Kia plāno ražot elektiskās automašīnas, lai sasniegtu ES uzstādīto CO2 emisiju mērķi

Automašīnu ražotājs Kia plāno ražot elektriskās automašīnas, lai jau 2020. un 2021. gadā sasniegtu Eiropas CO2 emisiju samazināšanas mērķus. 

Emilio Herrera, Kia Eiropas nodaļas vadītājs Automotive News Europe žurnālam min, ka uzņēmums nedrīkst nesasniegt uzstādīto mērķi, uzņēmuma galvenais birojs Korejā to nepieļautu.

Saskaņā ar PA Consulting pētījumu, Kia visticamāk nesasniegs Eiropas Savienības noteikto mērķi samazināt jauno automašīnu emisijas līdz 91.7 gramiem uz kilometru jeb kopumā par 3.2 gramiem. Ja šis mērķis netiks sasniegs, auto īpašniekiem, kas iegādāsies jaunās Kia automašīnas, var nākties maksāt Eiropas Savienības noteiktas soda naudas. Korejas kultūrā šāda soda naudu maksāšana tiktu uzskatīta par lielu neveiksmi.

Kia stratēģija, ražot pilnībā elektriskās automašīnas bez akumulatoriem vai degvielas (hibrīdus), varētu ciest neveiksmi. Kia, lai palielinātu pārdošanas apjomus, vai vismaz noturētu tos, būtu jāspēj ražot visai daudz elektriskās automašīnas.

Emilio Herrera stāsta, ka nesamazinot pārdošanas apjomus, un, lai sasniegtu Eiropas CO2 emisijas mērķi, Kia Eiropā būtu jāpārdod aptuveni 40 000 elektriskās automašīnas. Tiek prognozēts, ka 2019. gadā 15% no Kia kopējā pārdošanas apjoma jeb 75 000 no 500 000 automašīnas būs elektriskas. Kopā līdz 2022. gadam Kia plāno piedāvāt 19 elektriskos transportlīdzekļus.

Avots: Automotive News Europe

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

  1. Automašīnai ir jābrauc ar benzīnu, dīzeli vai gāzi. Elektrību atstāsim trolejbusiem un metro vagoniem! Pārnesot enerģijas ražošanas rezultātā radušos izmešus no izpūtēja uz TEC skursteni nekas neuzlabosies.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt