeksistējošo klientu atbalstu (jāgaida, kamēr administrācija pārrodas mājās no skolas), vadības paneli vai jeb ko citu, kas šeit nav pieejams. Par to kas šeit ir pieejams- kaut kāds mājas lapu hostings, par kura kvalitāti man ir tik pat lielas šaubas, kā par pērnā gada sivēnu spēju lidot uz citu galaktiku, ir iespējams izvietot savu Counter Strike serveri un gan jau arī kādu raķešu vadības sistēmu. Cenas demokrātiskas. Vai arī nē. Pierakstu šo kompāniju katram gadijumam, ja kautkas kautkad mainīsies. Un pirmais ko vēlētos sagaidīt ir šīs iestādes reģistrācija komercreģistrā, par cik mani māc šaubas par šī pasākuma legalitāti tīri bāzes līmenī.

    TupUnTuries.lv (Tup un Turies SIA) – Mazs, jauks un pūkains servervietnis. Nav ne pozitīvu, ne negatīvu atsauksmju, viss ir tā kā tam jābūt un tā tas manuprāt arī paliks. Priecē tarifs iDisks, kurš piedāvā iegādāties hostingu ar SMS palīdzību, kas būs vienkārši lieliski pāris nedēļu prezentācijas lapai vai pagaidu resursam ārkārtas gadījumos.

    Vērojot IT attīstību Latvijā, un līdz ar to kā sēņu pēc lietus augošo hostinga piedāvātāju ražošanos, nākas secināt, ka viss pie mums nemaz nav tik labā kārtībā, kā mēs to vēlētos iedomāties. Katram no augstāk minētajiem servisiem ir savi plusi, savi mīnusi, savi bonusi un savi ierobežojumi. Ar to tad arī katrs pakalpojumu sniedzējs ir unikāls, un nav tādu unikālu universāļu, kuri tad nu būtu tie tirgus līderi visās jomās. Š eit uzskatītas tikai tās kompānijas, kuras manuprāt būtu ievērības cienīgas tikt izvērtētas, bet vispār – Latvijas tirgus pēdējā laikā ir pārpilns daudz un dažādu piedāvājumu, par nelaimi- lielākā daļa no tiem izput jau pirmajā darbības gadā. Nākas atzīt, ka uz kvalitatīviem ārzemju līmeņa pakalpojumiem pašmājās nāksies gaidīt vēl labu laiciņu, kā jau tas notiek lielākajā daļā IT saistītu sfēru mūsu banānu republikā.

    Peace.

    #233336
    Foxsk8
    Participant

    Kārtējā nano slavēšana, autor, 😀 nav apnikusi, vai nu par servisu saka, tikai to labāko, vai vispār viņu nepiemin. Tā teikt, lai potenciālajiem raksta lasītājiem nejauktu gaisu. Nekas personīgs, viedoklis no malas.

    Notepad.lv favorīts vienozīmīgi ir serveris.lv.

    #233337
    samurajs
    Participant

    Es gan nepiekrītu visam, ko autors saka, bet demokrātijas apstākļos – cik cilvēku, tik viedokļu 🙂

    Vairāk gan sliecos uz šādu universālu apgalvojumu: ja kaut kas nav kārtībā ar lapu, 10% gadījumos hostinga kompānijas vaina, 90% – kodera paša līkās rokas!

    #233338
    root
    Participant

    Koderis pats diemžēl bez normālas “aizmugures” neko nepanāks, normāls projekts kaut vai bez iespējas to pašu php.ini labot arī nespēs, nemaz nerunājot par DNS.

    Foxsk8 šis man domāt ir viens no objektīvākajiem gara darbiem manā autora vēsturē, bet tev diemžēl esot slimam bez maz musulmaņu līmeņa fanātiķim to ir grūti saprast, kur nu vēl pieņemt. Bet es uz tevi ļaunu prātu neturu, par cik aisberga redzamā daļa parādās tikai tad, kad sāc administrēt projektu, kuram 3000-5000k hostu nav mēnesī, bet dienā kas prasās pēc kā minimums savas kastes kādā nopietnā DC, kas tev vēl priekšā. 🙂 Bet tas lai paliek starp mums.

    šis raksts netika radīts ar domu kādu pacelt, bet gan izkasīt blusas no visiem servisiem. Š eit minēti tikai fakti, kurus var apstiprināt jebkurš, t.sk. Foxis vai jebkurš interesents uzjautājot attiecigās kompānijas administrācijai vai ja nav žēl, tad kļūstot par kādas no firmu klientiem.

    Peace.

    #233339
    APOC
    Participant

    Starpcitu, kas ar LatHost notiek? Dzirdēts, ka baigais utu kantoris.

    #233340
    root
    Participant

    APOC, neesmu klients un nepazīstu nevienu klientu šiem, nemāku teikt. 🙂 Š eit ir tikai tie, uz kuriem esmu pats hostējies izņemot ārzemju webus un kastes DC.

    #233341
    pats_Toms
    Participant

    Lai cik tas dīvaini varbūt neliktos lietoju tevis iepriekš minēto lvhosting.lv . Vienīgais, kas sagādāja neērtības bija ilgā gaidīšana līdz servera uzstādīšanai. Solītais bija 3 stundas, bet kopumā no viņu puses beigās serveris tika uzlikts tikai pēc 15 dienām. Pēc tam it kā viss ok. Skatoties uz manām “prastajām” prasībām hostings ir diezgan piemērots ^^. Runājot par servisa atbalstu… Otrā galā ir kaut kāda persona ar, kuru, vismaz, es varēju sarunāt vajadzīgās štelles. Tehnisku problēmu dēļ vienreiz pat mani brīdināja un pat pazvanīja pats .-. . Runājot par up-time… Ir situācijas, kad vakarā velkot uz nakti serveris nestrādā, tomēr, cik esmu pamanījis, tieši uz tiem momentiem, kad statistika ir ļoti zema.

    #233342
    web33
    Participant

    Garmtech.lv neiesaku nevienam

    1.Par nekvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu atteicos no viņiem,viņi ,protams ierubīja man kārtējo rēķinu par mēnesi uz priekšu, tas nekas ka Es atteicos un neizmantoju vairs to ,tā ar nesamaksāju šie paņem un iemet mani “creditreform” (dēļ 5ls +/- kurus arī nemaz nemaksāšu ) nu neko .Sanāks tam kantorim braukt garām spička garantēta vai akmens logā !!!

    #233343
    migors
    Participant

    Pirms 8 mēnešie migrēju uz hostgator un kopš tā laika esmu palicis laimigāks. Vienīgais kas nedaudz skumdina ir ātrums bet ciešams, kopā pārcēlu visus savus personīgos 10 un vēl kādus 6 komerciālos projektus un maksāju 5 ls 🙂 .

    Mīnusi tikai ātrums tomēr ASV/

    Plusi, Neierobežota diska vieta,

    neierobežots db skits,

    neierobežots domēnu skaits.

    Abalsts caur čatu 24 stundas diennaktī, pat ziemasvētku vakarā šo to vajadzēja labot un online bija kādi 18 tehniskie darbinieki.

    pirms tam serveris.lv maksāju 33 ls tagad par to pašu 5 ls. skaisti.

    Protams ja tur galā sēž kāds indietis tad var gadīties ka ir grūtības kaut ko paskaidrot, bet pamatā ir ok, ja viens kaut ko neizdara tad otrs izlabo 🙂

    #233344
    archeens
    Participant

    Garmtech garm.lv lietoju jau 3 gadus un reti ir bijusi kāda problēma, viss strādā stabili un atbalsts arī pilnībā apmierina.

    Tavā rakstā pietrūka cenu salīdzinājums attiecībā pret kvalitāti. Protams, ja hostings ir par lētāku cenu, tad jārēķinās ka tik kvalitatīvs nebūs. Un visiem nav viens un tas pats piedāvājumā.

    #233345
    cracks
    Participant

    ovh addicted. 😛

    #233346
    linx
    Participant

    ProWeb.lv – kvalitatīvi hostinga pakalpojumi par pietiekoši labām cenām, ļoti labs tehniskais atbalsts. Uz proweb serveriem man izvietotas jau deviņas lapas, līdz šim problēmu nav bijis, bija tikai vienreiz, kad līdzīgi kā nano.lv, tika piedzīvots hakeru uzbrukums. Vēl viens paliels pluss ir tas, ka, ja nu kādu iemeslu dēļ esmu nokavējis rēķinu apmaksu par vairāk kā dažām dienām, lapa netiek slēgta momentāli, var sarunāt, piemēram, rēķina pieskaitīšanu nākamā mēneša rēķinam etc. Katrā ziņā – mans favorīts hostinga pakalpojumu sniedzējos iekš LV!

    #233347
    Foxsk8
    Participant

    TavaMaate: Beidz tak vienreiz sevi lielīt, kad vienā tēmā prasījām atradīt minētās lietas, aizbildinājies, ka nevari rādīt, es tagad arī varu pateikt, vot redz, puse draugiem.lv aplikāciju ir manā pakļautībā izstrādātas, kur viss griežas kā nākas, a kad prasa kādu parādīt, vai precizēt ko tuvāk, tā huj, lielā muldešana ir nost. Next time, reālus piemērus, lai kaut ko raidītu uz manu pusi, savādāk, 19 gadi, cik tev tur bija, em, nu neticās, ka tik tālu būtu uzkundzējies. Vienkārši, neesi par sevi tik augstās domās. Visi vadošie lietotāji, notepadā, kas apgrozās par web jomu, tev ir izteikuši līdzīgas frāzes, līdzīgus izteikumus, ja jau to dara vairāki, tad vaina ir tevī, nevis mani vai kādā citā. Par rakstu, neko nesaku, un ja tu pats mīļais “Ropčik” būtu papētijis to aizbergu, veicis teiksim nano cilvēku aptauju, teiksim 200 viņu klientu vidū, veicis kādu reālu taustāmu aptauju par pakalpojumu ko slavini, tad būtu cepure nost, bet tā, kā tu tikai to saki, no savas vai kādu citu pieredzes, tad tas man neaizliedz to pašu teikt par kāda cita servisa pakalpojumiem.

    P.S. Kad vienreiz sapratīsi, kad tu neesi nedz kruts, nedz gudrs, tā pat kā es. 😀 ir vēl krutāki par mums abiem, kuru viedokļus, nez kāpēc mēs neapstrīdam, tikai tāpēc, tas, ko jau minēju augstāk, ir pieredze, ir zināmas lietas ko parādīt, utt…

    #233348
    Iewar1jumZ
    Participant

    Nez, pilniga tuftas dziishana.. Ka var uzrakstit shada tipa rakstu, izvertejot tikkai 1, savu viedokli? Piemeram man ar serveris.lv nav bijushas nekadas problemas 5 gadu laikaa, ka ari vinju 24×7 atbalsts ir vienkarshi lielisks, kaut vai agraa rita vai nakts stundaa. Ta ka pienjemu ka ari parejo hostinga sniedzeju rezumee no Tavas puses ir sviestaini neobjektiivi. Es saprastu ja butu aptaujati kaut 20 katra hostinga sniedzeju klienti.. tad tas butu kautcik objektiivi… a taa.. shita ir vienkarshi TUFTA.. cerams neviens nopietni sho apskatu par pilnu nenjems.

    Lai veicas.

    #233349
    root
    Participant

    Foxsk8: Pagāzē vēl, tikai kad man apniks, metīšu kaunu pie malas un izmetīšu netā pāris tavus “megaprojektus”. Un tad turpināsim runāt par kompetenci. Nepiemirsti, ka ne es tev skraidīju padomus prasīdams un tu vēl čurāji čībās, kad es jau lapas firmām kodēju un tu ļoti labi zini, cik ilgi es ar webiem un serveriem darbojos un cik tu. Populismu arī tu vari mierīgi atlikt, tu zini normālu daļu no mana darba. Protams ja tu uzskati, ka esmu idiots, varbūt vēlies uzzināt kādēļ firma mani patstāvīgi tur darbā jau diezgan labu laiciņu, bet tu vēl joprojām malies kaa friilanceris or vēl kas tur? Un to ka tā nav, arī vari nedrst. Protams nē, batonu jau kādam tu sabāzīsi, bet ne man. 🙂 So nedrs par kompetenci vai “krutumu”, jo mēs te vēl joprojām gaidām hotj betu no Notepad v3 . Un kādā sakarā kāds būtu jaaptaujā? Te ir gandrīz tikai sausi geek dati, kāda pok3mona personiskās emocijas ping timeout laikā ne mani ne vienu citu neinteresē. Vai ne?

    A vot tad kad tu beigsi pie citiem deviem sūtīt skriptus, samest kopā kādu modu, uzmest savu “demokrātisko” cenu un pārdot tālāk, tad es arī sākšu ņemt vērā tevis teikto. 🙂 Esmu savu pateicis, turpmāk apšaubīt manu “krutumu” vari pa tiešo zvanot darba laikā +371 20 20 20. Diskusijas beigas, peace.

    Iewar1jumZ: 5 gadu laikā neesi pamanījis DNS paneļa neesamību? Mani piemēram šis fakts ļoti kaitina. Es protams netaisos tādēļ pelt Serveris.lv un arī pārtraukt savas komercattiecības ar šiem netaisos, par cik man pie viņiem sāv gan pāris savi gan daži firmas domēni un viens hosts. Bet fakti ir un paliek fakti. 🙂 Pārbaudi, pirms oponē.

    Vēlreiz atgādinu, ka viss rakstā minētais ir vienkārši pārbaudāms jebkuram interesentam. Paldies par uzmanību. 🙂

    #233350
    daGrevis
    Participant

    Hmm, ceru, ka šis topiks netiks izdzēsts! 😀

    #233351
    Evers
    Participant

    Notepad.lv – forums, kurā daudzi cenšās pierādīt savu IMHO, pierādīt ginesa rekorda cienīgu krāna garumu, ņaudēt ka citiem līkas rokas, kamēr pašiem jāmeklē mezglu sienamā rokasgrāmata lai savējās līkumā sasējušās varētu atsiet un visādi citādi verbāli izdauzīt viens otram pēc iespējas vairāk zobus.

    Es vienkārši 3.14su prom no šitā kantora, veiksmi! 🙂

    #233352
    Jaunzems
    Participant

    Evers wrote:

    Es vienkārši 3.14su prom no šitā kantora, veiksmi! 🙂


    spoken like a five-star Mopsis. 😀

    #233353
    daGrevis
    Participant

    @Evers

    Tāpēc to sauc par forumu! 😀

    #233354
    Sid
    Participant
Tiek skatīts 1 ieraksts (no 30 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā