Microsoft atver Windows PowerShell kodu un pielāgo to Linux sistēmām

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Microsoft atver Windows PowerShell kodu un pielāgo to Linux sistēmām

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162321
    samurajs
    Participant

    Redmonda kārtējo reizi izrādījusi “mīlestību pret Linux”, atverot komandrindas čaulas Windows PowerShell kodu un publicējot to vietnē GitHub. Kam interesē – varam visu atrast šeit, pie tam ir gatavas pielāgotas versijas, kas domātas iekļaušanai Ubuntu Linux (.deb) un OS X (.pkg) sistēmās.

    Windows PowerShell ir advancēta, uz .NET Framework bāzes veidota komandrindas čaula, kas domāta sistēmu administrēšanai, un datoru, kā arī programmatūras pārvaldīšanai. Salīdzinājumā ar parasto cmd termināli, te ir vairāk iespēju.

    “Pateicoties šim Microsoft solim, esošie un topošie Windows un Linux lietotāji, kā arī programmatūras izstrādātāji varēs lietot elastīgu skriptu valodu un konfigurēšanas instrumentus, kas saderīgi ar esošajiem. Jūsu iemaņas darbā ar PowerShell tirgū kļuvušas vēl vērtīgākas. Windows un Linux komandas, kuras agrāk bija spiestas darboties atsevisķi, tagad var viegli mijiedarboties,” pastāstīja Microsoft pārstāvis.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_psell0_1.jpg[/img]

    #326777
    uldics
    Participant

    Uz W jā, tīri labi visko sadarīt var. Bet uz L tā būs tikai nevajadzīga draza. Tas ir kā Rijādas centrā mēģināt tirgot Reliant Robin dranduļetu.

    #326778
    BlackHalt
    Participant

    Spēlīšu OS.

    #326779
    Mad182
    Participant

    “Linux lietotāji, kā arī programmatūras izstrādātāji varēs lietot elastīgu skriptu valodu un konfigurēšanas instrumentus, kas saderīgi ar esošajiem”

    Tātad… turpināt lietot bash?

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā