Quick Share: Google un Samsung AirDrop versija

Quick Share jeb Android pielāgotais AirDrop atveidojums no Samsung un Google beidzot sāk parādīties Pixel ierīcēs.

Google Nearby Share un Samsung Quick Share vienmēr līdzinājušies AirDrop. Šāda veida funkcijas ļauj ātri apmainīties ar failiem un attēliem ar blakus esošajām ierīcēm. Viens mīnuss gan ir bijis līdz šim neatrisināts – tas darbojās tikai starp ierīcēm, kam ir vienāda sistēmu. Tas ir, Samsung Galaxy viedtālruņa īpašnieks nevarēja tik viegli veikt failu apmaiņu ar Google Pixel viedtālruni. 

2024. gada CES pasākumā Google un Samsung atklāja, ka Google Nearby Share tiks pārdēvēts par Quick Share. No šī brīža abu ražotāju ierīces varēs savstarpēji dalīties ar failiem. Un ne tikai, jo sarakstā iekļautas arī ierīces kā Chromebook un Android viedtālruņi.

Ar laiku jaunā sistēma nonāks arī Windows tehnikā. Samsung apgalvo, ka Quick Share platform manager būs pieejams periodā no 2024. gada jūlija līdz septembrim.

Kā ziņo Mišals Rahmans, daži Pixel īpašnieki jau ir manījuši Quick Share savās ierīcēs. Taču arī tie bez Pixel, atbildot uz Rahmana publikāciju, pievieno ekrānšāviņu ar jauno funkciju no savām Samsung un OnePlus ierīcēm. Pārējās Android ierīces funkciju varētu saņemt no 2. līdz 16. februārim. 

Papildus ātrajai failu apmaiņas funkcijai, Samsung viedtālruņu īpašnieki var sagaidīt vēl pāris atjauninājumus kopā ar One UI 6.1.

Bloķēšanas ekrāna logrīki, uzlaboti akumulatora aizsardzības iestatījumi un dažas iespaidīgas mākslīgā intelekta foto rediģēšanas iespējas būs pieejamas Samsung Galaxy S24 ierīcēs, kā arī Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5 un Galazy Z Fold 5. 

Arī Galaxy S21 un Galaxy S22 saņems atjauninājumus, taču palaidīs garām tieši mākslīgā intelekta funkcijas. 

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt