Īlons Masks prezentē humanoīdu robotu – Optimus

Uzņēmuma Tesla izpilddirektors Īlons Masks kopā ar Tesla mākslīgā intelekta komandu demonstrē, cik tālu attīstījusies viņu autonomo robotu un automašīnu izpēte.

2022. gada Tesla AI diena deva mums pirmo iespēju apskatīt visai unikālo uzņēmuma robotu, kurš staigā pa skatuvi un māj cilvēkiem, jaunus atjauninājumus pašbraukšanas programmatūrai un pirmo apskatu DOJO aparatūrai, kuru izmanto mākslīgā intelekta izpētē.

Cilvēkiem parādīja kā robots izpilda dažādus vienkāršus uzdevumus kā, piemēram, aplaista puķes, nēsā kastes un cilā smagus metāla objektus.

Uzņēmuma izpilddirektors sacīja, ka robots vēl joprojām ir izstrādes stadijā. Roboti būšot pieejami masu tirgū pēc pāris gadiem un to cena būšot apmēram 20000 ASV dolāru. Uzņēmuma inženieri norāda, ka roboti tiks pārbaudīti, strādājot automašīnu rūpnīcās.

Pasākuma ietvaros tika paziņoti vairāki lieli notikumu (ne tikai Maska ambiciozais projekts – Optimus). Inženieri aprakstīja dažādus izaicinājumus, kas saistīti ar robota kustībām un tā spēju atpazīt lietas līdzīgi kā to dara cilvēki. Pēc tam pētnieki no uzņēmuma autopilota programmatūras komandas skaidroja progresu, izmantojot Full self driving, jeb FSD, lai pārvietotu elektro automašīnu navigācijas autopilotu pa sarežģītākām pilsētas ielām. Pēdējie ieradās DOJO aparatūras veidotāji, atklājot uz ko DOJO ir spējīgs.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt