Android 6.0.1 portēts uz Nokia Lumia viedtālruņiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Android 6.0.1 portēts uz Nokia Lumia viedtālruņiem

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162325
    samurajs
    Participant

    Iespējams, ka drīzumā būs kur likt Windows Phone “lētučus”, no kuriem Microsoft un pasaule atteikušies, bet kuru noliktavās netrūkst. Izstrādātājs Triszka Balász paziņojis par veiksmīgu Cyanogenmod 13.0 (Android 6.0.1) portēšanu uz 90 EUR vērtā modeļa Nokia Lumia 525. Kaut arī dzelži šim modelim ir visai pieticīgi, Nokia konstrukcija garantē daudz augstāku viedtālruņa kvalitāti nekā lētajiem ķīniešiem. Portēšanai pielietoja eksploitus Secure Boot Golden Keys (par to Notepad jau rakstīja) un Reset Vector.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_noki_6.jpg[/img]

    Video redzamā ir tikai ļoti agrīna izstrādes versija, kurā vēl nestrādā WLAN, audio, 3G modems. Līdz mēneša beigām Triszka Balász izplatīs praktiski lietojamu CM 13 laidienu un instrukcijas ar mērķi piesaistīt brīvprātīgos, kuri palīdzētu projektu novest līdz galam. Nepieciešams pārprogrammēt vairākus nozīmīgus draiverus. Triškam pagāja vairāki mēneši, līdz viņš vienatnē pielāgoja displeja draiveri.

    Š obrīd Android 6.0 izdevies palaist vienīgi uz Nokia Lumia 525 un 520. Obligāts priekšnoteikums šobrīd – uz tālruņa jābūt mūsdienās visai novecojušam procesoram Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8227, MSM8960). Turpmāk plānots ar Android apgādāt “nopietnākus zvērus” – Lumia 820 un 920. Vairāk info – WinBeta, XDA-developers.

    #326797
    Raivix
    Participant

    Pašam plauktā mētājas 820. Kombinācijā ar Android varētu būt visnotaļ interesanti. Bet apbrīnojams entuziasms – vairākus mēnešus burties ar vienu nieka draiveri.

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā