Spēles apskats: Tropico 4

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Spēles apskats: Tropico 4

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154859
    shady
    Participant

    Ja esat kādreiz vēlējies virtuāli iegūt pats savu salu, kurā valdīt kā pilnībā despotiskam diktatoram, tad droši vien pazīstat Tropico sēriju. Jaunākais sērijas pēcnācējs – Tropico 4 turpina tradīciju, piedāvājot iespēju kļūt par El Presidente un izjust diktatora ikdienu.

    Diemžēl Tropico 4 nemaz nevarētu likt klāt nākamo kārtas skaitli, jo spēle izskatās vienkārši pēc labi nostrādāta iepriekšējās spēles uzlabojuma. Grafiski spēle izskatās gandrīz pilnībā tāpat kā Tropico 3. Vairums būvniecībā pieejamo ēku un infrastruktūras ir pārnestas no iepriekšējās spēles uz ceturto daļu. Lai gan izskats spēlē ir nedaudz mainījies, ēkām ir tās pašas funkcijas, kas iepriekš. Tomēr tas nav arī slikti, jo kāpēc labot to, kas nav salauzsts.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_tropico1_1.jpg[/img]

    Pirmkārt spēles izstrādātāji ir nedaudz pārveidojuši valsts pārvaldi. Tagad vairs nav obligāti jābūt vienpersoniskam diktatoram, bet gan ir iespēja kļūt par tādu kā vairums mūsdienu reālo „mūžīgo prezidentu” un „nācijas tēvu” kā Lukašenko Baltkrievijā. Tas tiek panākts ar jaunu likumu izdošanas sistēmu, kurā eksistē ministru kabinets. Jūsu pašrocīgi ieceļat piecus ministrus no dažādām nozarēm, kas pēc tam arī atbilst par katru no noteiktajām nozarēm. Piemēram, esot totalitāram diktatoram, ar iekšlietu ministra palīdzību tiek izveidota slepenpolicija – jūsu personīgais gestapo vai čeka.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_tropico2_1.jpg[/img]

    Vēl viens ļoti labs jaunievedums ir uzdevumu sistēma. Vairs nesanāk pildīt noteiktos kampaņas mērķus vai arī bezjēgā veidot savu valsti bez nekādas norādes. Kampaņu uzdevumi ir interesantākie, jo to dēļ patiešām liekas, ka esat diktators, ar kuru sazinās dažādi padomnieki un ārzemju valstu un organizāciju pārstāvji. Ir arī otršķirīgie uzdevumi. Tie dalās divās grupās – ārzemju un pašmāju. Ä€rzemju uzdevumi parasti ir vienkārši. Tajos ir jāeksportē noteikts daudzums preču uz noteiktu valsti vai arī jāatbalsta kāda revolūcija vai lēmums kādā citā valstī. Pašmāju var būt kādas ietekmīgas personas prasība pret kādu salas aspektu. Par piemēru var minēt komunistu lūgumu nodrošināt mājokļus vai militāristu prasību pēc lielākas armijas. Š ie uzdevumi palīdz spēlētājiem, norādot uz tiem salas attīstības aspektiem, ko sanāk pamest novārtā un kas nokaitina kādu salas grupu. Š ādā veidā arī sanāk viegli iejusties jaunajiem sērijas spēlētājiem, kas tikai apgūst spēles daudzās funkcijas.

    Kalypso studija ar iepriekš minētajām lietām nemaz nelielās. Viņu flagmanis jaunievedumos ir sociālo tīklu integrācija. Tagad spēle ir pieslēgta jūsu e-pastam, Facebook un Twitter tīkliem. Jūs jebkurā brīdī varat saviem sekotājiem un draugiem paziņot, ar ko nodarbojaties spēlē un kādus sasniegumus izpildāt. Turklāt tam ir vēl viens pluss. Izstrādātāji tādā veidā redz vairumu atsauksmju par spēli. Nav nepieciešams veikt spēlētāju aptaujas. Pietiek tikai apskatīt twitter ziņojumus vai cita sociālā tīkla ziņojumus.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_tropico3_1.jpg[/img]

    Tropico 4 ir sērijas daļa, ko atcerēsies kā pakāpienu starp īstajām spēlēm. Izstrādātāji ir uzlabojuši veco formulu ar vairākiem patīkamiem pārsteigumiem, kas uzlabo Tropico 3. Tieši tāpēc tā ir ieteicama visiem sērijas faniem un stratēģiju cienītājiem.

    Vienīgi spēlei ir īpatnējā īpašība, kas dažu uzskatos var būt pozitīva, bet citu negatīva. To var spēlēt ļoti ilgi. Lai tiktu cauri kaut vai vienai no kampaņas salām, jums nāksies spēlēt aptuveni 5 stundas. Tātad rupji rēķinot kampaņa aizņem 100 spēles stundu. Turklāt vel eksistē citu spēlētāju radītās kartes un sasniegumi, kā arī pilnībā vienkāršā smilšu kastes spēle ar paša izveidoto salu.

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LlgRopBXQuM&feature=channel_video_title[/youtube]

    Žanrs: Stratēģija

    Izdota: 26.08.2011

    Izstrādātājs: Haemi mont

    Oficiālā mājaslapa: http://www.kalypsomedia.com/en/games/tropico4/index.shtml

    Platforma: PC / XBOX 360

    GameVision.lv

    #275195
    Jaunzems
    Participant

    Kad būs Deus Ex Human Revolution apskats? Tikko nobeidzu, vienkārši episka spēle.

    #275196
    Garinsh
    Participant

    Nākamās nedēļas laikā noteikti būs. Tik daudz ko darīt, ka visu uzspēt pēdējā laikā visai grūti.

    #275197
    janculis
    Participant

    Pamēģināju šo spēli.

    Manu melno sirdi tā arī neiesildīja. Nav man

    #275198
    Evers
    Participant

    Arī pamēģināju, palaidu pirmo misiju, jau pēc minūtes izdzēsu.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā